夫婦情感

跳至

首頁
34567...17

尾頁

複式洋房

木木媽媽 發表於 19-12-19 23:36
真心問:可以點樣睇?我都係見到雙重密碼,心諗:唔洗睇,一定係唔得光,但我好有需要睇。
...

其實WeChat有一個語音密碼嘅功能,我初頭都唔知係乜嘢嚟嘅,於是我試吓響自己個電話度set,發現就算set咗都唔係每一次都要入你個語音密碼,所以我上次只係咁岩入唔到去,之後搵機會再試,就唔使密碼都入到去。

複式洋房

Perpersis 發表於 19-12-19 22:01
回覆 明月幾時有 的帖子

可能彼此間愛少咗,包容亦都少咗。

係呀唔單止佢對我嘅包容少咗,其實我對佢嘅包容一樣少咗好多,我覺得佢越來越自私,只顧自己感受,而我就覺得點解你唔可以為個女行多兩步。

男爵府

明月幾時有 發表於 19-12-19 23:36
我反而覺得唔係淨係為咗性,佢要人崇拜需要人關心,佢唔要一個好叻嘅女人,佢係要一個樣樣要老公為先嘅女 ...

如需要崇拜,做大男人,需要關心,又點會咁快2個月內有埋性行為

你計劃一下點樣可以十拿九穩得到撫養權

複式洋房

其實坦白講我而家根本唔知點做,就算我選擇唔攤牌唔離婚,當冇事發生一樣,都唔代表佢唔會同我攤牌同埋離婚,因為對方係一個大陸人,直覺話俾我知佢哋會好快搞出人命,跟住佢就會落嚟香港。

之前唔記得咗講,其實一年前我哋已經搬離開咗娘家,自己租屋住啦,叫做咁多年來第一次有自己嘅屋企,其實好開心,但呢份開心原來都維持唔到一年。

如果我要分開我要考慮嘅係我日後嘅生活,我同佢分開我唔敢擔保佢會唔會比贍養費我,而且租屋嘅支出龐大,我又要養工人,囡囡又讀緊私校,如飛必要我都唔想影響到我囡囡有任何改變。

複式洋房

babycute2009 發表於 19-12-19 23:43
如需要崇拜,做大男人,需要關心,又點會咁快2個月內有埋性行為

你計劃一下點樣可以十拿九穩得到撫養權

其實你呢兩年來發生咁多事,我睇到一樣野,我老公唔係一時受到誘惑而做錯事,佢係不停咁搵唔同嘅女仔傾計,睇下有咩人會落搭,無論係舊朋友,定新相識,而佢從來都表明自己係有老婆同埋有個女,但同老婆感情唔好。

所以今次佢真真正正有咗外遇,雖然都有手震同埋傷心,但我唔覺得好驚訝,因為你日日係遲早都會嚟到。

我個心冇諗住想要佢回頭,因為佢同得佢朋友講佢唔再鍾意我已經冇咗愛,其實在點修補都唔會有用。

我最心痛始終係我女兒,我唔希望佢冇爸爸⋯

複式洋房

明月幾時有 發表於 19-12-19 23:38
其實WeChat有一個語音密碼嘅功能,我初頭都唔知係乜嘢嚟嘅,於是我試吓響自己個電話度set,發現就算set咗都 ...

多謝樓主回覆,樓主你好犀利、你真係一個聰明嘅人你竟然冇第一刻就踢爆佢。

我同你嘅遭遇一模一樣,故事亦都係發生係10年前,仔都5歲了,喺2019年以前佢都係會樣樣以我為先,但其實係仔出世後,我同你既情況一模一樣,佢都係一個慢活嘅人,好多嘢我都等唔到佢我就發咗火.... 今年我都係發現係佢LINE有雙重密碼、同埋一個一個嘅大話。我另一個小朋友啱啱出世,原本我都唔打算離婚,但係大概之後你會發現,自己一日比一日唔開心,對不起,可能我要好自私咁樣去令我一對小朋友冇爸爸。

珍珠宮

回覆樓主:

你提過在你20幾歲時, 父母離婚你好心痛不開心。 我都想問下是否做子女的明知道自己的父母在一齊並不開心, 又當吵架, 但在小朋友的心裡是否都係想大人就算不開心都想大人一齊過丫?

有個朋友話佢會為個小朋友死忍到自己的小女朋友20歲時就會同老公分開。 話唔想同個老公終老, 心已死。

係咪真的會為小朋友而咁死忍?

複式洋房

mln 發表於 19-12-19 23:50
你提過在你20幾歲時, 父母離婚你好心痛不開心。 我都想問下是否做子女的明知道自己的父母在一齊並不開心, ...

如果我哋雙方嘅關係係爭吵中渡過嘅話,我都唔贊成要小朋友日日面對家嘈屋閉嘅屋企,但係其實我哋表面冇嘢,我哋冇經常嘈交,其實我哋根本好少見面,我講過其實我照顧女兒就好似假單親一樣,但當我老公放假嘅時候都會陪女兒一齊去玩,呢啲家庭日子我唔想放棄。

複式洋房

mln 發表於 19-12-19 23:50
你提過在你20幾歲時, 父母離婚你好心痛不開心。 我都想問下是否做子女的明知道自己的父母在一齊並不開心, ...

其實我父母咁多年來都冇話好恩愛,佢哋係好傳統嘅父母,我爸爸每一日4:00起身去返工,我媽咪早年係一個家庭主婦,我哋帶到咁上下佢都有出嚟做嘢有打工有做生意,其實屋企一向算好和諧,我心痛接受唔到係明明我屋企係一個小康之家和諧之家,人前人後都覺得我爸爸係一個好顧家好正直嘅人,但係就響佢退休嘅第一年,識到一個內地女人,而呢一個內地女人其實全心係想呃佢錢,你可以話佢係一時犯錯。

男爵府

唔使等小朋友20歲先離婚,到11,12歲時,巳冇咁痴父母,青青期,有佢地既朋輩社交生活,鍾意同朋友玩

複式洋房

babycute2009 發表於 19-12-20 00:03
唔使等小朋友20歲先離婚,到11,12歲時,巳冇咁痴父母,青青期,有佢地既朋輩社交生活,鍾意同朋友玩 ...

另一個要諗嘅原因係生活費,而家租佢俾,每月唔係好多家用但都有幾千,其餘全部我包。我計過如果要我獨力照顧女兒,唔計租屋都支出20k,當然,如果我番娘家住都可以解決,但媽咪年事已高,唔到最後,都唔想行到呢一步。

另外你提到11-12歲,
其實記算過多1年2年,我都驚男人等唔到,大6女人好利害嘅,點會唔識手段,好快,佢會大肚架啦⋯⋯

大宅

回覆樓主:

謝謝樓主分享,聽見每個真實故事都會令自己感慨萬千,你好理性,好冷靜,好聰明,祝福妳

複式洋房

yelling3 發表於 19-12-20 00:20
謝謝樓主分享,聽見每個真實故事都會令自己感慨萬千,你好理性,好冷靜,好聰明,祝福妳
...

我可以咁理性我諗只有一個原因,就係因為知道佢已經完全唔愛我

複式洋房

回覆樓主:

其實響呢件事上面,我都有好大責任,其實我都自私,我只顧住女兒嘅生活,完全忽略咗身邊嘅人,我嘅情緒化我嘅黑面其實都會令到身邊嘅人好難受,感情係比我慢慢磨滅嘅。

當然我唔係話佢咁做係岩,但係事情去到呢個地步其實已經冇得修補,我真係諗唔到我自己仲愛唔愛佢,其實我根本就唔識得諗呢個問題,我都係一個好傳統嘅人,一旦結咗婚我根本就冇諗過要變,由愛情丟淡變感情係一定會發生嘅事實。

不過近年佢真係變咗好多,
好多嘢都自私左自我中心左,可能因為已經有人以佢為中心,個人囂張左。
佢嘅每一個行徑的而且確都令我想鬧佢嘅衝動。

複式洋房

其實我都唔知道我係咪可以繼續扮冇嘢一直咁生活落去,我當年就係因為知道我爸爸第二次嘅外遇,因為唔想再激起媽咪嘅病情,我只有同我兄弟姊妹講,但就冇同媽咪講,但自從果次開始我就好憎我爸爸,我同佢同一屋簷下,但我冇再同佢講任何野,如果有家庭聚會,我媽咪仲會話我,話雖然爸爸對媽咪係唔好,但係佢始終係你老竇,佢對你哋好照顧到你地咁大個,過咗咁耐就叫我原諒佢,其實佢根本唔知道第二次外遇嘅事,就係呢件事我屈埋左好多年,我產前抑鬱就係因為呢件事而觸發。

複式洋房

好多謝呢度有咁多JM聽我講呢個故事,有呢個平台我可以由我同佢初相識到結婚生BB再回憶一次,就好似再重新戀愛一次一樣,一幕幕嘅畫面。

大宅

睇樓主嘅經歷,我都睇到少少的自己。。。雖然我唔識比意見你,但會祝福你,一同加油呢!

大宅

姊妹 我同你嘅經歷差唔多 無論如何 支持你! 加油!

複式洋房

原本都唔想再睇佢睇話,知道佢地琴日又見面所以忍不住又睇,事情進展得太快,個女仔同媽媽希望買樓,唔夠首期,我老公話幫佢,下星期俾10幾萬人...

回想前2日,我才為女兒嘅活動費用憂心,我探口風希望佢可以幫忙,家用可以多一點(呢個時候我只可以做呢啲),佢至為難的說下個月可以俾多2000....

佢仲話香港買樓無用,係買番大陸買。第時番大陸住。

2個月,呢個女仔就可以要佢付出10幾萬,佢仲天真的以為自己在夾份,第時同人有層樓,我諗個女仔咁易得手係唔會咁易罷休。

問題係,我老公咁嘅情況,應該無咩錢嘅,我怕佢又去借,我怕我會被連累,到時佢有咩事,我係咪 可以唔理

大宅

明月幾時有 發表於 19-12-20 07:14
原本都唔想再睇佢睇話,知道佢地琴日又見面所以忍不住又睇,事情進展得太快,個女仔同媽媽希望買樓,唔夠首 ...

佢要去借錢你阻都阻唔到,保障自己既財產最緊要,自己同個女既生活唔成問題就話之佢

首頁
34567...17

尾頁

跳至