夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

mingmama 發表於 19-12-28 16:29
明白不過樓主都要好好保護自己~如果要同你先生行埋~要做好防禦措施~佢同隻大陸X搞過~都唔知 ...

我知
多謝提醒

其實人真係好矛盾
做錯事嘅唔係自己

但所有事都要自己承受

無諗過自己嘅結局會係咁

大宅

樓主,對唔住,我睇曬你個故事,我同其他人想法好唔同,我覺得你老公好慘。

係你生女之前既post,我見到你老公用盡一切方法去對你好,你都提到佢視你為首位。我一直期待之後既post會講你會點樣回報佢,但一去到你懷孕,我只見到你所有焦點都係個女到,而且你對你老公只有指責甚至厭惡,但你老公當時仍然照顧你同個女,可以想到作為當事人你老公係幾難受。

我覺得你老公唔似呢到其他post提到既衰男人,佢只係一個寂寞人。佢當初係交友網識你,呢類人通常好容易繼續上網識女,但佢無,佢唔係一個花拂既人,佢全情去愛你,佢只係想有一個人去需要佢,被佢愛錫。而家佢用同樣既方法去識另一個,正如你提到,係因為佢覺得你唔需要佢了,佢寧願搵一個呃佢錢但需要佢既人。

從樓主的文字,我感覺到樓主不擅於表達感情,生育後容易諗埋一邊同埋完美主義,就算已對老公死心,建議樓主都注意一下呢d問題,否則當遇到下一段感情時結果都係一樣。

希望你唔好介意我咁講,衷心祝福你。

男爵府

toromama 發表於 19-12-28 17:37
樓主,對唔住,我睇曬你個故事,我同其他人想法好唔同,我覺得你老公好慘。

係你生女之前既post,我見到你 ...

你都有你嘅道理~但樓主老公都係一個衰男人~佢想另尋愛侶~可以先完結同樓主呢段感情先去搵~佢而家係一腳踏兩船~仲要有錢銀嘅問題~分分鐘累埋樓主同個女~樓主有提到佢係不停上網flirt 女~咁樣拖住另一半去搵新嘅愛情都唔係衰男人而家仲要迷戀個國產女人~諗住畀幾十萬人~個女嘅生活費都懶理唔理佢之前係幾咁好嘅男人~一件事還一件事~佢呢一刻做嘅嘢都證實佢係一個衰男人

複式洋房

toromama 發表於 19-12-28 17:37

係你生女之前既post,我見到你 ...

多謝你
其實之前我用另一個acc
講過老公似想識第二個
呢件事啟法左我對佢唔好
好內疚
就係上年嘅事

我覺得我都有好大責任
所以同佢傾
大家重新開始
同埋開始訓練小朋友自己訓

所以呢年我以為好左
互動多左
溝通多左
見多左

我以為修補到
原來唔係

複式洋房

mingmama 發表於 19-12-28 18:19
嗯你都有你嘅道理~但樓主老公都係一個衰男人~佢想另尋愛侶~可以先完結同樓主呢段感情先去搵 ...

佢個人係變晒
已經同以前嘅佢唔同啦

男爵府

明月幾時有 發表於 19-12-28 19:06
佢個人係變晒
已經同以前嘅佢唔同啦

從你寫嘅嘢我都感覺到所以你都應該對佢死了心~加油~好在你仲有個女

禁止訪問

大宅

明月幾時有 發表於 19-12-20 01:23
其實響呢件事上面,我都有好大責任,其實我都自私,我只顧住女兒嘅生活,完全忽略咗身邊嘅人,我嘅情緒化我 ...

睇完樓主,發現自己都有同樣問題,我有兩個女,我同先生在大囡5歲時因為佢有小三,離婚了。分開呢段期間,我地都保持聯絡,放假都有見面,自己個心其實最放唔低係女兒無左爸爸。分開兩年左右,佢主動要求從新開始,應該同小三散左,從新開始一段時間後,我搬返去生活左兩年再決定復婚,第二年細囡出世,現在兩歲了,但最近有一晚沒回家,電話長響唔聽,整晚無訓,驚佢發生意外。等到天光,心突然一刻懷疑 ,佢是否暪我同人過夜。最後,第二天,佢終於聽電話,說跟舊同事聚舊飲大左,所以在朋友家睡了。我沒有樓主甘冷靜,當刻情緒崩潰,我覺得佢講大話,我問佢係咪想頭家散?

侯爵府

佢個人係變晒
已經同以前嘅佢唔同啦

我明白 其實大家結婚後都會變 有距離的愛情 最完美的 所謂相見好 同住難 我明的 我先生婚後才露出真相 的確係難頂 每人都可作選擇 但也要承担後果

男爵府

shuuenki 發表於 19-12-29 01:10
睇完樓主,發現自己都有同樣問題,我有兩個女,我同先生在大囡5歲時因為佢有小三,離婚了。分開呢段期間, ...

你有叫佢比證據嗎?同邊個朋友飲大左? 有冇whatsapp 留言紀錄證明佢約朋友。
祝福你,希望你先生真係同朋友飲大左

大宅

mingmama 發表於 19-12-28 18:19
嗯你都有你嘅道理~但樓主老公都係一個衰男人~佢想另尋愛侶~可以先完結同樓主呢段感情先去搵 ...

係, 個男人有前科,理財不善,仲充大頭幫個小三改善生活,不知所謂。

大宅

明月幾時有 發表於 19-12-28 19:05
多謝你
其實之前我用另一個acc
講過老公似想識第二個

有國内女人嘅迷功,好易又會落搭。 修補關係, 好多時都係其中一方一廂情願。 所謂一不離二,可能只係越玩越高明,或者再發現就會發難惡人先告狀。

大宅

Yenlo1321 發表於 19-12-27 07:47
其實唔可以話自私,如果你唔開心,小朋友係知,如果要假單親落去,不如早些面對,其實離婚真係要鼓起好大 ...

我都一路和C6拖拉住,我相信大家對個家仍有感情,但大家已互相唔可以坦誠相處,我怕佢呃我,佢又忌住我會偷睇佢啲嘢。其實段關係返唔到去正常相處, 但分開,又有好多新問題, 我都未知可以點做最好

男爵府

BK Milk勳章

明月幾時有 發表於 19-12-28 16:18
我已經見左律師
佢分析過後
覺得如果我呢一刻提出離婚會唔着數

點解唔著數?
咁如果老公先下手為強,未仲大獲?

你好冷靜, 好叻. 不過, 我係你就唔會諗咁多. 早走早著, 新生活差極都好過自己日日屈住屈住.

又唔駛擔心要一齊負債,又唔駛聽大話.
自由自在同個女自己生活不知幾好.

柳暗花明又一村, 總會有出路,點解要日日俾佢影響情緒?

又放假!!!

複式洋房

little_chamo 發表於 19-12-30 08:22
點解唔著數?
咁如果老公先下手為強,未仲大獲?

因為資產分配嘅問題

其實係
而家每日扮和諧
但一點愛也不存在了

心是很痛的

我亦沒有踢爆佢
因為結果應是發難多過要求原諒

由其是而家
所以錯都在我身上

大宅

babycute2009 發表於 19-12-29 17:09
你有叫佢比證據嗎?同邊個朋友飲大左? 有冇whatsapp 留言紀錄證明佢約朋友。
祝福你,希望你先生真係同朋 ...

證據就係佢說了一個舊同事名,比我睇個來電名。我已經唔想再睇佢電話,我不斷問自己,選擇了同一個人第2次了。我唔想我媽和奶奶再承受我地段婚姻又出問題,而且兩個囡仲細。我打算如果佢真係死性不改。我自己一個人承受呢個痛苦,等到細女長大成人後,兩老百年歸老,我就無任何擔心。希望到時可以遇到一個珍惜我,愛錫我的人。我都想再有被愛的感覺,到時不求甚麼,只求有個倚靠。雖然已經不年輕的我。

大宅

虎到金來勳章

佢個人係變晒
已經同以前嘅佢唔同啦

樓主你最近點呀?

複式洋房

樓主的經歷真係提醒左我,要努力控制一下自己的情緒,把注意力多放在老公身上。

珍珠宮

回覆樓主:

點解大家做到知道後唔揭發佢?我覺得如果係我,我忍唔到的。
我一定好快就同佢講。

你地好叻,好深思熟慮。諗得詳細

珍珠宮

明月幾時有 發表於 19-12-21 02:35
呢樣係我今日諗通嘅事,即使我想離婚,我都唔會同佢反面,我想好來好去,第一,我始終想女兒有爸爸,我希 ...

樓主,你好好,好識諗,當'家人'不愛我時,我係咪仲可以咁偉大去祝福佢?我器量少,做不到

首頁

尾頁

跳至