親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

yuensiu 發表於 19-12-24 07:45

我租個時已經是選sienta 4日連豪華安心保扣到¥80 ...
你個plan好抵呀

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

回覆 fatfat-hippo 的帖子

我自己都唔會買,係買比女,所以無計

男爵府

yuensiu 發表於 19-12-24 14:03
回覆 fatfat-hippo 的帖子

我自己都唔會買,係買比女,所以無計
買俾女都盡量唔會, 屋企真係無位放

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

來個小總結今次沖繩:

機票2大2小連每程40kg行李 $3636
Vessel Hotel 3晚(連早餐) $2249
Comfort Hotel 1晚(連早餐) $766 (¥9700+泊車¥820)
Klook 越野車for 2父子 $290 (已減$500 coupon) 在facebook玩遊戲時中的
旅遊保險 $409.5
OTS租車 18/12-22/12 (Sienta連豪華安心保) $968 (¥13300)
日圓消費約¥95000

公爵府

畀面勳章

yuensiu 發表於 19-12-24 15:00
來個小總結今次沖繩:

都算抵

珍珠宮

christina 發表於 19-12-24 16:56
都算抵

唔係夾公仔起碼洗少¥5-6千 yen
同埋玩雪個到貴囉

大宅

yuensiu 發表於 19-12-18 21:40
今次見peach做特價$180/程,買左2大2小連來回行李$3636

想問坐peach到那霸機場已經過了營業時間取車,你怎樣可以取到?我第一次自駕,所以擔心

珍珠宮

ChingHay 發表於 19-12-25 22:08
想問坐peach到那霸機場已經過了營業時間取車,你怎樣可以取到?我第一次自駕,所以擔心
...

我在ots訂車7點後加¥1100可以夜晚取車。當日出機場都有其他人一齊坐ots shuttle取車

大宅

想問下Vessel 泊車要錢嗎?

珍珠宮

garfielddog 發表於 19-12-30 10:52
想問下Vessel 泊車要錢嗎?

免費

大宅

回覆 yuensiu 的帖子

哇~~正呀
謝謝解答
我book 左4晚vessel (有少少係因為睇到你推介, HAHA, 多謝~)
而家諗緊好無改2晚住呢度, 2晚住單軌附近酒店.
因為走果日係11:30機, 好似住機場附近方便D

複式洋房

好正,多謝分享

大宅

yuensiu 發表於 19-12-24 15:00
來個小總結今次沖繩:

我都買咗peach 暑假去沖繩 我bk 左vessel 2晚 rizzan 3晚 仲有3晚未bk 諗緊好唔好跟你最後comforts 因我都係兩大兩小 好多酒店都限小童5歲以下先free 暑假檔期酒店真係貴 另外想問下越野車 仔8歲可自己揸嗎?

大宅

yuyu.c 發表於 19-12-23 09:37
但水真係會好凍, 上次我4月去, 落水都凍架. 所以今次暑假去, 玩水上活動.
...

今年暑假我都係沖繩呀!好橋大家交流下

珍珠宮

rizzan第1次去沖繩時book仲upgrade左勁大間房比我地,一人一床,勁正
我仔女仲念念不忘。

越野車要11歲先可自己揸,8歲要同大人同車先得。

annawing 發表於 20-1-15 14:37
我都買咗peach 暑假去沖繩 我bk 左vessel 2晚 rizzan 3晚 仲有3晚未bk 諗緊好唔好跟你最後comforts 因我都 ...

大宅

yuensiu 發表於 20-1-15 14:43
rizzan第1次去沖繩時book仲upgrade左勁大間房比我地,一人一床,勁正
我仔女仲念念不忘。

剛check comforts 冇房 係咪未放房? 請問你係邊樹bk?
Rizzan 係咪幾好?我見親子活動都多 所以bk 左3日 早餐ok?

珍珠宮

annawing 發表於 20-1-15 14:47
剛check comforts 冇房 係咪未放房? 請問你係邊樹bk?
Rizzan 係咪幾好?我見親子活動都多 所以bk 左3日 ...

comforts通常6-8個月前放房,我個時官網book入2大人就得。 有時trip.com/expedia都會平,我4月去大阪trip.com到book comfort反而平過官網。

rizzan入面都好多野行,多野買,個時官網book仲送左好多coupon,仲有車場費半價。
早餐去西日式個間到食。(附rizzan hotel相)

而vessel hotel就早餐好好食,老公話咁多間酒店早餐,暫時最正係vessel。

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

annawing 發表於 20-1-15 14:39
今年暑假我都係沖繩呀!好橋大家交流下

好呀,我哋遲d開返個暑假沖繩篇,齊齊傾吓玩乜食乜住邊一忽

大宅

yuensiu 發表於 20-1-15 14:52

comforts通常6-8個月前放房,我個時官網book入2大人就得。 ...

嘩 間房upgrade 大到貢 我都念念不忘啦 我暑假去應該都冇貢着數啦 你真幸運 唔該晒 我都係諗住bk ots 你款車可以兩大喼嗎?

大宅

yuyu.c 發表於 20-1-15 15:12
好呀,我哋遲d開返個暑假沖繩篇,齊齊傾吓玩乜食乜住邊一忽

又吹過

首頁

尾頁

跳至