夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

呢度啲Jm和男性會員講得好岩
樓主應該已經知道自己做錯了
可否立心改過給3方一個新開始?
見過啲情況是3個都散晒
所以真係好大後果
祝樓主好運呢!

珍珠宮

neversayforever 發表於 19-12-19 18:08
煩惱緊點斬同斬邊面

哦...知嘅....要時間處理(繼續享齊人之福)

愛老公就斬奸夫情
愛奸夫就斬婚姻
有心斬早就斬咗
講到尾都係自私

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

neversayforever 發表於 19-12-19 18:08
煩惱緊點斬同斬邊面

憑你呢句說話……

不如同新鮮男講你有左,可能可作決定
不要從別人的嘴裡去認識我

禁止訪問

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

PTMCYS 發表於 19-12-19 20:01
oh, 以為妳決定了, 原來扭擰緊, 人最可怕係唔知自己做緊咩..... 可怕之處係累死其他人....

揀男 ...

一定唔會兩個都唔要

講到A有咩優點,B有咩優點,大家互相補位咁。工作partner 咩!?
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

秋天與楓葉 發表於 19-12-19 21:19

斬奸夫, 係咪咁

珍珠宮

PTMCYS 發表於 19-12-19 21:50
斬奸夫, 係咪咁

斬奸夫「情」呀

公爵府

PTMCYS 發表於 19-12-19 21:50
斬奸夫, 係咪咁

分析得非常好,我黎學嘢
人生沒有劇本,沒有固定的線路,但我相信每一條路上都能看到雲起雲落,只要我們耐心而堅持!------鳳凰衛視著名主持人-陳魯豫

男爵府

回覆 neversayforever 的帖子

睇吓你選擇要一個愛你的人,定你愛的人多啲。
性愛的歡愉一定係開心同令夫婦關係更加親密。如果唔係,都唔會錦多人因性而出軌啦。

老實講,你只識佢兩個月就同佢發生關係,我覺得佢係搵食男多啲。你依家覺得內疚而想離婚,錦又衝動咗。首先你唔好再放感情去呢個男仔度。要斷䌫先,你係有去意,但未去到決心要走。應該仲有得修補。

女人到了某個年紀,可能對性有需求,如果你仲愛你老公,好好調整性事吧。

複式洋房

你唔好唸到咁長遠住,可能第 3 者未必想認真呢,只想食散餐,你咪當食住先囉

子爵府

powerlady 發表於 19-12-19 22:43
分析得非常好,我黎學嘢

唔好咁講, 只係分享下o者, 我都係膠吹下.....

樓主個case 有D 膠, 不過又唔膠得晒, 人生的事情有時都會好膠, 以前都遇/聽不少辦公室的膠事, 有D 發生係自己較熟的同事上, 平時斯斯文文, 怕怕羞羞, 轉頭都可以同過有婦之夫攪左, 有D 食豆腐, 表面鬥下氣, 自己有女朋友, 轉頭又食左, 仲話比我知估唔到咁多水....., 真係好多好多故事...., 但聽咸故唔代表要學, 有機伯唔代表要做, 我比較有性格, 會堅持著自己的想要的做下去.

亦有朋友結婚, 我做伴郎的當天, 以為第三者來採場, 但原來不特至........採場的第三者才是正印告朋友重婚... 報埋警察..... 成隊警察來, 幾十圍親朋戚友在場, 有D 係外國回來..... 連新郎都嚇到走埋, 臨走前話比我知, 今日結唔成婚了, 交過場比我處理, 朋友走了, 但他哥哥跟我說, 一定要結, 要拿刀斬第三者, 佢話識好多猛人, 唔係善男信女喎..... 我突然好冷靜, 說了句, "冷靜, 交比我會處理"...處理的細節太長不說.... 但朋友夠運, 我都唔知點解又可以處理到, 之後叫翻朋友回來行婚禮, 朋友不信兄弟, 一定要我在電話親口確定無事才回來, 最後婚禮遲了一粒鐘, 人人問新郎去邊, 我只係話新郎去了醫院好快返, 代新郎跟識的同事朋友拍照......當日跑來跑去又做指揮, 又做應酬, 一向宅男的我, 估不到小宇宙咁強....

在門口等到新郎回來, 步入會場, 新郎在台致詞眼有淚水.... 有位兄弟問我洗唔洗上台旁著他, 怕他情緒失控頂唔到, 我說唔洗, 假戲真做由他流著淚吧.... 各人腦海想著的都不同, 我只諗著, "死仔, 你依鑊整古我太大了, 做朋友的只可幫到這裡, 日後的日子, 睇你自己做化了, 最後婚禮美滿完結後, 我們才一行人去警處處理.....

一個婚禮可以美滿完結, 因為可以用錢, 親戚, 朋友等幫忙製做短暫的氣氛.... 一段婚姻只能靠二人來維繫走自己條路.... 最後第三者正印太愛朋友(又靚又有錢, 她跟她採場的朋友都好貴氣, 有明星級數, 而且沒說一句粗口的), 沒有再告他了, 他仍跟微時的女友一起, 但後期朋友生意和私生活問題, 失蹤了, 失蹤前問我惜錢, 我知他這次惜後未必會還, 因為他說要暫時著草......

朋友大起大跌, 風光時住獨立屋, 四架車.... 我結婚都問他借車, 有時著幾多整定, 所以我見朋友經常食好野, 住家菜, 我會恭喜佢, 但唔會學, 我不求大風光, 只希望珍惜現在, 默默耕耘.... 條路自己揀, 唔好太羨慕人家.

侯爵府

2024年龍年勳章

既然破壞忠誠同婚姻約束, 妳都當撕毀張婚書冇分別,
妳冇得揀, 應該向老公交代清楚或離婚,
睇下雙方仲想唔想修補,
就算再同老公一齊返或同新歡一齊都唔好結婚,
因為妳眼中只有愛情(難聽D講係性慾),沒有忠誠同守約。

子爵府

回覆 neversayforever 的帖子

我諗每個女仔都鐘意俾人錫,當同另一半生活開始有argue,又有另一個人出現對自己好,會好想逃離現實,活喺個開心又唔現實既情景,真係好好無煩惱。不過你要諗下而家先2個月,過多2個月,2年,有d生活現實問題始終都會浮現,呢個係不變既定律,除非到時你又揾第個幫你脫離現實世界,希望你明白,認真諗下,我唔想你後悔。

男爵府

牛年勳章

秋天與楓葉 發表於 19-12-19 21:19

無論樓主揀斬邊一面, 都要斷得一乾二净, 因爲你同個新歡係同事

babychan888    發表於 19-12-20 13:53

大宅

回覆樓主:

我都係過來人,樓主唔好離婚呀,新歡根本未睇定,佢可以對你一樣咁對其他女人,除非你兩邊都唔旨在

別墅

yelling3 發表於 19-12-20 16:58
我都係過來人,樓主唔好離婚呀,新歡根本未睇定,佢可以對你一樣咁對其他女人,除非你兩邊都唔旨在
...

有時覺得男人揀人妻係因為可以唔使負責任,大家開心下就算

子爵府

neversayforever 發表於 19-12-18 23:40
同老公拍拖七年,結婚一年,
婚後性生活平均大概一至兩個月一次,
平時都唔會再錫嘴,只會錫手同面,

你試下同依家個男朋友講,諗住同老公離婚,明正言順咁同佢一齊,睇下佢有咩反應先啦

男爵府

樓主老公會原諒樓主嗎?如果知道呢件事

大宅

imMrsLee 發表於 19-12-20 17:09
有時覺得男人揀人妻係因為可以唔使負責任,大家開心下就算

大把咁嘅人

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

neversayforever 發表於 19-12-19 14:20
兩個月

兩個月就和男同事打得火熱上理床,
試新野梗係新鮮丶刺激丶甜蜜丶激情,
支持你趁未有仔女,快同老公離婚,
唔好拖累老公,
He deserves a better wife.

首頁

尾頁

跳至