烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

男爵府

如題!

禁止訪問

男爵府

回覆 Gigicheung000 的帖子

原來 Bosch 平過 Kenwood 啊!

子爵府

最近買左Bosch m59340 (有1000w)好抵買

男爵府

Lulu880 發表於 19-12-19 19:49

好用嗎?你用來做麵團多定蛋糕多?

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

各有優點,睇買既時候邊隻平就買邊隻。

我用B仔M8的。
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

男爵府

回覆 alfreday 的帖子

可以分享下B仔既優/缺點嗎?謝謝。

男爵府

Lulu880 發表於 19-12-19 19:49

打麵團時有無搖?嘈唔嘈?(emoji)

男爵府

alfreday 發表於 19-12-19 20:15
各有優點,睇買既時候邊隻平就買邊隻。

我用B仔M8的。

侯爵府

傻妹 發表於 19-12-19 21:33

可以分享下B仔既優/缺點嗎?謝謝。

B仔優點係耐用和穩定,金屬機身。

轉數比K 仔慢小小,打發液體會耐小小。

侯爵府

傻妹 發表於 19-12-20 07:14

只有點頭,非常穩定。我經常係打1K 麵團,無難度。

男爵府

alfreday 發表於 19-12-20 09:59
只有點頭,非常穩定。我經常係打1K 麵團,無難度。

我買金左 M5, 朋友話要M8先夠,希望我麵粉份量少無咩問題啦。佢仲話廚師機Kenwood 比較好。

男爵府

畀面勳章

用緊Bosch, 金屬機身,非常好用!打麵團個頭好穩定,我次次打成1kg都ok,買時送磨絲刀,攬拌杯配件,新年整蘿蔔糕,年糕一機攪掂

男爵府

你用邊個型號?

男爵府

回覆 Portialeung 的帖子

金屬機身應該係高級型號。M5唔係金屬機身,希望都OK。

侯爵府

傻妹 發表於 19-12-21 14:17
回覆 Portialeung 的帖子

金屬機身應該係高級型號。M5唔係金屬機身,希望都OK。 ...

無所謂,M5 都好好用,烘焙愉快!

子爵府

回覆 傻妹 的帖子

我最近買嗰個型號有1000W,多數用來打麵團400g左右,
可做到12個包
我之前用壞嗰個都係M5(900W)二手市場買,
都用左7年,我覺得m5好抵玩

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

Kitchen machine 同food processor 有咩分別?

廚師機係咪即包埋個個銀色碗? 我見兩者都好似一樣咁, 但有d 機有個銀色碗擺響機下面可以搓麵團, 但food processor 好似可以搓麵糰但好似唔可以搓好耐?

男爵府

傻妹 發表於 19-12-21 09:43
我買金左 M5, 朋友話要M8先夠,希望我麵粉份量少無咩問題啦。佢仲話廚師機Kenwood 比較好。
...

同意你朋友我用過M8 頂唔順轉左kenwood

男爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

Bosch is better

首頁

尾頁

跳至