嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

岩岩搬黎呢區,請問太子區有冇好嘅兒科醫生?

之前我睇開另一區一個兒科醫生,食藥每隻餵1ml。
但第一次係太子區睇,每支藥餵5ml, 仲要餵2支以上,加上小朋友扭,真係好難餵。

所以問下有冇類似嘅兒科醫生推薦下?
可以的話,寫埋診金, thank you!!

別墅

2020勳章

朗豪坊有間兒科中心就幾好,新同醫生都係全部註冊

別墅

2020勳章

小朋友其實都要經常作不同範疇的兒科檢查,確保小朋友的成長過程沒有問題。

我之前同阿B見醫生之前護士跟小朋友量度身高、體重等,跟住見兒科專科醫生七項的檢查,過程大概30分鐘,等待時候外邊都有Lego 玩具玩,也有唔同專區畀小朋友閱讀同玩,感覺幾舒服。佢都唔知好快要睇醫生。醫生檢查都仔細,不單止作身體上的檢查,也有跟兒子和家長傾談,關顧到小朋友的心理發展,都算好唔錯的~

別墅

2020勳章

有需要可以PM~

男爵府

2020勳章

始創樓上有個兒科幾好,
不過一次大約要500幾,
石硤尾附近近太子有一個都好好,
有需要就可以pm

民房

回覆 rebeccalwclwc 的帖子

近太子旺角,可試德盈醫務中心,註診醫生很好。

我朋友個女,最近甲型流感,因為最近情况所以即刻帶去睇醫生,原本個醫生用特敏福,但搞到個小朋友情緒低落(因為副作用)。那温醫生用了其他藥去醫,過一日就退燒!

複式洋房

旺角朗豪坊有一個,有興趣可以PM我

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊