親子旅遊

跳至
[日本] 北海道

首頁
12345...6

尾頁

禁止訪問

珊瑚宮

aenauemo 發表於 19-12-22 00:05
你又話 Maho 好多旅行團 ?
BTW, 的企鵝, 係咪人扮的 ?

公爵府

Lqueenie 發表於 19-12-21 22:14
你住mahoroba嗎?

佢係頭站都上唔車,咁之後的酒店住客咪白等?

係呀,接送嗰架都係啲小巴,其實當日有少少混亂,我哋當日都有預早出去諗住排隊,問櫃檯話係大堂等就得,其後有幾個中國遊客都係叫係大堂等,等左一陣我覺得焗,就行左出大門外,隔左一陣見到架小巴嚟有人上車,咁我哋跟住上車,可能咁啱當日多人,上唔晒,有個港媽就同職員理論,話佢哋一早係大堂等,點解會上唔到車……,都擾攘左一陣先開到車。

珍珠宮

littledot 發表於 19-12-22 00:33
係呀,接送嗰架都係啲小巴,其實當日有少少混亂,我哋當日都有預早出去諗住排隊,問櫃檯話係大堂等就得, ...

咁搭得哂嗎?

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

係呀,接送嗰架都係啲小巴,其實當日有少少混亂,我哋當日都有預早出去諗住排隊,問櫃檯話係大堂等就得, ...

如果就咁在大堂等,即係要司機落車通知大家有車到? 咁又好似唔合理。

多謝你分享,到時要在門外等

咁回程你自己坐巴士定free shuttle ? 我覺得回程會仲多人

瑪瑙宮

大廚勳章

咁擾攘完最後點呢?架車都冇位嗰位港媽可以點做?其實我覺得預約制度比較好滿左就等人自己諗其他方法唔好臨時先知道唔得
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

公爵府

Lqueenie 發表於 19-12-22 08:59

如果就咁在大堂等,即係要司機落車通知大家有車到? 咁又 ...

可能因為天氣凍,所以就叫啲人係大堂等?另一次去完旭川動物園等酒店shuttle,都係叫晒啲人係室內等的。
回程我自己坐巴士,早啲返去去左熊牧場同地獄谷,所以唔清楚shuttle情況係點了。

公爵府

seaheart88 發表於 19-12-22 10:20
咁擾攘完最後點呢?架車都冇位嗰位港媽可以點做?其實我覺得預約制度比較好滿左就等人自己諗其他方法唔好 ...

我哋開左車所以唔清楚佢哋點,不過司機之前不斷打電話,可能會再安排車過嚟吧,除左港媽一家,仲有幾個人上唔到車,而且好似仲要去其他酒店接人。
預約應該比較好,所以checkin時我都有問,最起碼都整個位俾人排隊,咁遲嚟排隊上唔到車都冇得怨嘛!

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

littledot 發表於 19-12-22 11:51
可能因為天氣凍,所以就叫啲人係大堂等?另一次去完旭川動物園等酒店shuttle,都係叫晒啲人係室內等的。
...

我一早已email問酒店,佢話冇得預約,其實預約左好d

回程shuttle bus時間比較晏,我應該都係自己坐巴士

男爵府

Lqueenie 發表於 19-12-22 13:19
我一早已email問酒店,佢話冇得預約,其實預約左好d

回程shuttle bus時間比較晏,我應該都係自己坐巴士
回程我都冇坐free shuttle 因為太晏。其實個海洋公園唔係好多野睇 我最主要都係企鵝巡遊 我12點幾就走。我哋都係搭巴士返登別溫泉食lunch. 嗰度有間食烏冬好味的但好多人排隊 叫福庵。

珍珠宮

jjmame 發表於 19-12-22 15:58
回程我都冇坐free shuttle 因為太晏。其實個海洋公園唔係好多野睇 我最主要都係企鵝巡遊 我12點幾就走。我 ...

今日黎左架9人車,一見架車我地即刻出去排隊,結果得我地一行9人成功上車,其他人就唔知點

男爵府

Lqueenie 發表於 19-12-27 12:14
今日黎左架9人車,一見架車我地即刻出去排隊,結果得我地一行9人成功上車,其他人就唔知點

...
好似好大雪喎 玩開心啲

珍珠宮

jjmame 發表於 19-12-27 12:57
好似好大雪喎 玩開心啲

今早先落雪,前幾日札幌冇

大宅

12312 發表於 19-12-22 00:09

對呢間酒店勁多旅行團。因酒店房數量多,地點幾方便,酒店本 ...

滝乃家有兩間,價錢好唔同,係咪差好遠ga?

珊瑚宮

fuddlewuddle 發表於 19-12-29 23:20
滝乃家有兩間,價錢好唔同,係咪差好遠ga?

滝乃家得一家,另一是分店-應該是另一個名稱喎

(價錢、口碑-差天共地喎)

大宅

12312 發表於 19-12-30 00:32
滝乃家得一家,另一是分店-應該是另一個名稱喎

(價錢、口碑-差天共地喎)

另一間佢寫住係別館,我search takinoya 所以佢彈兩間出嚟

珊瑚宮

fuddlewuddle 發表於 19-12-30 07:50
另一間佢寫住係別館,我search takinoya 所以佢彈兩間出嚟 。

日本名:滝乃家只得一間

珍珠宮

12312 發表於 19-12-21 22:12
我一晚green terrace ,一晚懷石料理(訂房時已訂埋晚餐,所以張單都有折。)
...

我地第2晚去左green terrace食,但全部人寧願食普通餐廳,食物基本上差不多,green terrace精緻d但種類少d, 最重要冇小朋友最鐘意的雪條

珊瑚宮

Lqueenie 發表於 19-12-30 19:53
我地第2晚去左green terrace食,但全部人寧願食普通餐廳,食物基本上差不多,green terrace精緻d但種類少d ...

我尾日食普通自助早餐,同前一日既green terrace 既早餐味道和舒服感差好遠。

珍珠宮

12312 發表於 19-12-30 21:14
我尾日食普通自助早餐,同前一日既green terrace 既早餐味道和舒服感差好遠。
...

我反而覺得green terrace晚餐食物比普通餐廳凍,普通晚餐refill得快,所以碟碟都熱

又可能因為我地被安排在kids area旁,全程仲嘈過普通餐廳

首頁
12345...6

尾頁

跳至