6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問JM 有冇醫生好介紹,皮膚搞到bb好唔舒服,變花面貓。 唔知佢係濕疹/敏感, 紅晒,有粒粒,仲有d水珠係面。見到佢咁好慘,好唔舒服。
希望有人可以幫到我(emoji)

別墅

Yolandachow 發表於 19-12-20 11:14
請問JM 有冇醫生好介紹,皮膚搞到bb好唔舒服,變花面貓。 唔知佢係濕疹/敏感, 紅晒,有粒粒,仲有d水珠係 ...

我女女濕疹用金銀花沖涼 之後擦保濕cream

複式洋房

SsummerTang 發表於 19-12-20 14:16

唔該你先,我今日都試下咁幫佢沖涼

別墅

水珠用紙巾索下睇下係咪有少少黃色?係既話咁係嚴重既濕疹,一定要睇醫生擦藥膏。
我仔之前都係咁,訓唔好同心情唔好,仲會再嚴重d
擦藥膏好快好番,

別墅

SsummerTang 發表於 19-12-20 14:16

咁做有無好轉阿?我仔都有濕疹不過係初起好想快啲好

別墅

miszshan333 發表於 19-12-27 02:12
咁做有無好轉阿?我仔都有濕疹不過係初起好想快啲好

我女差唔多好晒啦 手腳身面都起晒
幫bb煲一大煲金銀花水 滾水 然後溝凍水沖涼
沖完擦返啲藥膏
去藥房買
擦每個有濕疹嘅地方 之後擦啲保濕cream去全身
我女一個月好晒
三四日就開始見效

大宅

SsummerTang 發表於 19-12-28 17:46
我女差唔多好晒啦 手腳身面都起晒
幫bb煲一大煲金銀花水 滾水 然後溝凍水沖涼
沖完擦返啲藥膏

請問搽咩藥膏?

別墅

Cobee310 發表於 19-12-29 22:54
請問搽咩藥膏?

我女擦過好多隻濕疹藥膏喔
效果不相伯仲
只係輔助
金銀花先係重點

複式洋房

Yolandachow 發表於 19-12-20 11:14
請問JM 有冇醫生好介紹,皮膚搞到bb好唔舒服,變花面貓。 唔知佢係濕疹/敏感, 紅晒,有粒粒,仲有d水珠係 ...

我B細個都係,遺傳濕疹底,睇開皮膚醫生都算斷咗尾,每年只會一兩次發少少。BB細時最好護理好,大個就斷尾。有需要可pm你

複式洋房

snooma 發表於 20-1-2 13:59
我B細個都係,遺傳濕疹底,睇開皮膚醫生都算斷咗尾,每年只會一兩次發少少。BB細時最好護理好,大個就斷尾 ...

好吖,唔該你pm我喇(emoji)

男爵府

回覆 snooma 的帖子

個皮膚科好唔好? 介紹我pm可以嗎

大宅

我B細個都係,遺傳濕疹底,睇開皮膚醫生都算斷咗尾,每年只會一兩次發少少。BB細時最好護理好,大個就斷尾 ...

請問可否PM details,謝謝(emoji)(emoji)

別墅

請問睇邊個皮膚科醫生?

大宅

你好,可以PM嗎

禁止訪問

洋房

我女上個月都係咁,不過我返內地玩,順便帶佢睇兒科醫生,佢開支藥膏搽,搽幾日就好番曬,佢話我女塊面有菌,先會咁

別墅

你好,請問可以pm 醫生資料嗎?謝謝!!

大宅

想問睇邊位醫生

別墅

pls pm

別墅

ym-6 發表於 20-3-26 18:12
唔洗太擔心ge~ 我仔都係3個月大開始出濕疹,嚇到我即刻帶佢去睇皮膚醫生, 醫生話初起唔洗緊張,叫我唔好亂用 ...

咁你有冇擦藥 中間2個月點樣過?

首頁

尾頁

跳至