家庭理財

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

銀行好唔等錢洗啊, 短個RATE又低, 長又無.... 想點啊.. OFFER只做1至3個月... 連半年都話無有無推介啊, 上年1年定期全部係晒呢幾日到期, 仲未搵到好人家收留. 上年係2.7-2.8%

大宅

Rainy 發表於 19-12-20 13:18
銀行好唔等錢洗啊, 短個RATE又低, 長又無.... 想點啊.. OFFER只做1至3個月... 連半年都話無有無推介啊, 上 ...

Hsbc premier 6個月有 2:5x

大宅

Ruby05 發表於 19-12-22 00:06
Hsbc premier 6個月有 2:5x

做左一次2.5% 之後
想加馬變咗0.4%

用 apps 做

男爵府

回覆樓主:

集友100萬128天2.68%。

大宅

mkid 發表於 19-12-22 11:05
做左一次2.5% 之後
想加馬變咗0.4%

做完一次後,要7日後先再有新資金高利息

侯爵府

CITIC

伯爵府

mkid 發表於 19-12-22 11:05
做左一次2.5% 之後
想加馬變咗0.4%

請問apps 邊度有? 我見apps冇寫個rate, 問經理佢話得 2.3%

大宅

Ytfc 發表於 19-12-25 22:02
請問apps 邊度有? 我見apps冇寫個rate, 問經理佢話得 2.3%

如果你响個 app
加 time deposit
佢會顯示 rate
如果太低
你可以取消

男爵府

回覆樓主:

中信12月19日做過半年2厘5,你可以問下

珍珠宮

好媽媽勳章

我唔想開咁多戶口, 係返建行做6個月2.45%

大宅

Ytfc 發表於 19-12-25 22:02

我上網做,要選premier fix deposit

伯爵府

Ruby05 發表於 19-12-27 14:21
我上網做,要選premier fix deposit

請問premier fix deposit 點搵?我已經係premier 入面個定期戶口㩒,出黎只有0.18 %

大宅

Ytfc 發表於 19-12-27 17:26
請問premier fix deposit 點搵?我已經係premier 入面個定期戶口㩒,出黎只有0.18 %
...

要新資金,對比7日前結餘,應有顯示你有幾多迎資金,同高利息好似要50萬或以上,你可打上hotline問下

伯爵府

Ruby05 發表於 19-12-27 18:10
要新資金,對比7日前結餘,應有顯示你有幾多迎資金,同高利息好似要50萬或以上,你可打上hotline問下

原來要放咗舊錢入去先,咁明白了,謝謝

我以為試啱個rate 先過數

伯爵府

認識瑞士牛牛第一回

銀行好唔等錢洗啊, 短個RATE又低, 長又無.... 想點啊.. OFFER只做1至3個月... 連半年都話無有無推介啊, 上 ...

我都有舊錢想做,未諗到做邊間,但上個月就抽左20萬去保險公司做5年定期個種plan, 咁個5年既回報比我係銀行定幾個月新錢既息率高少少之餘又唔使轉黎轉去。但無理由全部錢放入去做5年。買股票又唔係,買金又唔係。。。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

christytsui 發表於 19-12-31 07:21
我都有舊錢想做,未諗到做邊間,但上個月就抽左20萬去保險公司做5年定期個種plan, 咁個5年既回報比我係銀 ...

銀行都有叫我買呢種,回報太低了,好過定期少少,但要鎖5年,無買。
最後南商有1年做,2.5%

公爵府

建行要幾多錢才有6個月2.45%?

伯爵府

認識瑞士牛牛第一回

Rainy 發表於 19-12-31 11:14
銀行都有叫我買呢種,回報太低了,好過定期少少,但要鎖5年,無買。
最後南商有1年做,2.5%
...

長短線都做d投資,費事紮死係一邊

洋房

富通Fortune saver?
中人壽賞悅連年?

首頁

尾頁

跳至