自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

michelle071180 發表於 19-12-22 20:19
我都好鍾意,因為佢個簿皮係用雞皮紙做,比較特別同埋又可以撓線

我上年那本都係雞皮紙做
不過俾我搞到殘曬,所以今年轉一轉
不要從別人的嘴裡去認識我

水晶宮

crystal媽咪 發表於 19-12-22 20:14
我冇乜要求,最緊要唔好太重,方格大啲

我太多嘢寫,所以就咁方格都唔夠,要一版一星期+再有一版寫嘢嗰D先夠。muji 嗰D 都幾好。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Nbs 發表於 19-12-22 20:23
我太多嘢寫,所以就咁方格都唔夠,要一版一星期+再有一版寫嘢嗰D先夠。muji 嗰D 都幾好。
...

muji無睇過
出年可以留意下

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

crystal媽咪 發表於 19-12-22 20:21
我上年那本都係雞皮紙做
不過俾我搞到殘曬,所以今年轉一轉

侯爵府

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 開心吸收勳章

crystal媽咪 發表於 19-12-22 17:28
可能有d老土,我仍用記事簿。
好似方便啲,有約會需要更改可即時寫低。返工拎部電話出嚟可能會被懷疑玩電話 ...

我都係用呢款,1x元本,平靚正(emoji)(emoji)

珍珠宮

crystal媽咪    發表於 19-12-23 13:11

寶石宮

kianmama 發表於 19-12-22 20:36
我都係用呢款,1x元本,平靚正(emoji)(emoji)

$1x?好抵
我好似$23定$25

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

crystal媽咪    發表於 19-12-23 13:11

大宅

回覆樓主:

我年年都响logon 買同一款,日系款
但唔好處就係啲假期唔同,要我自己手改返,但好鍾意,如果佢年年都出,我年年都會買

寶石宮

~Exit~ 發表於 19-12-22 20:43
我年年都响logon 買同一款,日系款
但唔好處就係啲假期唔同,要我自己手改返,但好鍾意,如果佢年年都出, ...

要手改都係考慮嘅原因
所以我會買香港出嘅
有時會留意咩大暑、小暑、夏至嗰啲

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

今年用sanrio,上年用tsum tsum
我番part time,主要用黎mark番d鐘

Cheuk2012    發表於 19-12-29 00:00

寶石宮

dailings 發表於 19-12-22 21:19

好靚,好吸引

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

望落去好colorful

寶石宮

2024年龍年勳章

crystal媽咪 發表於 19-12-22 17:28
可能有d老土,我仍用記事簿。
好似方便啲,有約會需要更改可即時寫低。返工拎部電話出嚟可能會被懷疑玩電話 ...

我用保險公司送畀我嗰啲
幸福可以好簡單

寶石宮

BBJOJO 發表於 19-12-22 22:46
我用保險公司送畀我嗰啲

我cut咗一張保單
今年咩都冇送比我

子爵府

我都係其中一本sanrio,用diary始終方我一眼mark哂同睇哂,感覺上好d,所以我都寧願花幾十蚊買本diary mark野方便計數,而且望到本靚靚diary,感覺又開心d不過我係擺公司,費時攞走擺係手袋,因為通常都係公司mark野同睇多

crystal媽咪    發表於 19-12-23 13:01

男爵府

crystal媽咪 發表於 19-12-22 19:19
有諗過用電話記
但係最後都係諗下就算
我都係古舊的人
其實記事薄好, 電話, 電腦都不能一目了然

寶石宮

2024年龍年勳章

crystal媽咪 發表於 19-12-22 22:48
我cut咗一張保單
今年咩都冇送比我

不過你呢本30蚊其實都好平
幸福可以好簡單

寶石宮

BBJOJO 發表於 19-12-22 22:54
不過你呢本30蚊其實都好平

樓上有人話10幾蚊都買到
除開用一年都抵

寶石宮

小厘子 發表於 19-12-22 22:53
其實記事薄好, 電話, 電腦都不能一目了然

我貪可以睇到假期
一次過可以睇幾個月嘅嘢

首頁
12345...7

尾頁

跳至