想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

刻婚前交往一年,其實當中性事完全唔協調,一年內可能做過有五次,佢成日都話壓力大,唔想傾,甘我就一直忍忍忍,諗住佢睇完心理醫生,感覺會好d, 點知睇完半年,只係醫心壓,房事完全無幫助,佢性慾其低,夜既更完全唔想做。一齊兩年,次次都要一朝早做,不過有得做就得啦,我就佢。

兩年後...係做都做唔到既情況下,我已經放棄高潮,點知佢硬硬下又唔硬,更射唔出,再有一次我諗住幫佢含到硬之後係上面,佢完全無咩反應....真係好似我強姦佢甘,平時前戲咩都無,到左今日我真係好傷心。

佢求婚後我問佢係米想要小朋友,佢話係,我話甘我地一齊努力啦。我check 排卵,日日量基礎體溫,量到岩日子,佢又做唔到

佢做唔到呢一年我都無話佢,我明係男人最痛。我地有傾,我好似tum 細路,兩年後我開始攰,佢係好好,不過一年無正常性生活...真係好難受...我愛佢我可以唔做,其實如果佢愛我,佢唔硬都可以錫下妹妹,總有方法令女人高潮, 不過佢咩都無做,我成日搵資料同佢睇,買馬卡比佢食,勸佢搵醫生check 下精子,check 下身體同hormones, 佢成日仲好慘甘,我都唔敢迫佢,不過真係好辛苦....

複式洋房

回覆 fattybee 的帖子

唔夠訓/返工累d/壓力大,會影響男士表現既,可能要睇下泌尿科了解下,如雙方無咩問題,只係行房困難,iui 同ivf 都係男方俾精就可以,係錢可以解決既問題。鼓勵下佢,姊妹你都加油!

大宅

fattybee 發表於 19-12-23 06:13
刻婚前交往一年,其實當中性事完全唔協調,一年內可能做過有五次,佢成日都話壓力大,唔想傾,甘我就一直忍 ...

有無睇性治療師?

我諗你要同未婚夫溝通,了解大家對未來的規劃。其實sex 真係要兩個人合作才行,只有你努力,或佢努力,缺一不可。

我之前有房事障礙,我同老公都有些問題,不過我問題大d。但我老公包容咗我好耐好耐,耐到會令世人吃驚的地步。我花了10年才解決到這個障礙,契機是我開始了做ivf 及有人和我傾幫到我。

因為之前我地收埋咗成好多年無搵人傾,諗住可自己解決,所以耽誤了時間,令現在生小孩非常困難,是我最後悔的事

所以見到你的文章,我覺得,你唔好再靠自己解決,搵專家,這個醫生無用就搵另一個。或你如果唔介意性愛不能滿足直接做ivf 也可。

大宅

辛苦你了,同意JM所說,建議尋求下輔導,夫婦二人同心,先調整相方心理,對大家未來相處都會有幫助!

支持你啊!

複式洋房

Cocobabypig 發表於 19-12-23 08:35
回覆 fattybee 的帖子

唔夠訓/返工累d/壓力大,會影響男士表現既,可能要睇下泌尿科了解下,如雙方無咩問 ...

其實邊個工作壓力唔大?佢有見therapist 關工作事,佢唔嚴重,只係傾下就得,唔駛食藥,以為係情緒問題影響,兩年後仍無進展....成日要迫佢,踢一踢郁一郁,我都有睇,可以做iui 增加機會,不過有感好似成世都唔會有做既機會甘...我開始自己都好傷心,我唔想再迫佢。佢都唔主動,好似唔想搞,想生bb 射唔到又唔理...我仲可以點....

複式洋房

回覆 scc_cmbb 的帖子

多謝兩位,因為真係心好灰,又唔想同朋友呻,我已不停爬文。如果佢係都唔理我都睇緊勃起功能障礙呢樣嘢,有無食療幫到...

複式洋房

回覆 yhyeung 的帖子

我就係知佢情緒唔好,至勸佢睇therapist , 因為會覺得做唔到係因為心理,依家見左心理專家只係安撫左佢工作壓力, 對性事零幫助,兩年... 我開始覺得佢無主動去解決,什至零進步....已經高齡,仲要等左成個月既排卵期,不過佢都做唔到,真心唔敢話,同佢傾佢話心情唔好遲d 講,我開始氣餒,我自己都唔開心, 點tum 佢,我好想做...我嬲係好似佢無努力過,佢唔硬其實摸下我都得。今日突然覺得佢好自私,不過我真係好錫佢,如果唔係一早走左

複式洋房

多謝你,不舉無人想,不過佢唔面對既,其實每次講都只有嘈

大宅

fattybee 發表於 19-12-23 15:29
回覆 yhyeung 的帖子

我就係知佢情緒唔好,至勸佢睇therapist , 因為會覺得做唔到係因為心理,依家見左心 ...

係咪專業在性治療的專家?
而且,你先生都要夠坦率,如果唔係佢見專家先有隱瞞自己問題,其實專家都好難幫到佢
我明白你的感受,因為我和老公自己都是有行房障礙。是很令人咀喪。因為enjoy 唔到sex, 仲要有生仔壓力。
但我諗你要認真諗諗,性愛對你的重要性多少? 因為你未結婚,你還可以容易選擇。我和先生感情好好,所以佢包容咗咁多年,我都覺得委屈咗佢。而我未能完全滿足佢之前,正如你所講,因為佢都有慾望,我就用其他代替方式滿足佢。
那麼你先生自己一人時,有無問題? 還是佢和其他人行埋,才有困難?佢應該有逃避心理,我都試過,亦後悔逃避,因問題越遲解決越難解決。

大宅

fattybee 發表於 19-12-23 15:10
其實邊個工作壓力唔大?佢有見therapist 關工作事,佢唔嚴重,只係傾下就得,唔駛食藥,以為係情緒問題影 ...

唔好沮喪!當我拖了個問題很久,我以為一世都無機會解決時,我遇到貴人,佢指點我後我就解決了障礙。而家諗番轉頭,早知晨早做咗iui 先再慢慢解決問題

大宅

fattybee 發表於 19-12-23 15:13

多謝兩位,因為真係心好灰,又唔想同朋友呻,我已不停爬文。如果佢係都唔理我都睇緊 ...

應該不是靠食療可以解決的事。
如果佢睇完治療師都改善唔到,佢要尋求進一步的專業幫助

大宅

fattybee 發表於 19-12-23 15:30

多謝你,不舉無人想,不過佢唔面對既,其實每次講都只有嘈 ...

先控制雙方既情緒,唔好傷到感情。
我深信男方都承受住相當重的壓力,你可以上網講,我唔覺得佢會上網搵人傾,男性比我地更脆弱及無助。越大壓力,表現更差,我也經歷過。
小朋友並非是必需品,丈夫妻子間的感情更重要。佢話想要小朋友,佢係咪真係愛小朋友,又或是只係傳統觀念同責任?先解決出發點,如果大家真心相愛,又肯定要小朋友,就去醫院直接睇人工受孕,之後再解決性生活問題吧。
人工受孕其中一種方法,是泌尿科醫生從男性精囊直接取精,不用勉強射出,而你亦可以先把卵子雪起,確保將來卵子有一定數量及質素應付。
希望你們兩位都能用愛解決問題。

大宅

stitchbaby19 發表於 19-12-23 16:22
先控制雙方既情緒,唔好傷到感情。
我深信男方都承受住相當重的壓力,你可以上網講,我唔覺得佢會上網搵人 ...

非常極之讚同你這個提議。但願10年前有人咁教我。我太執著要靠自己去解決行房問題。其實如果先解決生小孩問題,之後無壓力的情況行房問題也應該能解決。而家我行房問題解決咗,但高齡卵子問題更麻煩。

大宅

yhyeung 發表於 19-12-23 16:27
非常極之讚同你這個提議。但願10年前有人咁教我。我太執著要靠自己去解決行房問題。其實如果先解決生小孩 ...

時間已過去了,追不回,就好好利用科技補救。

你已雪起卵子了嗎?也可以多吃supplement及聽從醫生建議把卵子養好,不要後悔以前,整理心情,未來有更長的路要走!加油!

大宅

stitchbaby19 發表於 19-12-23 16:44
時間已過去了,追不回,就好好利用科技補救。

你已雪起卵子了嗎?也可以多吃supplement及聽從醫生建議把 ...

謝謝你,有,現在繼續努力
亦祝福樓主早日解決煩惱

大宅

回覆樓主:

我老公

大宅

刻婚前交往一年,其實當中性事完全唔協調,一年內可能做過有五次,佢成日都話壓力大,唔想傾,甘我就一直忍 ...

有jm,幫忙上網找了這些資訊,但佢電腦post 唔到,我代幫忙

大宅

兩個screen 次序調轉了

大宅

佢會唔會係同性戀?no offence

大宅

不舉食偉哥唔係已經解決到問題咩?

首頁

尾頁

跳至