親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

如題。我見有人買鑽石,真鑽石嗎?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主:

杜拜買鑽石?南非就買鑽石啫...
杜拜黃金成色唔足,睇下好了
買藏紅花平,不過香料市場(遊客區)要慢慢夾價
椰棗唔係我杯茶
駱駝奶朱古力都唔錯
買手工鞋就平(圖中果d)

volar    發表於 20-1-2 11:52

伯爵府

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

Charlotte_mom 發表於 19-12-23 19:46
買藏紅花平,不過香料市場(遊客區)要慢慢夾 ...

D鞋好靚,唔知大約幾錢港紙? 另外我想請問, 我英文唔太好 ,咁我用手機翻譯apps, 是否都可以溝通到
:-) :hammer: :verycold: :chair: :sm:

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

kittyChing 發表於 19-12-23 20:37
D鞋好靚,唔知大約幾錢港紙? 另外我想請問, 我英文唔太好 ,咁我用手機翻譯apps, 是否都可以溝通到 :qu ...

唔記得確實幾錢了,好平架咋幾十蚊對架咋
佢係人手造所以每對都唔一樣,遊客區周圍都有
英文方面我答你唔到,因為我唔知機翻譯有幾準確。不過杜拜好多人去打工(印度人菲律賓人非洲人),應該有唔少勞動階層英文唔係非常好,所以唔好太擔心,放膽d,平時去日本大家身體語言都攪得掂

伯爵府

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

Charlotte_mom 發表於 19-12-23 22:23
唔記得確實幾錢了,好平架咋幾十蚊對架咋
佢係人手造所以每對都唔一樣,遊客區周圍都有
英文方面我答你唔 ...

:-) :hammer: :verycold: :chair: :sm:

男爵府

Charlotte_mom 發表於 19-12-23 19:46
買藏紅花平,不過香料市場(遊客區)要慢慢夾 ...
謝謝你!

wcpcelia    發表於 19-12-27 14:55

王國長老

埋黎睇,埋黎揀
駱駝奶雪糕——買唔到返黎都可以即場消暑
一盆盆金色——唔好睇少佢, Godiva黎架
黎真嘅手信——駱駝奶朱古力
如果去Dubai Mall,有好大間Hershey’s, 呢包好食,我仲未在香港搵到 (我在香港機場專門店,個h職員都話未見過)

flower9    發表於 20-9-18 09:38
volar    發表於 20-1-2 11:51

子爵府

Charlotte_mom 發表於 19-12-23 23:18
埋黎睇,埋黎揀
駱駝奶雪糕——買唔到返黎都可以即場消暑
一盆盆金色——唔好睇少佢, Godiva黎架: ...

杜拜果然是個奢華的國家,Godiva都咁

大宅

唔好意思,想借位問。

如果只是去7日,值得去Ferrari world 及Desert Ferrari 嗎?小朋友5及9歲

王國長老

可以去Ferrari world呀,杜拜唔大,可搭Abu dhabi一齊玩,不過留意Abu dhabi同杜拜市中心有一定距離,果時問過導遊,一程的士要約500港紙,如你去可考慮住一晚, Lapita幾靚的係under Marriott 集團
https://www.marriott.com/hotels/travel/dxbak-lapita-dubai-parks-and-resorts-autograph-collection/
Abu dhabi較出名有一堆主題公園
https://www.dubaiparksandresorts.com/en
同埋呢個大回教寺(可入去參觀)
https://www.szgmc.gov.ae/en/

沙漠飛車我覺得係must, 難得去沙漠唔去感覺下,真係嘥
除非你嚴重暈車浪,因車要在沙丘頂「片」住行,真係fing的,我仲帶定膠袋上車怕細路嘔,點知司機「墳」機飛車,兩個細路high晒,司機更high,救命

大宅

Charlotte_mom 發表於 19-12-31 00:22
可以去Ferrari world呀,杜拜唔大,可搭Abu dhabi一齊玩,不過留意Abu dhabi同杜拜市中心有一定距離,果時 ...

多謝你回覆!

我都book 咗Lapita 兩晚諗住玩Legoland 同Motiongate. 剛剛check 咗 google map, 原來Lapita 去Ferrari World 都要42分鐘車程。

你去沙漠飛車係搵邊間公司?可以pm 我嗎?

王國長老

EricAmy 發表於 19-12-31 07:47
多謝你回覆!

我都book 咗Lapita 兩晚諗住玩Legoland 同Motiongate. 剛剛check 咗 google map, 原來Lapit ...

我跟團的
我前後去過2次沙漠,跟唔同團,沙漠都係果d野(我懷疑根本得一個點)
我見過klook有,你可睇睇

王國長老

多謝你回覆!

我都book 咗Lapita 兩晚諗住玩Legoland 同Motiongate. 剛剛check 咗 google map, 原來Lapit ...

Ferrari world隔離痴住yas island,係大型shopping mall,都幾襟行 (我地就係想行耐d所以問導遊的士返杜拜幾錢)
杜拜水上樂園都唔好錯過,好玩的,我去過wild wadi同Atlantis aquaventure,前面條長滑梯好激,帶細路就後者適合d

珍珠宮

多謝你回覆!

可以睇下 funtours dubai

大宅

你好 見klook tour 接送要市中心酒店
想知mall of Emirates 定Dubai Mall 近市中心
想揀酒店 邊个 mall多shopping?

大宅

Thanks all!

我都覺得要去沙漠,但係就想morning safari 因為 evening 嗰個包Bbq dinner, 驚四歲小朋友唔啱食。

我都睇緊酒店。諗緊邊間方便啲。有朋友recommend JW Marquis 同 Sheraton Mall of the Emirates

王國長老

MKY 發表於 19-12-31 09:46
你好 見klook tour 接送要市中心酒店
想知mall of Emirates 定Dubai Mall 近市中心
想揀酒店 邊个 mall多sh ...

Dubai Mall係地標,有地鐵,不過估附近酒店唔平

王國長老

EricAmy 發表於 20-1-1 15:58
Thanks all!

我都覺得要去沙漠,但係就想morning safari 因為 evening 嗰個包Bbq dinner, 驚四歲小朋友唔 ...

一早去搭車怕唔怕辛苦(都耐,又片車,怕易嘔)

大宅

Charlotte_mom 發表於 20-1-1 22:28
一早去搭車怕唔怕辛苦(都耐,又片車,怕易嘔)

都係,要睇吓先。

你仲去咗咩地方呀?

大宅

回覆 Charlotte_mom 的帖子

如果住Dubai mall附近 去 Aquareure water parkWild wadi waterpark 系咪坐的士吾貴?
因為見Aquareure d 酒店都幾貴
另外你有冇行過outlet? Ok嗎?

首頁

尾頁

跳至