夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

公爵府

呢D老婆不要也罷

珍珠宮

醫院規定12歲以下唔可以入病房探病,就係為咗保護兒童
如果企圖抱bb入病房,醫護都會阻止你
不論是否流感高峰期都係12歲以下唔可以入病房
bb 6個月前有媽媽抗體唔係百病不侵,兒科病房有好多6個月以下嘅bb留醫
bb係喺醫院婦產科出世,唔會去高危致病嘅病房,點可以一概而論
睇唔過眼煽風點火話樓主老婆憎公公、又叫樓主離婚

老婆完全為咗保護bb
明知病房係高危致病嘅地方,冒險帶個5個月bb去以身犯險、不顧安危,爸爸責任係保護bb,樓主有無顧過bb安危?
孝順唔係要不顧bb安危

子爵府

秋天與楓葉 發表於 19-12-25 10:24
不論是否流感高 ...

妳說得有道理... 但樓主家人可能住養和貴賓個種, 我大鄉里, 唔知咩醫院咩野例....

太太有道理, 樓主的親之情亦明白, 但為了這事傷和氣實在不值, 甚至鬧離婚 , 如果老人家知道, 走得安心嗎, 何必?

希望能夠做到解決問題的人, 而唔係製造問題的人, 不要介意那個先讓步或付出, 相信老人家最開心知道的, 係後代活得開心, 有沒有緣再見係其次.....

珍珠宮

PTMCYS 發表於 19-12-25 11:57
妳說得有道理... 但樓主家人可能住養和貴賓個種, 我大鄉里, 唔知咩醫院咩野例....

太太有道理, 樓主的親 ...

養和網頁—探訪須知
http://mobile.hksh.com/zh-hk/patient-info/patient-handbook-visiting-rules

十二歲以下兒童不宜探訪。

你講得好啱~要解決問題,唔係製造問題

男爵府

秋天與楓葉 發表於 19-12-25 10:24
不論是否流感高 ...

Agree 唔明點解有人郁啲就話呢啲老婆唔要都罷~又話叫人離婚其實真係好少事啫~一人讓一步就得啦~啲人係要煽風點火

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

mingmama 發表於 19-12-25 13:15
Agree 唔明點解有人郁啲就話呢啲老婆唔要都罷~又話叫人離婚其實真係好少事啫~一人讓 ...

叫人離婚誇張咗啲
只係想見吓都要諗解決方法
不要從別人的嘴裡去認識我

翡翠宮

回覆樓主:

吾洗離婚卦?

珍珠宮

mingmama 發表於 19-12-25 13:15
Agree 唔明點解有人郁啲就話呢啲老婆唔要都罷~又話叫人離婚其實真係好少事啫~一人讓 ...

小事化大

男爵府

秋天與楓葉 發表於 19-12-25 21:51
小事化大

呢啲鍵盤戰士根本唯恐天下不亂~講嘢都唔負責任

珍珠宮

mingmama 發表於 19-12-25 21:52
呢啲鍵盤戰士根本唯恐天下不亂~講嘢都唔負責任

係....
我覺得樓主老婆真委屈,為咗保護bb受盡指責
bb真可憐,有個唔識保護自己嘅爸爸

伯爵府

2024年龍年勳章

秋天與楓葉 發表於 19-12-25 12:10
養和網頁—探訪須知
http://mobile.hksh.com/zh-hk/patient-info/patient-handbook-visiting-rules

每個人有每個人的看法,我自己好多年前都帶過bb去探過丈夫的至親。當年都俾我入。

你幾時去過養和唔俾入?

我就今年2019年x月去過養和探人見過。12月改唔俾入?
原本講了詳情和幾時見到,但也不想揭埋病人私隱,所以決定修改。

珍珠宮

RAY媽 發表於 19-12-29 11:17

每個人有每個人的看法,我自己好多年前都帶過bb去探過丈夫的 ...

養和醫院探訪須知有註明
醫院有醫院規定,病人家屬遵守與否乃個人決定,風險同責任屬個人自負
自己無問題唔等於其他人無問題

伯爵府

2024年龍年勳章

秋天與楓葉 發表於 19-12-29 11:57
養和醫院探訪須知有註明
醫院有醫院規定,病人家屬遵守與否乃個人決定,風險同責任屬個人自負
自己無問題 ...

你明就好啦,咁就唔好單單打打仲加埋話人煽風點火。你有你做法。

我係個人睇法,我會為此離婚唔等於叫樓主去離婚,分到嗎? 每個人都有自己睇法,我角度係除非深仇大恨好討厭佢,否則對方湊大自己丈夫,無功都有勞,仲得3個月命,帶bb 去睇合情合理。

珍珠宮

RAY媽 發表於 19-12-29 14:37
你明就好啦,咁就唔好單單打打仲加埋話人煽風點火。你有你做法。

我係個人睇法,我會為此離婚唔等於叫樓 ...

睇返先知,原來你之前有回覆

我回應唔係單單打打,係直接回應樓上各位煽風點火、叫人離婚嘅留言,對事不對人

樓主都無話過老婆憎公公,又無問人意見問洗唔洗離婚
當兩夫妻因探病一事各持己見,呢個時候話樓主老婆好憎公公、離婚.....

你當然可以有你個人睇法,但風頭火勢時將個人睇法轉化成樓主老婆睇法(好憎公公),此舉加深樓主怒火,我覺得係煽風點火
風頭火勢勸人離婚更加.....

我留言勸樓主三思,老婆有老婆顧慮,雙方換位思考、互助體諒去解決問題

你個人會點處理都好,自己鍾意就ok

首頁

尾頁

跳至