自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我女今年小六佢有係學校參加跳繩校隊
件事係因為1月18日(星期六)
有一個跳繩比賽。 因為家中有要事我要離開香港
所以學校發出既回條。我簽左不可以參加
點知交回條既時候 副校長知道左就話我個女做咩唔去
咁我個女梗係話比佢知 媽咪話有事唔係香港去唔到
副校聽到就發皮氣話係咪你自己唔想去
話小女犯校規。有同班既小朋友都同副校講叫佢打比我
但我無收到電話
佢返黎話我聽。我就覺得好奇怪
第二日小女又返黎話我知。副校問小女想唔想去
小女話想。副校就話叫佢自己諗辦法
跟住我打去學校搵副校解釋
留左電話比佢都回覆我
之後我有再問小女副校有無再講咩野
佢話副校係學校活動既時候咁岩係睇我個女個班
見到我個女就同其他老師講話。見到小女就好嬲
再有老師叫我小女同副校講對唔住
學校活動家長唔係有勸決定小朋友參加同唔參加
我係咪應該要去同校長投訴呢

公爵府

我小朋友係泳隊,次次比賽都係做後備齋坐,但又要家長陪佢去,我覺得要特登請假去陪坐好無謂,問過又話唔俾唔去,我未夠膽唔去,但條氣唔太順...

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆 feifei_baby 的帖子

參加左咁耐未有通知過唔可以唔去回條都有得比你簡去同唔去
就算有都唔應該針對小朋友

abirdma    發表於 19-12-26 09:46

禁止訪問

HiPP勳章(1) 開心吸收勳章

珍珠宮

環保接龍勳章

kimiwhy 發表於 19-12-25 18:36
有一個跳繩比賽。 因為家中有要事我要離 ...

六年班,仲有幾個月忍埋佢,小五小六好重要

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

男爵府

kimiwhy 發表於 19-12-25 19:00
回覆 feifei_baby 的帖子

參加左咁耐未有通知過唔可以唔去回條都有得比你簡去同唔去

叫其他屋企人帶佢女去囉,小六到時派校唔好,要校長寫信,到時唔寫都吹佢唔帳

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆 gracelam 的帖子

我就係驚副校一路唔收斂都係有排煩

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆 Ivan1023 的帖子

我係單親家庭。無人幫手嫁

子爵府

回覆樓主:

其實小6生,來緊嘅123月星期六隨時都會撞正中學面試,出席唔到幾唔奇?! d老師咁唔化嘅?!

珍珠宮

比賽係單人賽還是隊制賽?
如果隊制賽可能影響到學校/其他小朋友出賽,所以副校咁唔like?

如果個人賽參唔參加真係唔關學校事

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆 Froggy_joe 的帖子

兩樣都有嫁可能係我女有機會攞獎。所以唔去小左攞獎囉
但一個大人重要係副校。唔應該咁樣對小朋友

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

同埋根本小女未簡要參加咩項目

男爵府

同女兒講,呢個世界有衰人,保護自己,但告訴女兒,她冇錯

wcpcelia    發表於 19-12-26 10:53

男爵府

kimiwhy 發表於 19-12-25 19:15

同埋根本小女未簡要參加咩項目

而家嘅的小學,師資,我仔只係讀左四年,我已經心冷,永遠對人唔對事,我只想快快捱完

大宅

kimiwhy 發表於 19-12-25 18:36
有一個跳繩比賽。 因為家中有要事我要離 ...

我小朋友上年小六都係被副校針對,我選擇忍,咁多年黎我小朋友都好出眾,無論成續及其他活動,最後比佢打激到,我都後悔我冇行出黎了解

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆 wing51110 的帖子

宜家d學校因爲攞獎咩都唔理以前學校唔係咁嫁

男爵府

kimiwhy 發表於 19-12-25 19:27

宜家d學校因爲攞獎咩都唔理以前學校唔係咁嫁

而家好似只可以硬食,你小朋友有強項仲好d,我果件無樣得,我仲no say

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆 新股 的帖子

學其他人咁講宜家忍又死唔忍又死。唉
條氣頂住頂住

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

宜家連自己小朋友比人針對都唔可以出聲咩野道理😭

首頁

尾頁

跳至