網購天地

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

我有淘寶戶口,仲使唔使開新戶口? 比錢用唔用到香港支付寶?或者大陸微信?

翡翠宮

回覆樓主:

佢同淘寶鬥到七彩,完全係另一派。裝個app注册玩下啦,我買京東多過淘寶N倍,好多天貓貨去京東有包郵,好過用集運,有保障啲。我又唔買地攤貨,幫同事買地攤貨仲有拼多多呢個選擇

京東賣自營商品係國内最強,最多種類貨品,亦只有自營商品包郵送香港,呢期滿¥99自取點包5kg;付款用銀聯/雲閃付、Mastercard、VISA、JCB、八達通/O!epay;有大陸銀行户口仲有京東支付、微信支付、Huawei pay、apple pay、淘寶買京東鋼鏰等方式。

翡翠宮

lyh80115 發表於 19-12-27 19:00
佢同淘寶鬥到七彩,完全係另一派。裝個app注册玩下啦,我買京東多過淘寶N倍,好多天貓貨去京東有包郵,好過 ...

呢度有香港優惠,包括新人禮包3張優惠券、Mastercard減¥10等等:
https://3.cn/hup9JEzG?_ts=1577061702415&utm_user=plusmember&ad_od=share&utm_source=androidapp&utm_medium=appshare&utm_campaign=t_335139774&utm_term=CopyURL

象牙宮

佢同淘寶鬥到七彩,完全係另一派。裝個app注册玩下啦,我買京東多過淘寶N倍,好多天貓貨去京東有包郵,好過 ...

你寫咁多野比我睇做咩
我即管再開個戶口囉…你仲未答到我香港支付寶可唔可以比錢? 有大陸微信,不過唔想用

翡翠宮

無話可說 發表於 19-12-27 22:06
你寫咁多野比我睇做咩
我即管再開個戶口囉…你仲未答到我香港支付寶可唔可以比錢? 有大陸微信, ...

好清晰,鬥到七彩當然用唔到支付寶,唔用微信仲有雲閃付、銀聯/VISA/MC/JCB/八達通。
用銀聯雙幣卡唔錯呀,碌人民幣唔洗兌換。

翡翠宮

無話可說 發表於 19-12-27 22:06
你寫咁多野比我睇做咩
我即管再開個戶口囉…你仲未答到我香港支付寶可唔可以比錢? 有大陸微信, ...

咁樣就叫多嘢睇?京東要玩得精仲有好多竅門,只玩開淘寶永遠唔會知,寫多幾版都未講完

翡翠宮

lyh80115 發表於 19-12-27 22:51
咁樣就叫多嘢睇?京東要玩得精仲有好多竅門,只玩開淘寶永遠唔會知,寫多幾版都未講完
...

買完減價有回水,淘寶就無啦。而我多數係幫人買,呢個位執唔少架

伯爵府

回覆樓主:

伯爵府

'

翡翠宮

newinewi 發表於 19-12-29 13:55
想問吓, 我剛才係京東付款, 用hsbc red卡比錢香港自提, 我以為好似淘寶咁, 有個兌換率同手續費SHOWN出來再 ...

出緊貨係無問題,京東用香港信用卡如同海外簽賬,係當碌人民幣,銀行再同你兌港幣,正常過一個工作日先睇到條數;淘寶係淘寶同你兌換後碌港幣。

至於金融嗰啲要實名先有得玩,而大陸身份證又多嘢玩過回鄉證。京東啲優惠玩耐咗就會多,系統會預防啲人開一百幾十個新賬號攞著數卦。

男爵府

是否要用大陸手提 no. 登記?

翡翠宮

元朗73 發表於 20-1-2 22:10
是否要用大陸手提 no. 登記?

香港手機號就得啦,有直送香港服務。

男爵府

lyh80115 發表於 20-1-2 22:19

Thanks

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

lyh80115 發表於 20-1-2 22:19
上個月雙11之後曾經响京東買過嘢.
啱啱想响京東買嘢, 依家要支付密碼, 我等咗好耐都有收唔到短訉驗証碼, 咁設置唔到支付密碼?
請問應該點做先可以拎到驗証碼? 唔該.

翡翠宮

rolandbb 發表於 20-1-7 16:27
上個月雙11之後曾經响京東買過嘢.
啱啱想响京東買嘢, 依家要支付密碼, 我等咗好耐都有收唔到短訉驗証碼, ...

喺電腦版還是手機app設置支付密碼?試下另一個位設置睇下收唔收到。再唔得就去FB搵「JD.COM 京東香港」客服問下。

侯爵府

lyh80115 發表於 20-1-7 17:09
喺電腦版還是手機app設置支付密碼?試下另一個位設置睇下收唔收到。再唔得就去FB搵「JD.COM 京東香港」客 ...

都試過,手機一樣收唔到驗證碼

翡翠宮

rolandbb 發表於 20-1-7 17:17
都試過,手機一樣收唔到驗證碼

咁可能係系統或網絡等問題,facebook搵香港客服問下。無支付密碼就用唔到京豆、紅包等資産。

侯爵府

lyh80115 發表於 20-1-7 17:30
咁可能係系統或網絡等問題,facebook搵香港客服問下。無支付密碼就用唔到京豆、紅包等資産。
...

原來有一張優惠券搞到落唔到單
後來京東客服回覆試下取消用優惠券就可以落單了,唔該你

首頁

尾頁

跳至