自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2020勳章

過兩日叫個囡同幾個朋友仔上黎搞生日會玩下, 難為左呀媽><各位 媽媽們有咩簡單小食介紹呀?

男爵府

2020勳章

ccmansze 發表於 19-12-28 13:58
過兩日叫個囡同幾個朋友仔上黎搞生日會玩下, 難為左呀媽>

最簡單買

水晶宮

2020勳章

回覆樓主:

雞翼,菠蘿腸仔,買個急凍 pizza翻熱都好簡單

複式洋房

菠蘿腸仔,易整, 最方便, 哈哈

wcpcelia    發表於 19-12-30 15:45

琥珀宮

2020勳章

家中有什么廚房家電?

急凍食物。 加工/ 頂熱就是。
或煎下, 炸下, 蒸下, 焗下 就是了。
腌好的肉类。

微波爐?
氣炸煱? 燒菠蘿。。好食。
蒸煱?
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。  

討厭衣来伸手 ,  饭来张口者 , 伸手党者。及想攻擊性就別討論交流吧。

禁止訪問

翡翠宮

2020勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

三色啫喱糖、sushi、沙律、菠蘿腸仔、曲奇。

伯爵府

2020勳章

Ikea 急凍系列meatballs,pan cake,mini cake叮熱食得

男爵府

2020勳章

小朋友有幾大先?小學生會準備定蛋糕,薯片,炸下春卷咖喱角,雞翼燒賣魚蛋,甜品,黎齊人會一齊整曲奇,有得玩有得食

水晶宮

2020勳章

wys927 發表於 19-12-28 14:05
菠蘿腸仔,易整, 最方便, 哈哈

菠蘿腸仔何止最易整, 仲係大人細路都最捧場 party food

翡翠宮

2020勳章

回覆樓主:

下午定夜晚先?如果下午,整d三文治,菠蘿腸仔,魚手指,薯條,沙律,啫喱再加d零食。。。如果夜晚,三文治改為急凍pizza,用焗爐或微波爐可以整熱,都好方便。

翡翠宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

雞翼,有焗爐就焗。無就(老)水。

沙律。早一晚可整定。

蝦多士,蝦膠可買現成。

買春卷 炸~

韓式熱狗。小朋友好多都鍾意嘅。

甜品 芒果布甸。又係可早一日整。
唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

複式洋房

2020勳章

birdbird 發表於 19-12-28 16:51
菠蘿腸仔何止最易整, 仲係大人細路都最捧場 party food

係呀!長青party food.哈哈

伯爵府

2020勳章

迷你牛油粟米杯~蒸完比少少牛油撈就得。
魚肉燒賣~蒸完比甜豉汁麻油就ok。
蜜糖雞翼~醃完焗就得。
迷你三文治~芝士火腿/吞拿魚都方便。

珍珠宮

2020勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

買蛋糕,叫pizza

珊瑚宮

2020勳章 開心吸收勳章

公仔點心

珍珠宮

2020勳章

回覆樓主:

叫外賣

水晶宮

2020勳章 熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

birdbird 發表於 19-12-28 16:51

次次party 我都整,次次比屋企人話我無誠意,但每次大大盆例必清碟最受歡迎

水晶宮

2020勳章 熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

小朋友最開心係薯片零食pizza.

我會買薯片,蝦片,朱古力,西餅,然後一個大pizza hut 4人餐速遞上門。乾手淨腳,細路又食得開心。

唔好花心機去整,其實未必合小朋友口味的食物。

禁止訪問

2020勳章 2018父親節勳章

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊