親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

計劃暑假親子遊,但未諗到去邊個地方大家有咩好提議?
希望搵個地方適合親子遊!

大宅

回覆 NgNgMa 的帖子

小朋友幾多歲?上年去了2 wks倫敦+荷蘭,全部行程以中童為中心,佢哋都滿意,景點包括legoland Windsor, harry potter studio, 睇波,大英博物館,天文台+basic必到打卡位,風車村,efteling theme park .......

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

maymamayma 發表於 19-12-30 11:21

小朋友幾多歲?上年去了2 wks倫敦+荷蘭,全部行程以中童為中心,佢哋都滿意,景點包括 ...

荷蘭你係自駕定坐公共交通工具?

男爵府

回覆樓主:

我本來打算荷蘭-英國-意大利,但因英國脫歐問題怕到時亂,依家改荷比盧-意大利

大宅

回覆 女皇駕到 的帖子

我地都PLAN 緊暑假頭 去LONDON, 但直飛倫敦機票好貴.
而家考慮搭多一個CITY玩... 請問大家有無推介? 買機票去倫敦+荷蘭邊間AIRLINE 好? 幾錢才算合理?

Thanks!

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

catfung 發表於 20-1-3 10:07
回覆 女皇駕到 的帖子

我地都PLAN 緊暑假頭 去LONDON, 但直飛倫敦機票好貴.

我買左7月中後出發,倫敦入,荷蘭走,瑞士航空

男爵府

回覆 Lqueenie 的帖子

想知七月中後暑假機票幾錢? 什麼時候買的?

珍珠宮

manying5 發表於 20-1-3 11:32

想知七月中後暑假機票幾錢? 什麼時候買的?

7月19日出發,3大1小共$14268,都幾個月前買

男爵府

超級抵喎!

子爵府

我都留意緊幾時有promotion

暫定去英國同法國,之前去坐直航好辛苦,反而想試下中東轉機

男爵府

回覆樓主:

今年我地一家會去荷比盧意自駕,但依家發覺荷蘭泊車好麻煩,完全睇唔明邊d地方要俾錢,邊d唔駛,覺得有d麻煩+擔心!

珍珠宮

女皇駕到 發表於 20-1-3 17:29
今年我地一家會去荷比盧意自駕,但依家發覺荷蘭泊車好麻煩,完全睇唔明邊d地方要俾錢,邊d唔駛,覺得有d麻 ...

hello, 又係我呀!

我都計劃在荷蘭自駕,我估唔開入市中心問題應該不大。

有冇睇過P+R的優惠?

男爵府

Lqueenie 發表於 20-1-3 17:43
hello, 又係我呀!

我都計劃在荷蘭自駕,我估唔開入市中心問題應該不大。

有呀,不過我預計只留一日響Amsterdam睇Van Gogh Museum & Anne Frank Huis,所以諗住直接一早揸車泊中央車站,傍晚駕車去Rotterdam 或者Kinderdijk住。

另一樣我比較擔心係大多數小鎮既酒店或者bnb多數無冷氣,我怕撞正熱浪瞓唔到。(emoji)

珍珠宮

女皇駕到 發表於 20-1-3 17:47
有呀,不過我預計只留一日響Amsterdam睇Van Gogh Museum & Anne Frank Huis,所以諗住直接一早揸車泊中央 ...

你留幾多日荷蘭? 我預計5晚,本身頭2晚住rotterdam, 中間1晚住羊角村,尾2晚住AMS, 但早排羊角村屋主取消左我張單,搞到我唔知點。又諗緊唔好去Kibderdijk,去市區附近睇風車,好混亂

男爵府

Lqueenie 發表於 20-1-3 18:00
你留幾多日荷蘭? 我預計5晚,本身頭2晚住rotterdam, 中間1晚住羊角村,尾2晚住AMS, 但早排羊角村屋主取消 ...

我都是5日,第5日5點左右駕車落Brussels住。
第1日-租車-Alkmaar evening cheese market,住Alkmaar
第2日-羊角村,住羊角村附近
第3日-Amsterdam,住Rotterdam/Kinderdijk
第4日-Kinderdijk,住Efteling附近
第5日-Efteling,去Brussel,住Brussel

大宅

Lqueenie 發表於 20-1-3 11:45
7月19日出發,3大1小共$14268,都幾個月前買

好抵呀!我都係3大1小睇緊機票,19號出發直航要27000

珍珠宮

kelly_wong123 發表於 20-1-6 09:56
好抵呀!我都係3大1小睇緊機票,19號出發直航要27000

我唔係直航,要在瑞士轉機

大宅

Lqueenie 發表於 20-1-6 10:10
我唔係直航,要在瑞士轉機

都抵 你好勁買到咁平 我睇瑞士轉機都好貴,唉,我都唔知買唔買好,定係睇多陣有冇做promotion,但又怕越來越貴

大宅

小朋友幾多歲?上年去了2 wks倫敦+荷蘭,全部行程以中童為中心,佢哋都滿意,景點包括 ...

小朋友係男仔8歳

大宅

倫敦同荷蘭我都有考慮過啊!
可以分享多啲行程嗎?

首頁

尾頁

跳至