親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
我都plan緊去荷蘭,但諗起要飛咁耐又有d驚,你地覺得未飛過長途坐直航定轉機好?

伯爵府

chanhayee 發表於 20-1-14 09:56
我見EK平時好平,不過我去歐洲通常直航
係去地中海,冇得選先在中東轉機
...

近排局勢緊張,朋友話唔好係中東轉機,搞到我都十五十六

大宅

2020勳章

christyheihei 發表於 20-1-15 18:12
近排局勢緊張,朋友話唔好係中東轉機,搞到我都十五十六

中東三寶,距離伊朗有一段距離
等於北韓核試,其實對日本影響不大

珊瑚宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 開心吸收勳章

christyheihei 發表於 20-1-15 18:10
我都plan緊去荷蘭,但諗起要飛咁耐又有d驚,你地覺得未飛過長途坐直航定轉機好?
...

我覺得冇所謂, 上左機冇得揀, 點都有辦法捱到落機.

你驚飛咁耐會悶? 腰骨痛?

有人鍾意飛一陣就要落地行下鬆腳骨, 咁揀經中東既航錢好.

有人寧願一次過悶, 或一次過瞓耐d, 咁揀直航或歐洲轉機較好, 咁就睇價錢. 除左cx 外, 其他機中文娛樂係有限, 如果你鍾意睇外國電影或響機上瞓到覺的話, 咁唔會太悶.

伯爵府

bosch 發表於 20-1-15 22:02
我覺得冇所謂, 上左機冇得揀, 點都有辦法捱到落機.

其實我係驚坐飛機到而家最遠我只係去過東京咋

珊瑚宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 開心吸收勳章

發表於 前天 04:47 |顯示全部帖子
christyheihei 發表於 20-1-15 23:08
其實我係驚坐飛機到而家最遠我只係去過東京咋

驚坐飛機又唔同講法! 錢唔係問題既話就坐直航機, 少1次升降對驚坐飛機既人黎講係差好遠, 起碼少份壓力.

你而家個行程大概係點? 先去瑞典後去其他國家, 定係有其他路線?

伯爵府

發表於 前天 08:18 |顯示全部帖子
bosch 發表於 20-1-16 04:47
驚坐飛機又唔同講法! 錢唔係問題既話就坐直航機, 少1次升降對驚坐飛機既人黎講係差好遠, 起碼少份壓力. ...

係呀,我諗直航好d,不過要飛12個鐘,都唔野少我地應該會先去荷蘭再荷瑞典,其實行程未諗掂,因為我仲未有勇氣去買機票,太細膽喇我

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊