美容扮靚

跳至

首頁
12345...8

尾頁

子爵府

Cocochow 發表於 20-1-22 22:51
介唔介意評論下點解你會去呢一間打?你之前有冇試過第二啲比較下先至揀呢一間?
我見呢間都幾熱門,好多人 ...

您好jm
我在美容版講袪斑大大話話2年以上,
我d斑係大範圍荷爾蒙斑,唔太深色但一噠噠遍佈,令人感覺膚色不均污糟邋遢.
其實我本身皮膚好白,所以有斑就顯得明顯,加上我有玫瑰痤瘡,血管供血養斑令佢地更難應付
我揀A記,有幾個因素 1,冇hard sell 2, 可單次(唔對路可即走冇下次) 3,機種正貨 4, 療程均真(度數治療時間透明度高) 5,價錢ok合理
至於療效,反正其他d我未試過去邊都係搏,咁就從以上因素揀美容機構.
老實講唔太快打完,我大大話話打左7次1064, 3次v beam,之後隔1年多再打3次pico, 才有清左8成的效果

但這又可唔可以怪A記唔掂呢?我又唔會,我反而係怪自己的荷爾蒙斑太頑劣,才會用這麽多療程和時間。

子爵府

jesswu 發表於 20-1-22 22:39

我去A記打……

咩係A記?

子爵府

solim 發表於 20-1-22 23:18
咩係A記?

A+

子爵府

jesswu 發表於 20-1-22 23:23
A+

一個療程大約幾錢?去到幾多成?

子爵府

solim 發表於 20-1-22 23:24
一個療程大約幾錢?去到幾多成?

我戰鬥左兩年幾呀……
7次1064 就7k……3次v beam 3k
pico用左4次都7,8k……
我仲有圢excel...
其實計唔到咁凊……
jm你亦不能用別人的個案用自己預測……
因為打斑快慢效果因素真係因人而異……
我打果間耐過你果間,唔一定代表我間差過你,有可能係衹代表我d斑頑劣過你……
通常,你在同一間打3次係完全冇分別,就可考慮轉走……
其實打荷爾蒙班唔可能每次見到進展……
係幾次後對比最初,才會有分別……

大宅

回覆 jesswu 的帖子

你分別打左幾次變白淨哂? 效果顯著👍🏻👍🏻

大宅

jesswu 發表於 20-1-22 23:45
我戰鬥左兩年幾呀……
7次1064 就7k……3次v beam 3k
pico用左4次都7,8k……
你續次去再續次俾錢嗎?我睇呢到有sis講可以單次收費,分兩年幾做慢慢見效果都值得👍🏻

子爵府

Kwankwanxa 發表於 20-1-23 14:13

你分別打左幾次變白淨哂? 效果顯著👍🏻👍🏻 ...

差不多三年前開始打……
開頭打1064, 打左7次,中間加埋打左三次v beam……
果陣改善左一半左右……
相隔年幾見pico開始普及,平左,就轉打pico, 打左4次定5次,當中三次係蜂巢……

子爵府

Kwankwanxa 發表於 20-1-23 14:15
你續次去再續次俾錢嗎?我睇呢到有sis講可以單次收費,分兩年幾做慢慢見效果都值得👍🏻
...

我開頭係逐次的,但後來由A+轉去A妹佢地有出plan..plan會抵d所以我買左plan

大宅

jesswu 發表於 20-1-23 14:18
差不多三年前開始打……
開頭打1064, 打左7次,中間加埋打左三次v beam……
果陣改善左一半左右……
Vbeam 都係去斑?抑或係美白,你用幾年同d斑抗爭成功,恭喜恭喜

大宅

我見逐次好好,因為連我樓下d鋪頭仔都要買十次八次療程,唔係做左媽咪都唔會睇bk,一直唔知有單次鋪頭

子爵府

Kwankwanxa 發表於 20-1-23 14:20
Vbeam 都係去斑?抑或係美白,你用幾年同d斑抗爭成功,恭喜恭喜

多謝您
因為我同時有玫瑰痤瘡(但衹紅冇瘡的),面泛紅,血管太hyper供血養斑,所以要打埋v beam打榭d血管……
如果你冇血管問題不必打v beam的……v beam 好痛

子爵府

Kwankwanxa 發表於 20-1-23 14:23

我見逐次好好,因為連我樓下d鋪頭仔都要買十次八次療程,唔係做左媽咪都唔會睇bk,一 ...

你先要確定屬於邊類型的斑才對症下藥……
如果表層,1064已夠

大宅

jesswu 發表於 20-1-23 14:23
多謝您
因為我同時有玫瑰痤瘡(但衹紅冇瘡的),面泛紅,血管太hyper供血養斑,所以要打埋v beam打 ...
除左做機,你有冇用咩淡斑?防曬果d,底層色素擊走,有人飲食上都會改變,唔想再出斑

子爵府

Kwankwanxa 發表於 20-1-23 14:25
除左做機,你有冇用咩淡斑?防曬果d,底層色素擊走,有人飲食上都會改變,唔想再出斑
...

防曬幾時都要!好重要……
飲食冇乜特別…
我本身好白下,少少斑一噠仔都好覺

子爵府

請問pico一般可以打斑同嫩膚,如果做facial時2樣做晒(同一部機),咁係咪收2個價錢? Thanks !!

大宅

pky726 發表於 20-1-24 00:12
請問pico一般可以打斑同嫩膚,如果做facial時2樣做晒(同一部機),咁係咪收2個價錢? Thanks !! ...

只係做一部機唔會收兩個錢呀除非做兩樣野,但係儀器好少同一日做哂,皮膚都頂唔順

子爵府

Kwankwanxa 發表於 20-1-27 01:21
只係做一部機唔會收兩個錢呀除非做兩樣野,但係儀器好少同一日做哂,皮膚都頂唔順
...
係啦,上次我去做facial,一心用pico打斑,但話部機可以做埋嫩膚,咁以為一部機有2種功效,全面做嘅話,無斑嘅地方就可以嫩膚,原來我一直get錯意思。

到收錢時先話我知做左2樣野 ,扣2次錢

我想問我係咪要每月做一次打斑,做晒先好做嫩膚,唔好隔住做?
Thanks!!

複式洋房

jesswu 發表於 20-1-22 23:06
您好jm
我在美容版講袪斑大大話話2年以上,
我d斑係大範圍荷爾蒙斑,唔太深色但一噠噠遍佈,令人感覺膚色不均 ...

多謝你嘅分享呀!本身都想去試呢一間,但又見有啲人又話佢哋唔好,我覺得你嘅分享就比較中肯,同埋我都相信始終要自己親身做過先知嘅。
不過宜家睇另一個post又有一個jm 分享係另一間要打30分鐘, 你覺得有冇需要打30分鐘咁長時間呢?

子爵府

Cocochow 發表於 20-2-1 17:13
多謝你嘅分享呀!本身都想去試呢一間,但又見有啲人又話佢哋唔好,我覺得你嘅分享就比較中肯,同埋我都相 ...

唔好客氣,分享下而已..我明近排有人話呢間有打手,有都唔奇,我估間間都會有. 其實打手同在fb賣廣告冇乜分別,fb揾d知名少少的kol, 明星仔分享用後感,網上打手就扮成平民式用家,都係賣廣告,信者自負願者上釣咁啫。
我以用家身份分享就衹講經過同成效,各人自行分析。我都講我打左1064 7次,pico 5次,中間經歷兩年幾,最後冇左8、9成…其實效果吸引嗎?對於心急求變的jm係好令人氣餒的, 以年計wor...當初我都以為半年搞店, 但原來荷爾蒙斑比想像中難纏。我唔太信那些兩三次搞店果d.
你可以再做d資料搜集才去試。打30min咁耐可能係會快d清, 不過我不是專業不能比到意見。最好唔好一次過比大舊$買plan。

首頁
12345...8

尾頁

跳至