親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

bosch 發表於 20-1-20 00:02
有直航機呀. 我以為你會荷蘭入瑞典走, 因為好多人去歐洲玩都會買openjaw 機票, 坐單程內陸機, 最後價錢 ...

即係你意思瑞典走就落芬蘭坐直航機返香港?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

christyheihei 發表於 20-1-21 14:23
即係你意思瑞典走就落芬蘭坐直航機返香港?

#20 我指瑞典走意思係由瑞典回程搭飛機 (轉機) 返香港.

我之前是粗略估計:

國泰來回荷蘭, 同國泰荷蘭入finnair 瑞典出既價格差少少, 加埋時間要好d 既內陸機票錢, 兩者都係要1萬蚊左右.

國泰荷蘭入finnair芬蘭出機票 要過1.1萬蚊, 未計去瑞典同芬蘭既既交通費.

finnair 荷蘭入芬蘭出機票要 $5600 + 單程去瑞典機票 $650 + 瑞典去芬蘭機票 $500或坐過夜郵輪 (價錢浮動, 聽講逐間房計錢).

所以我初初覺得與其由瑞典走, 會唔會坐Finnair 荷蘭入芬蘭走會有多d 野玩又抵玩d...

公爵府

bosch 發表於 20-1-1 10:33
我鍾意一長途一短途機, 長途機一定要夜機, 仔女瞓耐d, 我樂得清靜.

我偏向揀歐洲航空公司既機. 一來口 ...

我剛從Doha 坐Qatar 回家,就系A350, d 位幾舒服好坐。
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

伯爵府

伯爵府

Qatar 好大方可以任叫

伯爵府

Fresh fruits platter + apple cooler my favorite

侯爵府

而家咁嘅情況,暫時唔敢買機票住

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

hugub 發表於 19-12-30 14:35
SAS已經冇左直航...

我試過SAS直航

無左直航啦?之前都係坐SAS

首頁

尾頁

跳至