夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

2020勳章

popolun 發表於 20-1-2 10:32
你應該去搵姑娘傾下

冇錯,更加應該捉埋我老公一齊去,雖然佢已經用要返工呢個理由拒絕左我

我生完小B好開心,壓力來源完全係黎自老公既態度同黑面
仲有好多野我都唔想響度講

不過多謝大家咁有心俾左咁多分享同意見俾我

大宅

popolun 發表於 20-1-2 10:32
你應該去搵姑娘傾下

我都覺得樓主要,不過佢點都覺得老公錯晒,都無辦法。其實肯幫手已經係想盡爸爸責任,錫B錫老婆,但不被認同仲要比人話廢同恐怖,都幾慘下

洋房

may2565 發表於 19-12-30 00:28
我哋結咗婚幾年好難得先有BB,BB順利出世本來真係好開心
但越黎越覺得我老公有問題好恐怖,小事為例,佢餵奶 ...

渣男

珍珠宮

2020勳章 王國教室勳章

may2565 發表於 19-12-30 00:29
我有時真係覺得開頭咁難有BB係有原因架,因為個天知道佢根本唔適合做人爸爸,平時生活爭執我都算,但而家我 ...

當佢小朋友咁氹,氹住教。男人好多都係小朋友,仲係反叛小朋友,越話佢越要做。要氹住咁教,但又唔好教佢嘅語氣。

別墅

大部份男人都係咁的,我家果個都係,粗心大意、常瞌眼瞓,但請相信佢地唔係有心的,這是男人天性,體諒下慢慢教吧,好似教小朋友咁,氹住教

男爵府

2020勳章

樓主我好明白你!
我都係緊張大師,覺得盡量預防,避免出錯,但老公偏偏粗心大意,常常犯低級錯誤,又惑重覆犯錯,豬隊友一名;對住佢我都覺得好似湊緊細路咁,所以我好後悔同佢生咗兩個。

大宅

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
may2565 發表於 20-1-2 11:15
冇錯,更加應該捉埋我老公一齊去,雖然佢已經用要返工呢個理由拒絕左我

我生完小B好開心,壓力來源完全係 ...

我個妹也是很難才能生了BB, 非常緊張BB, 老公好好肯幫手,但就是被批評做得不好,身邊所有人都做得唔夠好,很多擔心,結果患上產後抑鬱症。

其實先生肯幫手,已經好好了,當然要時間慢慢掌握。另外,男人是要面的動物,直接指出他的的錯未必能完全接受。另外,亦可能緊張過頭語氣重了也令對方感到不舒服,唯有黑面反應。

BB生命是珍貴的,夫妻關係都緊要的,只有和諧的家才能給予BB幸福。新手媽媽加油吧!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊