興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2021勳章

moonlight9198 發表於 21-1-14 01:41
你應該想間屋空間大些,如果有錢,就一定換大些既屋。
呢層真
Thx
還你千世笑來世未必能遇到

寶石宮

牛年勳章 2021勳章 精叻鼠年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

早晨

大宅

2021勳章

回覆樓主:

疫情同冷

心情麻麻

珊瑚宮

2021勳章

回覆樓主:

good morning

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

男爵府

moonlight9198 發表於 21-1-12 22:43
出入小心,自己一家都要冇乜野唔好周圍去。

我哋而家省長要人留喺屋企,除咗返工,買餸睇醫生嗰啲,如果唔係就留喺屋企

寶石宮

牛年勳章 2021勳章 精叻鼠年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

早晨

珊瑚宮

2021勳章

SweetPanda 發表於 21-1-15 04:25
我哋而家省長要人留喺屋企,除咗返工,買餸睇醫生嗰啲,如果唔係就留喺屋企
...

香港都係叫市民咁樣,但香港人多地少,番工既人,一出門,已周圍係人。買餸睇醫生,最基本既平時外出需要,咁就更多人,靠自己自律。

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

珊瑚宮

2021勳章

回覆樓主:

男爵府

moonlight9198 發表於 21-1-15 09:52
香港都係叫市民咁樣,但香港人多地少,番工既人,一出門,已周圍係人。買餸睇醫生,最基本既平時外出需要 ...

早晨!

所以這4個星期,我都係只需要一日返公司,其他四日係屋企。

唉,最近有啲嘢煩緊,希望很快可以解決到啦!

珊瑚宮

2021勳章

SweetPanda 發表於 21-1-16 11:50
早晨!

所以這4個星期,我都係只需要一日返公司,其他四日係屋企。

煩什麼?我相信全世界既人,都有不同煩惱,包括我。

寶石宮

早晨

男爵府

moonlight9198 發表於 21-1-16 22:10
煩什麼?我相信全世界既人,都有不同煩惱,包括我。

我哋個積分戶口俾人偷走咗差唔多九百蚊加紙嘅積分。我哋喺半個鐘頭後知道已經即刻通知嗰間公司。但係佢哋只係話冇可疑就close file. 咁我哋再打電話去叫佢查,因為嗰間鋪頭離我哋5個鐘頭車。但係依然話冇可疑唔會俾返啲積分我吔。

嗰日錯有錯著,我諗住喺網上file police report 但係個地扯入唻入去都入唔到,咪把幾火打去嗰間鋪問。嗰個人話完俾我聽就話叫佢經理聽,我咪將成件事話俾個經理聽。而家個經理話會同我跟進,我真係希望可以攞得返啲積分啦!

男爵府

不過尋晚我發咗個夢,唔知係咪可能會有進展,不過依然唔係我可以控制。

我個夢係有條樓梯,好似以前香港啲後樓梯咁,有啲貨咁打橫排咗喺樓梯到。有個女嘅移走咗一盒貨,跟著有個女嘅落樓梯,我就話好囉,我可以將啲貨移埋一邊,唔洗排喺樓梯,仲移開咗一箱高過我半個人嘅去一邊。

跟著鏡頭一轉我睇緊以前拍嘅一段片,係好似係去完葬禮嘅敘餐。我見到我爸爸同人一齊食緊嘢,有傾有講,我就諗乜原來佢有去?跟著鏡頭又轉去我坐緊架巴士/旅遊巴,沿途經過一些景點,然後會去餐廳。

寶石宮

Morning

寶石宮

SweetPanda 發表於 21-1-15 04:25
...

依家買餸都係在網上買多,送到入lift ,方便好多

男爵府

pomanlife 發表於 21-1-18 08:09
依家買餸都係在網上買多,送到入lift ,方便好多

我哋網上買送去屋企要額外加錢,所以就算網上買都要揸車去攞,等間鋪嘅人拎出唻。不過唐人餸就要去唐人超市買

珊瑚宮

2021勳章

SweetPanda 發表於 21-1-18 02:03
我哋個積分戶口俾人偷走咗差唔多九百蚊加紙嘅積分。我哋喺半個鐘頭後知道已經即刻通知嗰間公司。但係佢哋 ...

電腦或人為出錯,都會令好多問題發生,最緊要拎得番績分。好多時佢地查唔到就close file ,所以網上有時銀行網上理財果類,涉及錢銀既,我都唔會用。好怕都唔知幾時有黑客入侵,或電腦及人為出錯,冇晒錢。

珊瑚宮

2021勳章

回覆樓主:

寶石宮

SweetPanda 發表於 21-1-18 09:32
我哋網上買送去屋企要額外加錢,所以就算網上買都要揸車去攞,等間鋪嘅人拎出唻。不過唐人餸就要去唐人超 ...

昨晚在家整燒腩仔,好正,新年入多轉,唔洗落街買燒味

男爵府

moonlight9198 發表於 21-1-18 09:34

電腦或人為出錯,都會令好多問題發生,最緊要拎得番 ...

唔係電腦或人為出錯,係有人拎住張盜用我號碼嘅積分咭去鋪頭換晒我啲積分。但係我打電話去,兩次都話冇可疑,唔肯俾返我。

我都只係望這個女經理可以幫我攞返啲分咋。件事1月2號發生㗎啦。

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊