興趣嗜好

跳至

首頁
12345...17

尾頁

伯爵府

2020勳章

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

水晶宮

2020勳章

返埋20號收爐, 暫定10/2開工 (如果老細唔反口)
生得積極, 老得開心
病得舒服, 死得安樂

珊瑚宮

2020勳章

琛媽 發表於 20-1-7 17:23
返埋20號收爐, 暫定10/2開工 (如果老細唔反口)

快出黎gathering 慶祝一下。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

男爵府

2020勳章

moonlight9198 發表於 20-1-7 08:03
咁夠膽,趕你舅父走,間屋邊個架,做女既趕亞爸走?

係我舅父㗎,但係因為佢老婆好縱個細女,個大女已經俾佢老婆打到十七歲便搬走左,個老婆又好唔尊重我舅父,所以個細女咪有樣學樣囉。唉,我都話如果我舅父唉,我都話如果我舅父同意離婚,我幫佢俾律師費。 佢哋家景又晤係好,個細女仲要去學鋼琴。要一千蚊個月。我舅父返 part-time 兩,三日先搵到咁嘅錢。

唔知係我阿媽擔心舅父定點,昨晚又借題發揮鬧人,我完全覺得好無辜,今日嘅心情依然俾佢影響。

珊瑚宮

2020勳章

SweetPanda 發表於 20-1-7 23:56
係我舅父㗎,但係因為佢老婆好縱個細女,個大女已經俾佢老婆打到十七歲便搬走左,個老婆又好唔尊重我舅父 ...

好難既,兩公婆,唔知邊個欠邊個,一個願打一個願捱,可能前世因果,今世就咁啦,傍人始終好難幫到的。

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

男爵府

2020勳章

moonlight9198 發表於 20-1-8 00:14
好難既,兩公婆,唔知邊個欠邊個,一個願打一個願捱,可能前世因果,今世就咁啦,傍人始終好難幫到的。
...

我都知。但係見到我舅父咁慘,好想佢脫離魔掌,佢老婆同個女,簡直係精神虐待緊佢。同樣地,佢有咩事,我阿媽又受佢嘅影響,然後又影響到我。完全係一個循環。

我頭先同我阿妹講電話話又俾阿媽炳。佢話今朝同阿媽講電話,阿媽美化左個 version 俾佢聽。又話夜晚瞓唔到覺,又話要煮飯。昨晚已經有兩碟餸係叫外賣,我阿妹一家今個星期都唔會去我度食飯。 其實佢唔想煮飯,我情願佢同我講,好過少少嘢便借題發揮,係度發脾氣。咁樣其實大家都辛苦。

寶石宮

2020勳章 精叻鼠年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

早晨

珊瑚宮

2020勳章

SweetPanda 發表於 20-1-8 03:55
我都知。但係見到我舅父咁慘,好想佢脫離魔掌,佢老婆同個女,簡直係精神虐待緊佢。同樣地,佢有咩事,我 ...

你媽覺得要煮飯比你地食,係辛苦,
老人家就好似小朋友,係唔係都間中扭下計,先開心。

珊瑚宮

2020勳章

回覆樓主:

good morning

大宅

回覆樓主:

早晨

男爵府

2020勳章

moonlight9198 發表於 20-1-8 07:29
你媽覺得要煮飯比你地食,係辛苦,
老人家就好似小朋友,係唔係都間中扭下計,先開心。
...

昨晚返屋企,我心情依然差。我冇咩出聲,我老公叫緊我嗰仔做功課。我阿媽好似冇事咁。我哋食完飯都唔敢睇電視。候來八點半未夠,我阿媽便捉我個仔去瞓覺,我便留喺房。

寶石宮

2020勳章 精叻鼠年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

早晨

珊瑚宮

2020勳章

SweetPanda 發表於 20-1-9 00:57
昨晚返屋企,我心情依然差。我冇咩出聲,我老公叫緊我嗰仔做功課。我阿媽好似冇事咁。我哋食完飯都唔敢睇 ...

咁早就瞓覺?
算啦,嬲完就算啦,
始終兩母女,
冇謂攪到大家唔開心。

珊瑚宮

2020勳章

回覆樓主:

男爵府

2020勳章

moonlight9198 發表於 20-1-9 08:23
咁早就瞓覺?
算啦,嬲完就算啦,
始終兩母女,

係呀,我諗佢都 sense 到唔對路,所以咪早啲 push 我個仔去瞓覺,費是咁奇怪啦。

昨晚,大家都扮冇事,又正正常常咁。

真係好無奈,成日都要咁。

珊瑚宮

2020勳章

SweetPanda 發表於 20-1-9 22:25
係呀,我諗佢都 sense 到唔對路,所以咪早啲 push 我個仔去瞓覺,費是咁奇怪啦。

昨晚,大家都扮冇事,又 ...

算啦,就下就下,就冇事架喇。

大宅

回覆樓主:

大宅

回覆樓主:

恩親債主……避不到,日日唸經祈望化解

珊瑚宮

2020勳章

回覆樓主:

珊瑚宮

2020勳章

yuenmeimei 發表於 20-1-10 09:04

恩親債主……避不到,日日唸經祈望化解

唔好理佢啦,做番自己份內事就算。

首頁
12345...17

尾頁

跳至
熱門主題
醒 世 文 ... 2 3 4 5 6 .. 43
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊