興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2020勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

SweetPanda 發表於 20-8-11 10:59
其實我覺得我哋這邊嘅教育局係等有個案感染,然後俾政府睇,跟著又轉網上教學。見到美國好多小朋友感染咗 ...
我女由2月份已開始網上教學,6-7月疫情緩和左,返左學1個月左右又停課,慶幸已經考完試,不過學習上確實有困難,我女話好多野唔明白,上zoom時間有限,所學的東西亦有限

男爵府

2020勳章

Haz-mama 發表於 20-8-11 14:31
我暫時唔夠膽周圍去,除左買餸和日用品,當然個心都好想去旅行,宜家唯有忍耐下,睇下人地d風景照片,也很 ...

我都係見我老細搭完飛機冇咩嘢先去咋。幾個鐘頭飛機,我唔飲唔食唔去廁所,個個人都一定要戴口罩。我同老公一坐低便用消毒紙巾抹晒週圍嘅地方。去到攞租車同酒店又係用消毒紙巾係咁抹。

男爵府

2020勳章

Haz-mama 發表於 20-8-11 14:36
我女由2月份已開始網上教學,6-7月疫情緩和左,返左學1個月左右又停課,慶幸已經考完試,不過學習上確實有 ...

我哋這邊三月中開始冇返學,好似五月先開始網上教學。我個仔嘅老師日日半個鐘,我個女嗰個一個星期先半個鐘,兩個日日都有少少功課咁啦。我唔覺得學到太多嘢。所以九月都係要俾佢哋返學。

珊瑚宮

2020勳章

回覆樓主:

good morning

Haz-mama    發表於 20-8-12 13:32
Haz-mama    發表於 20-8-12 13:31

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

珊瑚宮

2020勳章

SweetPanda 發表於 20-8-12 11:07
我哋這邊三月中開始冇返學,好似五月先開始網上教學。我個仔嘅老師日日半個鐘,我個女嗰個一個星期先半個 ...

香港九月都可能網上開學。

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

子爵府

SweetPanda 發表於 20-8-12 11:07
我哋這邊三月中開始冇返學,好似五月先開始網上教學。我個仔嘅老師日日半個鐘,我個女嗰個一個星期先半個 ...
我地學校已經講左9月份仍然網上教學,宜家連新書都未拎,學校功課比平時上實體教學仲要多,仲要唔太識做,唔知幾時先可以實體教學

珊瑚宮

2020勳章

回覆樓主:

男爵府

2020勳章

Haz-mama 發表於 20-8-12 13:30
我地學校已經講左9月份仍然網上教學,宜家連新書都未拎,學校功課比平時上實體教學仲要多,仲要唔太識做, ...

我哋今個星期會有問卷,睇吓會唔會俾小朋友實體返學定揀網上教學。不過一揀咗就冇得轉

珊瑚宮

2020勳章

回覆樓主:

日子難過天天過。

珊瑚宮

2020勳章

Haz-mama 發表於 20-8-11 14:31
我暫時唔夠膽周圍去,除左買餸和日用品,當然個心都好想去旅行,宜家唯有忍耐下,睇下人地d風景照片,也很 ...

睇完外國風景就當自己去左。
真係冇人知疫情幾時完,
因全世界都有,
望就望疫苗早日有
起碼多個保障。

子爵府

moonlight9198 發表於 20-8-13 09:49
睇完外國風景就當自己去左。
真係冇人知疫情幾時完,
因全世界都有,
有人預言,話12月仲會爆發,比之前仲勁,聽到個心都唔舒服,呢個世界性災難都唔知幾時完

子爵府

SweetPanda 發表於 20-8-13 09:47
我哋今個星期會有問卷,睇吓會唔會俾小朋友實體返學定揀網上教學。不過一揀咗就冇得轉
...
上實體課,有機會感染,宜家周圍仍然有個案,所以網上教學係暫時唯一做法

珊瑚宮

2020勳章

Haz-mama 發表於 20-8-13 13:40
有人預言,話12月仲會爆發,比之前仲勁,聽到個心都唔舒服,呢個世界性災難都唔知幾時完
...

等疫苗快有得打,就可能好些。

Haz-mama    發表於 20-8-13 17:42

男爵府

2020勳章

Haz-mama 發表於 20-8-13 13:44
上實體課,有機會感染,宜家周圍仍然有個案,所以網上教學係暫時唯一做法
...

我哋這邊就係擔心會咁樣,但係政府同教育部話佢哋會盡量做到安全地上實體課。但係佢哋唔會安排人喺門口探熱,唔會減少每班人數,所以我唔知點樣叫安全

男爵府

2020勳章

moonlight9198 發表於 20-8-13 15:14
等疫苗快有得打,就可能好些。

有疫苗打,會安心啲,但老實講,冇番一年觀察睇吓疫苗接種後有冇後遺症,我都唔夠膽打住

珊瑚宮

2020勳章

SweetPanda 發表於 20-8-14 02:33
有疫苗打,會安心啲,但老實講,冇番一年觀察睇吓疫苗接種後有冇後遺症,我都唔夠膽打住
...

我諗最快都要明年初先會有得打。

珊瑚宮

2020勳章

回覆樓主:

Haz-mama    發表於 20-8-14 12:10

寶石宮

2020勳章 精叻鼠年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

早晨

子爵府

SweetPanda 發表於 20-8-14 02:31
我哋這邊就係擔心會咁樣,但係政府同教育部話佢哋會盡量做到安全地上實體課。但係佢哋唔會安排人喺門口探 ...
連探熱都唔做,又唔縮減學生人數,感染率咪仲高,想像唔到點安全法?

男爵府

2020勳章

moonlight9198 發表於 20-8-14 05:54
我諗最快都要明年初先會有得打。

應該都係啦

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊