興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2020勳章

早晨!

最近好忙呀,我個妹生咗個女,佢大嗰個唻咗我屋企住。我阿媽原本諗住去佢度住一個禮拜,跟住又話唔鐘意去佢到住都係留返喺我度。但係我個妹出院嗰日又唻咗我度,今日又唻,攪到成日都好多人喺屋企,我阿媽又躁底

珊瑚宮

2020勳章

回覆樓主:

good morning

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

大宅

moonlight9198 發表於 20-9-19 09:22
好似流感一樣,隨時變種,年年打預防針。

何解變成這樣,人類的果報

珊瑚宮

2020勳章

SweetPanda 發表於 20-9-23 09:59
早晨!

最近好忙呀,我個妹生咗個女,佢大嗰個唻咗我屋企住。我阿媽原本諗住去佢度住一個禮拜,跟住又話唔 ...

你妹出院應回家坐月,還周圍去? 你媽去你妹度住下,湊下孫嘛!

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

珊瑚宮

2020勳章

SweetPanda 發表於 20-9-23 09:59
早晨!

最近好忙呀,我個妹生咗個女,佢大嗰個唻咗我屋企住。我阿媽原本諗住去佢度住一個禮拜,跟住又話唔 ...

請睇睇pm,有事想問問你。thx.

男爵府

2020勳章

moonlight9198 發表於 20-9-23 17:36
你妹出院應回家坐月,還周圍去? 你媽去你妹度住下,湊下孫嘛!

佢唔妥佢老公,又唔鐘意去佢度住,所以淨係話可以叫佢落唻攞我阿媽煮好嘅嘢。

我個妹係咁㗎,佢原本仲話日日落唻我屋企,夜晚食完飯走。我叫佢咪玩啦,佢老公又唔駛返工,而且我老公怕我阿媽多嘢做又鬧人,攪到家嘈屋閉。但係佢個兒科醫生近我屋企,所以佢睇完醫生一定唻㗎。hea 吓又順手食埋飯至走。

男爵府

2020勳章

moonlight9198 發表於 20-9-23 22:38
請睇睇pm,有事想問問你。thx.

答咗啦,你睇睇明唔明。

珊瑚宮

2020勳章

SweetPanda 發表於 20-9-23 23:14
佢唔妥佢老公,又唔鐘意去佢度住,所以淨係話可以叫佢落唻攞我阿媽煮好嘅嘢。

我個妹係咁㗎,佢原本仲話 ...

坐月就咪周圍走,而且坐月盡量都唔去人屋企,新潮還新潮,有些傳統要跟的。

珊瑚宮

2020勳章

SweetPanda 發表於 20-9-23 23:15
答咗啦,你睇睇明唔明。

已再pm你。

男爵府

2020勳章

moonlight9198 發表於 20-9-23 23:16

坐月就咪周圍走,而且坐月盡量都唔去人屋企,新潮還 ...

但係佢當我屋企係娘家因為佢婚前係同我同住,唔係人哋屋企囉!

男爵府

2020勳章

moonlight9198 發表於 20-9-23 23:17
已再pm你。

Check on

寶石宮

2020勳章 精叻鼠年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

Morning

珊瑚宮

2020勳章

回覆樓主:

伯爵府

2020勳章

我們每多活一天,便應行善多一天。

伯爵府

2020勳章

狗狗

寶石宮

2020勳章 精叻鼠年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

Morning

珊瑚宮

2020勳章

回覆樓主:

珊瑚宮

2020勳章

回覆樓主:

珊瑚宮

2020勳章

回覆樓主:

珊瑚宮

2020勳章

回覆樓主:

心經

首頁
7879808182...85

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊