時政擂台

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

約埋一班老友打邊爐,其實知道其中一個,因為個女係深黃,佢又好聽話咁變左色,我地一早講好哂,咩都唔講唔提,要開開心心玩到倒數.

黃友個女一來當時已經我地食緊,佢一坐低就叫XX香港,(冇人回應)之後黃友好地地講,其實5大數求係岩架...(我地十幾人一個個起身行開)得返佢兩母女坐係道,突然屋主同個仔落街,返到來兩大袋什糧,我地即圍埋一齊食薯片,開紅酒,冇人埋去(和你食),

黃友食左幾片牛就話飽,又打電話比老公,問佢係邊,之後就同個女講:老豆買左戲票等緊我地..起身話走,我地即刻埋枱食過,我就冇留意黃友,但有幾個朋友睇到黃友眼濕濕,佢應該都知,佢已經冇左一班廿幾年朋友啦.

櫻桃小苑子    發表於 20-1-2 15:30
特派員  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 20-1-2 12:15
<br><br>

珍珠宮

回覆樓主:

個女甘無禮貌嘅,食飯無啦啦講嚟d做乜

chinatea    發表於 20-1-1 11:45

男爵府

下次唔預黃友女可以嗎?

伯爵府

回覆樓主:

臉係自己丟嘅,洗乜喊,一街都係黃屍手足,入曱甴堆揾安慰容乜易

子爵府

佢兩母女自己攞嚟

珍珠宮

chinatea 發表於 20-1-1 11:23
約埋一班老友打邊爐,其實知道其中一個,因為個女係深黃,佢又好聽話咁變左色,我地一早講好哂,咩都唔講唔提,要 ...

水晶宮

怪獸青BB 發表於 20-1-1 11:26
個女甘無禮貌嘅,食飯無啦啦講嚟d做乜

細嘅唔識, 講完xx香港, 黃友就唔應該再繼續講, 又無人回佢, 佢自己都唔醒水... 自己攞嚟

禁止訪問

HiPP勳章(1) 開心吸收勳章

公爵府

回覆樓主:

你朋友是否為咗唔想冇咗個女才變黃?如果係,都幾無耐。不過,佢唔應該叫埋個深黃女兒出席你哋嘅gathering ,明知深黃年輕人控制唔到自己,何必呢?

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

大家新年快樂,黃友好慘架,一家4口,生兩個女,佢好懦弱架(性格上)好聽老公同兩女話,佢冇意見架,後生就聽老公安排,女大左就聽女指點,5個月前我地娶會,佢一聽個細女出去打人,3日都唔返屋企,返到來粗口爛舌咁喝佢,我地已經叫佢同老公商量,早D制止佢同果班女來往架啦,點知11月時出來食飯,佢話個女冇錯...咁唔洗講野啦.
其實大家知道佢女入左魔,已經講明叫佢唔好帶來,但次次都叫埋來,可能係黃女想洗我地腦,可能佢同亞媽講,有佢係遁我地唔敢蝦佢掛,我地幾十歲仲比你控制?傻就食藥啦.
<br><br>

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

你朋友個女都好賤,其實佢可以唔帶個女出席你地朋友聚會啫。

水晶宮

回覆 uhtcl2006 的帖子

唉,其實我地都好心痛,睇住黃友大肚,生佢出來,養到入大學(一年)知道佢都係比家姊谷到入到大學,覺得佢都唔係太衰女架,但人變起上來冇得諗架啦.
<br><br>

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

chinatea 發表於 20-1-1 12:00
回覆 uhtcl2006 的帖子

唉,其實我地都好心痛,睇住黃友大肚,生佢出來,養到入大學(一年)知道佢都係比家姊谷 ...

人一黃腦便殘,無講錯的。

琥珀宮

回覆樓主:

個阿媽都自己攞嚟啦,咁大個人幾廿歲是非不分,個女話咩就跟咩?無主見?無思想?唔識自己分析?

男爵府

牛年勳章

其實係互相尊重問題,一早講明唔談政治,只風花雪月開心倒數,但其中一方破壞協議,更唔懂適時停止,其他人唔出聲唔回應已經好有修養。
緣來緣去,只有婉惜。

水晶宮

回覆樓主:

體諒包容佢地,不要歧視,不放棄,希望重回社會!

子爵府

講明唔講仲要講!
其實個女講完果句,佢媽醒水就轉話題,一係就唔出聲!基本尊重都唔識

水晶宮

chinatea 發表於 20-1-1 11:43
大家新年快樂,黃友好慘架,一家4口,生兩個女,佢好懦弱架(性格上)好聽老公同兩女話,佢冇意見架,後生就聽老公 ...

咁佢真係自己攞嚟, 個女3日唔返屋企又得, 返到嚟粗口爛舌咁喝佢都覺得無錯, 無得救....2母女都係...

大宅

個阿媽都好有問題啦,幾十歲人唔識咩叫尊重

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

chinatea 發表於 20-1-1 11:23
約埋一班老友打邊爐,其實知道其中一個,因為個女係深黃,佢又好聽話咁變左色,我地一早講好哂,咩都唔講唔提,要 ...

面就人地比,假就自己丟,5尊重人地,5尊重場合,破壞事先協議,黃人特質
好在肯自動自覺閃,5好阻住大家happy

首頁

尾頁

跳至