時政擂台

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

上過你朋友屋企,真係要小心

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

呢D人根本連基本尊重都唔識, 你冇左佢呢種朋友一D都唔可惜, 佢冇左你地班朋友係佢既重大損失

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

冇人叫停佢地? 可以立場唔同既
20幾年朋友好可惜

公爵府

littlesister 發表於 20-1-1 16:31
識好多人為左討好仔女變色,講野仲偏激到死
呢d真係枉為人父母,遺傳左弱智俾d仔女。

珍珠宮

chinatea 發表於 20-1-1 19:48
回覆 abc2011313 的帖子

佢女今日send左張相去谷,本來諗住過一排聚會只係叫黃友,點知大家話絕就絕啦,冇情 ...
人-黃,腦死亡。黑心陰毒!黃屍…

大宅

woodpecker 發表於 20-1-2 08:56
佢地係港版邪教法輪功

我C6都咁講,話法輪功啲思想滲晒入黎

禁止訪問

我的育兒心得勳章

男爵府

道不同不相為謀,樓主你們珍惜友情,講好不說政治,黃友又說,證明黃友不重視你們之間的友情,恭喜樓主不用再對住這黃友!

侯爵府

2024年龍年勳章

黃朋友有兩個女,大女又深黃?

我只想知係咪真係家教問答。
我親戚兩夫婦係藍, 有兩個女。
大女好彩早兩年DSE後去了澳洲讀書冇牽涉入事件,
早兩個月EVEN畢業返香港未搵到工,
佢都係留係屋企同家人或朋友打麻雀。冇上街。
細女應屆DSE, 因學校黃受影佢自己不時都上街抗爭,
搞到日夜巔倒, 又唔洗澡生活亂晒。阿媽冇佢乎好無奈, 同阿爸嘈過交。
同一家教, 兩姊妹都有唔同表現。
代入阿媽心情, 以往受控制乖女變成不聽話的反叛女, 其實除了包容都唔知可以點做。

伯爵府

chinatea 發表於 20-1-1 19:48
回覆 abc2011313 的帖子

佢女今日send左張相去谷,本來諗住過一排聚會只係叫黃友,點知大家話絕就絕啦,冇情 ...

個女好無品
(ง •̀_•́)ง 漫漫長路, 加油

伯爵府

MMM1108 發表於 20-1-2 13:45
明白了
香港可以有咁多超級巨嬰通街搗亂破壞, 某程度上多得呢班養不教嘅父母, 呢d係縱容唔係包 ...

要對付呢D父母,罰佢地維修費先得,到時就唔敢包容架啦。佢地宜家係覺得破壞完冇後果,入政府數又唔洗賠錢咋,試下一黎就罰十幾廿萬就唔同講法啦
(ง •̀_•́)ง 漫漫長路, 加油

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 tinnytinny 的帖子

兒女係面前,都唔應該粗口爛舌,何況我地已經有孫,更加唔可以粗口爛舌啦,大家齊心係唔想破壞歡樂時光同大家友誼者,而家人人都唔信任大家,日嘈夜嘈,難得大家唔講,冇理由比條妹妹仔洗腦架,唔通為比面佢亞媽,人人拍手跟住佢唱歌大叫咩,但要迫我地就範就寧願放棄low.
<br><br>

伯爵府

怪獸青BB 發表於 20-1-1 11:26
個女甘無禮貌嘅,食飯無啦啦講嚟d做乜
agree

首頁

尾頁

跳至