自由講場

跳至
.  

首頁

尾頁

男爵府

suki1984 發表於 20-1-1 23:11
我都失業兩個月(emoji),聽日返新工

恭喜你 加油

男爵府

newinewi 發表於 20-1-1 22:22
雖然有儲蓄頂到一段時間,不過經濟同生活都失去一點寄託。相信會不習慣一段時間。

用錢謹慎些。

撐住呀

子爵府

大宅

我都經歷過,好明你心情。比個Tips你, 就係保持自信, 被炒/裁吾係你既錯, 日日keep 住send cv, interview 時醒醒目目, 好快有offer, 我對上2次都係由搵工日起計1-2個月內有offer. 加油!

公爵府

牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

經濟差,如無意外,公司年尾都唔做了,不過老闆仲未正式公報!

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

mln 發表於 20-1-1 22:40
過完年會更加多人失業,而這些失業者更加會對政府視為仇敵,到時這些失業者會好自然的走入遊行路線。
...

點解唔係調轉,加入對抗害蟲的路線? 唔通遊行有錢收 ?

男爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

回覆 newinewi 的帖子

祝樓主快d搵到份工

珍珠宮

newinewi 發表於 20-1-1 22:52
起碼我不會,識分是非黑白。
祝早日搵到工

子爵府

mln 發表於 20-1-1 22:40
過完年會更加多人失業,而這些失業者更加會對政府視為仇敵,到時這些失業者會好自然的走入遊行路線。
...

你真係是非不分

男爵府

雖然有儲蓄頂到一段時間,不過經濟同生活都失去一點寄託。相信會不習慣一段時間。

用錢謹慎些。
兼職都做住先啦

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

早日搵到好工

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆樓主:

祝你搵到份岩心水嘅工

男爵府

我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章

用錢謹慎些。

請問樓主係咩行業?
祝早日找到新工.

水晶宮

回覆樓主:

祝福樓主快D揾到工, 我都正在搵工中, 大家努力

瑪瑙宮

回覆樓主:

我諗新一年,最請多人既職業就是保安,守住銀行,學校,商場,要更多,守住所有出入口。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

男爵府

newinewi 發表於 20-1-1 22:52
起碼我不會,識分是非黑白。

祝早日揾到新工

大宅

努力工作

公爵府

男爵府

加油,祝早日搵到新工

珍珠宮

回覆樓主:

不如正苦考慮侔工作D失業人仕