網購天地

跳至
[淘寶] 行李箱?

首頁

尾頁

珍珠宮

有冇邊隻推介?香港買果d, 用一兩次就爆,或者爛轆

thx

象牙宮

要做功課。

看 差+追評, 好实在。

銷量大。內地人愛用。

跟風要跟內地消費者會較实在。別太貴。中間價。

我都準備淘 20寸帶上机。
或者24" 寄倉。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

babytt2 發表於 20-1-1 23:39
有冇邊隻推介?香港買果d, 用一兩次就爆,或者爛轆

thx

你係邊度買呀,咁易爛?你要幾大同預幾多錢?香港樓上鋪買牌子喼都唔貴。 爛轆可以自己換,好易。唔想爆就真係買布喼,就唔會爆(用耐左都會磨爛)

象牙宮

missvivi 發表於 20-1-3 08:43
你係邊度買呀,咁易爛?你要幾大同預幾多錢?香港樓上鋪買牌子喼都唔貴。 爛轆可以自己換,好易。唔想爆就 ...

yes

爛轆可以自己換。 TB有配件 我沒換過。
布喼,就唔會爆(防水。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珍珠宮

missvivi 發表於 20-1-3 08:43
你係邊度買呀,咁易爛?你要幾大同預幾多錢?香港樓上鋪買牌子喼都唔貴。 爛轆可以自己換,好易。唔想爆就 ...

係大商場囉,成$600 大喼,轆幾次就磨爛,打算自己換,但個箱面都有裂縫

珍珠宮

333s 發表於 20-1-3 09:15
yes

爛轆可以自己換。 TB有配件 我沒換過。

以前用過布的,但我d 嘢太重,用幾年連個底都爆埋,維修不了

珍珠宮

333s 發表於 20-1-3 00:53
要做功課。

看 差+追評, 好实在。

想睇下有冇jm 用過好滿意

有時多人買都未必耐用

複式洋房

我淘寶買American Tourist 那牌子,都好平,我特登等距最平時先買,吾使200都買到上機SIZE那款, 壞左都吾可惜

珍珠宮

samantha0124 發表於 20-1-3 12:51
我淘寶買American Tourist 那牌子,都好平,我特登等距最平時先買,吾使200都買到上機SIZE那款, 壞左都吾可惜 ...

我都有買呢隻,商場賣$300 20吋

但大d 寄倉的,很易掟爆

n 年前我買過 polo club, 硬喼,用咗成十年,好耐用,可惜而家的品質好差

複式洋房

回覆 babytt2 的帖子

不單止行李箱,好多產品都越做越慘,喊出來

男爵府

babytt2 發表於 20-1-3 15:18

我都有買呢隻,商場賣$300 20吋

polo Club真係好野來,不過喼身太重,我個大28吋鋁框用左7—8年,只換過一次轆(有野click實左,轉方向唔係好得),不過佢太重,好易超重,所以近年都換左delsey, 在此提醒各位唔好買單輪款,我買個隻,用第一次個轆的面層橡膠就爛左,維修換個晒d轆…再用都係一次就爛晒。之後我自己淘實心橡膠轆換。不過唔好彩今次去完日本都比人掟爆左個,宜家等保險賠。 另外用緊一隻delsey 新款d ,個喼揭唔係對開,係一九分配 轆係孖轆,暫時ok。

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

90分,即係小米代工,見有隻係鋁框架結構,唔係拉鏈款,用扣扣實既

禁止訪問

珍珠宮

missvivi 發表於 20-1-3 18:15
polo Club真係好野來,不過喼身太重,我個大28吋鋁框用左7—8年,只換過一次轆(有野click實左,轉方向唔 ...

應該不關事,我用雙輪的,一樣d 膠裂開,係d 軟膠質素太差

我唔放心用代理d cheap 嘢,而家淘個轆自己換,寶淨好多

珍珠宮

今日淘咗隻公仔 20吋款,未個質量如何,但只係$80人仔

333s    發表於 20-1-10 23:19

象牙宮

babytt2 發表於 20-1-10 19:07

壞左都吾可惜?
淘了什么款?

寄倉

行李箱 需要綁行李帶 安全好多。24" 行李。

行李 最好選 軟身。防水。 (我硬身的行李, 去2次旅行) 裂左, 好在我綁了帶。

想買20寸登机。

理性討論交流者。

珍珠宮

333s 發表於 20-1-10 23:16
壞左都吾可惜?
淘了什么款?

呢個,小朋友鐘意。

因為不會寄倉,應該會耐用點。

子爵府

babytt2 發表於 20-1-10 19:07

啱㗎喇,爛咗唔心痛唔肉痛

我用開delsey軟喼,
留港消費大+貴嘅俾人掟3次爛底板,
唔爛嘅細喼掟多幾次就開始唔好推

兩年前淘寶都係大使,平香港一半,
點知掟3次唔為意俾人(emoji)穿咗個有個細窿仔,
全部都唔知丟咗佢好定繼續用好

珍珠宮

GalGuy 發表於 20-1-11 11:33

其實爛咗都可以 claim 保險,但都煩啦。

上次個新喼$500, 一落機即爆底板轆位,好彩我全程揸車,否則唔知回推

幾靚都敵唔過d 機場車手

珍珠宮

GalGuy 發表於 20-1-11 11:33

如果細窿,照用啦,好過去堆田區

首頁

尾頁

跳至