婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

Del

別墅

回覆樓主:

Del

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

大家明啦 發表於 20-1-2 00:22
4)結婚當天我成身金器過去,未計其他豬牌花鏈戒指,淨係額都12對,佢自己果對太細對,太有對比,然後唱我話 ...

保重
4)好過份
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

奶奶呢種生物幾時先可以放過新抱,樓主加油!

水晶宮

回覆 大家明啦 的帖子

加油!保重!好彩你沒同住,同住仲受氣。
我說過好多次,大多數奶奶當心抱係提款機、生仔機器加工人。係好多人不信,仲話我踩男家的人。網友,保重,不值得為呢種人哭。做本分算。難聽講句,我打工受老板氣、話晒有錢收。受奶奶氣沒仇報,錢都沒。

子爵府

回覆樓主:

4係好黑人憎,但5,如果佢話唔駛跪未唔跪佢囉,我會堅持跪自己父母

男爵府

回覆樓主:

咁你c6又有無講d咩,如果真係見佢太辛苦咪唔見由c6自己見

別墅

Yee_ng 發表於 20-1-2 18:07
咁你c6又有無講d咩,如果真係見佢太辛苦咪唔見由c6自己見

佢一向都好討厭自己阿媽,佢叫我可以當佢透明,佢知道自己阿媽有問題,不過佢阿媽成日都想借我搞番好佢哋嘅關係,但結果搞到我都唔鍾意佢

男爵府

回覆樓主:

咁更加易辦,咩都揾c6擋話問下c6先,之後就唔理,佢又唔係對你好又想你幫手搞好同個仔關係

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

Yee_ng 發表於 20-1-2 20:19
咁更加易辦,咩都揾c6擋話問下c6先,之後就唔理,佢又唔係對你好又想你幫手搞好同個仔關係
...
呢個世界真係有D唔識將心比己既人

男爵府

大家明啦 發表於 20-1-2 00:21
未嫁入去之前,我已經知道佢係一個鄉下婆,無見識,做錯野唔認,有證有據都唔認,仲要鬧番人轉頭,唔做家務 ...
同樓主情況相若!
C6同99講話我地要結婚個時,99第一句唔係恭喜個仔,為個仔開心,而係話佢地(6299)冇錢唔好叫佢地出錢!咁當然全部錢我地自己出曬!當初都冇諗過要佢地出錢,但2母子,仲要係屋企第一個仔結婚,需要咁樣講嘢嗎?
到過大禮,99主動話幫手買嘢,當下覺得佢都衰唔曬,點知買完後係問返個仔攞返錢,但回禮自己又收曬自用!真心覺得洗唔洗同個仔計到咁盡?!
到結婚個日,去到男家準備敬茶,咁我班姊妹就幫手,點知比男家班親戚不友善對待,我事後先知,真係好嬲!同埋99屋企本身係一間垃圾屋,都係結婚前一日先將d野掉曬去廚房個騎樓,我班姊妹見到曬,真心覺得好𤓓,好失禮人!
唉,之後仲有好多野,我唔怕講,我好唔中意我99!

大宅

不用理會麻煩奶奶,當她透明,見到hi & bye.
做返自己,過好日子, 開開心心又一日.

別墅

C.yan110 發表於 20-1-4 12:41
同樓主情況相若!
C6同99講話我地要結婚個時,99第一句唔係恭喜個仔,為個仔開心,而係話佢地(6299)冇錢 ...

垃圾屋都去娶新抱,仲要認為無問題先失禮,又唔尊重人

男爵府

大家明啦 發表於 20-1-4 15:39
垃圾屋都去娶新抱,仲要認為無問題先失禮,又唔尊重人
係架,仲會覺得你地麻煩,結婚搞到佢地要搵位放d垃圾。。。

大宅

奶奶麻煩,hi & bye就算拉,凡事看開,不用理會,過好自己日子.
兩代人,格局不同,觀點都不同.

別墅

大家明啦 發表於 20-1-2 20:15
佢一向都好討厭自己阿媽,佢叫我可以當佢透明,佢知道自己阿媽有問題,不過佢阿媽成日都想借我搞番好佢哋 ...

我c6同99有時都會唔岩 我99好煩 但我無得反抗 只可以逃避 我c6就會反抗 到佢地閙交我就會唔出聲 等佢地嘈 就係要俾c6知道 你老母係幾難頂 連你自己都發脾氣啦

首頁

尾頁

跳至