自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

Cwa68 發表於 20-1-2 12:45
買返香港被家人鬧side 錢
幾千蚊
請問有冇人好似我甘

同是天涯淪落人

Love and Kindness are never wasted.

侯爵府

回覆樓主:

十一、二年前跟永X去台灣,又係俾昆咗幾千蚊港紙買咗隻用玻璃廂裝住,個口咬住一張美元嘅貔貅,c6當時係做生意的。

點知買咗回家擺後,幾年下來,啲生意越來越差。朋友話偏門生意嘅先會擺,所以教我哋用紅紙包住佢,最好請走佢。

我哋冇擺後,生意真係好轉,可能我哋同貔貅唔夾。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

tinnytinny 發表於 20-1-2 14:14
當年去台灣..
Sell 我個人話「貔貅」係 for 陰宅..
活人帶既叫「天祿」..
依家以我所知係統一左, 開光時個師傅都問明我用途, 我講係僻邪用, 因我實在太旺場

我朋友搵開既師傅見到我戴貔貅都話咁怪既, 一般人唔會戴貔貅, 朋友問返我點解, 我話玩左自斷財路, 開光時係純為僻邪, 佢師傅知道後話好事, 唔係心術不正之人.

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

MKma 發表於 20-1-2 14:33
十一、二年前跟永X去台灣,又係俾昆咗幾千蚊港紙買咗隻用玻璃廂裝住,個口咬住一張美元嘅貔貅,c6當時係做 ...
貔貅要夾人, 同埋好多都係偏門先用

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

中過招買左... 之後唔見左了...

翡翠宮

回覆樓主:

我都跟過團去睇呢樣嘢,仲有茶葉同珍珠,但我咩都冇買過。。 。。

侯爵府

miriam 發表於 20-1-2 14:37
依家以我所知係統一左, 開光時個師傅都問明我用途, 我講係僻邪用, 因我實在太旺場

我朋友搵開既師傅見到我 ...

想問問僻邪嘅作用是防小人還是其他,請賜教!

大宅

幾千蚊
請問有冇人好似我甘

以後唔好再買啦

公爵府

Cwa68 發表於 20-1-2 14:24
之後就因為冇人買珍珠粉
導遊勁黑面
仲話做咩你地買余仁生都吾幫襯我買

你冇跟過大陸團?
冇人買嘢唔走得Tim

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我都有買呀, 好似要$3000, 放係屋企, 無乜特別

王國長老

MKma 發表於 20-1-2 15:08
想問問僻邪嘅作用是防小人還是其他,請賜教!
唔係防小人, 係我對某些 "朋友" 會有感應, 某 d 日子煩到九彩, 所以我先求黎戴, 戴左之後煩少好多好多.

仍然一句, 貔貅非任何人都岩

別墅

要放岩位先有用

公爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

禁止訪問

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

幾年前跟團買左E+都唔記得放左去邊

侯爵府

miriam 發表於 20-1-2 16:16
唔係防小人, 係我對某些 "朋友" 會有感應, 某 d 日子煩到九彩, 所以我先求黎戴, 戴左之後煩少好多好多.

仍 ...

收到!長知識了!

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

幾千蚊
請問有冇人好似我甘

跟多些團、便百毒不侵了 ~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

Cwa68 發表於 20-1-2 16:42
係咪跟美麗華?

台灣大部分旅行社、都會去貔貅店、因為嚿石仔好好揾~

有人買咗、就要一齊拍手掌 ~

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

Joball 發表於 20-1-2 15:21
你冇跟過大陸團?
冇人買嘢唔走得Tim

放心永安不會、我大陸團都係跟永安的~

今年去了桂林同銀川沙漠~

買基金真係好傷

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

當年係北京買
500左右
買一隻手掌咁大
送2隻吋幾既

首頁

尾頁

跳至