時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

藍田圖書館有2層,有埋自修室,唯一系五樓服務台一個女職員帶黑口罩,佢隔離個女職員冇帶任何口罩,保安EE,叔叔,圖書其他職員都冇帶口罩(我巡左一個圈)可能我敏感,有D不安,小朋友問系咪曱甴來 可以同圖書館反映嗎?

珍珠宮

人哋嘅事反而次要,小朋友問「係咪曱甴」我覺得更加需要留意。
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

侯爵府

2024年龍年勳章

係咪因為今"和你Lunch"帶黑口罩?
投訴啦, 小朋友會嚇親。
舊年冇政治事件, 我工人日日黑口罩去幼稚園接小朋友,
我都叫佢唔好帶黑色, 會嚇親其他小朋友。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

無錯, 係公司見到有人帶黑MASK .. 真係好想投訴

男爵府

投訴

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

我叫果隻口罩做:暴徒牌口罩

大宅

回覆 TAKTAKB 的帖子

向康文署投訴?圖書館好似係康文署,打政府工要政治中立,話佢嚇親小朋友

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我公司個大秘書都帶黑口罩,返到公司就換普通口罩,我心諗咁勁就全程帶黑口罩麻,又要威又要帶頭盔
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

可以投訴,我做 counter 有客人投訴過兩位同事黑口罩,佢哋背地裡口就閙個市民,但不久一位就唔再戴口罩;另一位就寧願上班時間換醫療口罩。

所以投訴一定有用,政府部門最怕市民投訴整花 record~

hungng    發表於 20-1-3 17:19

伯爵府

ZW1117 發表於 20-1-3 15:30
可以投訴,我做 counter 有客人投訴過兩位同事黑口罩,佢哋背地裡口就閙個市民,但不久一位就唔再戴口罩; ...

已投訴,因區內有中學,小學,幼稚園十幾間

男爵府

ZW1117 發表於 20-1-3 15:30
可以投訴,我做 counter 有客人投訴過兩位同事黑口罩,佢哋背地裡口就閙個市民,但不久一位就唔再戴口罩; ...

咪就係d暴徒太過份,搞到市民唔想見d戴黑口罩嘅人。
以前好hit的黑下T,依家都少咗人買。

子爵府

呢排流感高峰, 可能人地真係唔舒服。
而黑口罩因為韓風關係, 都興左一段時間, 唔駛太敏感吧~

男爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

arron媽 發表於 20-1-3 16:08
呢排流感高峰, 可能人地真係唔舒服。
而黑口罩因為韓風關係, 都興左一段時間, 唔駛太敏感吧~ ...

多谢暴徒,他们的暴力行为和一式一样的打扮,另到只要有人带黑口罩都好像见到暴徒一样,讲真我都变得敏感了, 人地可能真的唔舒服,但有时我见人带住,都会望两眼,自然提高了警觉。

男爵府

投訴

禁止訪問

回覆樓主:

子爵府

回覆樓主:

一定要投訴,有病可帶其他顏色的口罩,呢隻色好敏感,其實我見到人帶黑口罩都很不安

珍珠宮

回覆樓主:

海關都有,今時今日仲帶黑口罩好難想象係藍/其他顏色人士

大宅

虎到金來勳章

TAKTAKB 發表於 20-1-3 13:36
藍田圖書館有2層,有埋自修室,唯一系五樓服務台一個女職員帶黑口罩,佢隔離個女職員冇帶任何口罩,保安EE ...

oh 先入為主,我覺得曱甴先會带黑色口罩

伯爵府

cpmummy 發表於 20-1-3 17:15
多谢暴徒,他们的暴力行为和一式一样的打扮,另到只要有人带黑口罩都好像见到暴徒一样,讲真我都变得敏感 ...
新聞成日見到暴徒暴行,睇足7個月,點會唔驚,點會唔敏感

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

如果真係有病,更加會戴普通口罩啦,有菌嘛,即日要扔啦。

首頁

尾頁

跳至