夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

dreamlover 發表於 20-1-12 20:38
我都有小朋友,坦白說,父母一齊不開心,勉強一齊,對小朋友來說 也不是好事。 正常家庭 父母恩愛 有說有 ...

說的對, 正常家庭嘅恩愛和諧,才可讓子女見到日後應如何和另一半相處,否則真係所謂健全,只是個殼,無好過有

別墅

小gra 發表於 20-1-3 15:51
我都就快有5年啦,體會到女人一定要自強,拍拖結婚定產後都要keep住最佳狀態,萬一個男人唔要你,自己仲有 ...

同意~
我也婚已離3次,原來自己一個更開心,有時只想找人抱抱,找到被愛的感覺。

別墅

syc7 發表於 20-1-13 01:09
說的對, 正常家庭嘅恩愛和諧,才可讓子女見到日後應如何和另一半相處,否則真係所謂健全,只是個殼,無好 ...

係,所以其實離婚,其最大動力之一係為了小朋友。

男爵府

我都就快有5年啦,體會到女人一定要自強,拍拖結婚定產後都要keep住最佳狀態,萬一個男人唔要你,自己仲有 ...

我四年多了,單親生活一直很好,半年前更識到個待我如珠如寶的男人,真是塞翁失馬焉知非福!

大宅

Ekf 發表於 20-1-11 14:37
多謝支持

今天感受好深,琴日單獨約見調解員講述多次家暴經過,過程心底好痛苦,賤ex在我人生一個污点,今早 ...

請問如何找調解員,我都想找

別墅

haileyB 發表於 20-1-17 02:36
請問如何找調解員,我都想找

我是搵家福會調解員

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我離婚後6年識現在C6..
好過EX 100倍以上...
慶幸當年自己既決定.
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

別墅

回覆樓主:

你地都幾好呀!婚後都搵到個伴,講真拍拖結婚生仔離婚乜都試過晒,心態已經唔同晒,有時只係想搵個人陪下,冇咗再婚既衝動,加上覺得生活圈子好窄,想識下多啲唔同既人,有時悶悶地搵人傾下都好

大宅

離婚後,同小朋友,現任男友爸媽住,男友爸媽幫手照顧我小朋友,當親孫一樣,好錫好錫我地,然後準備今年結婚。

子爵府

PATPATPIG 發表於 20-1-13 07:09
同意~
我也婚已離3次,原來自己一個更開心,有時只想找人抱抱,找到被愛的感覺。
...

我也結婚10多年,現在出現很多問題,有時覺得一個人更開心

別墅

Emma0408 發表於 20-1-22 07:31

離婚後,同小朋友,現任男友爸媽住,男友爸媽幫手照顧我小 ...

恭喜你呀,搵到一個對你好既男友,而男友爸媽又對你小朋友好,係好事嚟,我都希望可以咁,最怕男家唔接受

大宅

小gra 發表於 20-1-23 22:13
恭喜你呀,搵到一個對你好既男友,而男友爸媽又對你小朋友好,係好事嚟,我都希望可以咁,最怕男家唔接受
...

依家呢個年代 會接受的 我男友未結過婚冇小朋友 他爸媽叫佢不用比家用 賺到既錢比哂我就可以。佢所有親戚都見過我小朋友 每逢佳節佢爸媽都會帶我小朋友去玩 去見親戚 相反我好多都冇見過我地一齊唔夠二年,黎緊會同佢及佢爸媽,我小朋友一齊去旅行

子爵府

......

男爵府

樓主你近況如何?

別墅

dreamlover 發表於 20-1-12 17:54
我好多謝自已鼓出勇氣搞離婚。女人需要自強 有能力 就算離婚 也可以很精彩 !現在和一幫志同道合朋友一起生 ...

好好,你這個故事好鼓勵,女人真係要keep 得好!你點識到啲志同道合的朋友?

別墅

maymay73sakura 發表於 20-1-27 14:13
好好,你這個故事好鼓勵,女人真係要keep 得好!你點識到啲志同道合的朋友?
...

係一個交流養生平台認識,都歡迎想變靚,後生 想改變自己人生既JM 加入

別墅

dreamlover 發表於 20-1-27 21:19
係一個交流養生平台認識,都歡迎想變靚,後生 想改變自己人生既JM 加入
...

如何加入的?

大宅

...

點加入架?

洋房

太積極及正能量了

別墅

...

如何加入?

首頁

尾頁

跳至