時政擂台

跳至

首頁

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

示威者火燒大學 捐款人截水 鍾國斌:商界不滿院校縱容學生示威

https://www.hk01.com/article/416923

不過原來理大都幾叠水下

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

好心啦,咁多錢仲成日要政府撥款,校園被破壞都係佢哋自己攞黎,唔好再叫納稅人埋單!!!又開大數,維修校巴要40萬一部?買過新都得啦!不停週圍R錢,只為養肥班學校高層,同培養出一班社會暴徒廢柴!班廢物學生唔珍惜社會資源仲要罷課,又迫人罷工,放火燒舖,打砸恐嚇勒索搶劫樣樣齊,攪到今時今日商舖裁員、倒閉,比我係商界都唔會再捐助大學!

SUMSUMMAME    發表於 20-1-4 09:26

伯爵府

些芬易呢焚 發表於 20-1-4 05:27
好心啦,咁多錢仲成日要政府撥款,校園被破壞都係佢哋自己攞黎,唔好再叫納稅人埋單!!!又開大數,維修校 ...

40萬維修維修完變左新車?

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

SKLH 發表於 20-1-4 06:17
40萬維修維修完變左新車?

明顯開大條數~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

BK Milk勳章

回覆樓主:

理大教學理念得出結果大家有目共睹,係咪應該重整架構更重要,否則周而復始,還有作為嗎

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

小倩 發表於 20-1-4 04:48
示威者火燒大學 捐款人截水 鍾國斌:商界不滿院校縱容學生示威

https://www.hk01.com/article/416923

好似中大最多
放下自在

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

咁本事,用自己錢維修校園啦

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆 小倩 的帖子

咁多年呃埋呃埋養啲廢人,教育出啲冇良知嘅人,等佢一舖清袋

大宅

政府培育學生是為社會作出貢獻,現在是搗亂破壞,真的找不到一個理由應該捐款或撥款,搗亂時既然如此英明神武,最後就應閣下自理

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

咁有錢仲 R 政府,慳 d 啦暴大
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

侯爵府

當然啦, 有正常人支持專登破壞?

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

回覆樓主:

揾李十X捐得唔得?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

理大仲好意思叫政府比錢維修!
58億…比人裝修58次都夠維修
係佢地引曱甴入關,關人鬼事

珍珠宮

畀面勳章

黃色經濟圈嘛,自給自足

子爵府

小倩 發表於 20-1-4 04:48

跟本成件事係班大學暴徒搞出來,又咁有錢,大學自己找數啦,咪又害納税人,成班大學畜牲

子爵府

唔止大學,其實連中學都燒埋
我老闆係某名校畢業,一向以校友身分捐款支持師弟妹,但今年已cut了,而且唔係得佢一個咁做

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

所以D大學自己負責返D維修費!

買教訓!唔好再縱容D學生!做野要有底線!唔應該犯法!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

珍珠宮

暴大引曱甴自焚
自己執返啲手尾
唔好要政府埋單

公爵府

嘩,D大學咁有米,好心就自己攪掂啦

首頁

尾頁

跳至