想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

2020勳章 2019新春慶豚圓

sleepingmaru 發表於 20-1-13 15:32
我同你好似,我早幾個月小產左不過醫師話同成日感冒冇關係。我而家有病盡量睇中醫,有打流感針同做天灸, ...

咁關唔關食太多西藥事?

複式洋房

vanlina_cream 發表於 20-1-13 19:21
咁關唔關食太多西藥事?

中醫師話我應該天生體質差,所以先易病難好,我覺得同食西藥(特別係抗生素)都有關,因為我食西藥好易胃痛同嘔

複式洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
sleepingmaru 發表於 20-1-14 14:52
中醫師話我應該天生體質差,所以先易病難好,我覺得同食西藥(特別係抗生素)都有關,因為我食西藥好易胃痛 ...
我都係以前食得太多抗生素同西藥, 之後睇過唔同中醫都話我體質差,
試下叫個醫師開D藥比你試下啦, 我自己平時都盡量唔食西藥, 食得多身體真係頂唔順,
而家感冒都係沖念XX葛根湯飲, 中藥天然成份, 一feel到唔妥飲完就冇事
再唔得我先睇中醫

複式洋房

2020勳章

lau1312 發表於 20-1-6 23:21
我調轉,老公身體差成日病,而家準備排卵,佢又病到冇力冇精神交功課了,好灰心
...

我老公又係成日感冒,又唔注意身體,到重要日子又係感冒,我有時覺得自己係未冷血,聽到佢感冒就忟忟地。我地試左好耐好多方法,想自然,但到交功課佢就感冒,我勁灰。

大宅

2019新春慶豚圓

LWS_93 發表於 20-1-15 12:43
我老公又係成日感冒,又唔注意身體,到重要日子又係感冒,我有時覺得自己係未冷血,聽到佢感冒就忟忟地。 ...

yes我一聽到老公病都會躁咗,佢成日話我可唔可以唔好咁惡邊個叫佢唔照顧自己身體,凍又唔著衫

複式洋房

樓主身體虛得好緊要,一定要調理好咗先,食米雪嗰隻蟲草可以強化身體

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊