美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

ar_ching05 發表於 20-1-21 00:24
咁樣

我買錯左Gel plus gel plus係咪無用架

別墅

ar_ching05 發表於 20-1-7 14:24
我全身搽架,一星期2-3次。
我懷孕就無用,依家生左餵人奶就有用。

其實餵人奶最好唔好用有果酸既野,同埋好多儀器機都唔做得

大宅

2020勳章

Pinki.chan 發表於 20-2-12 02:31
其實餵人奶最好唔好用有果酸既野,同埋好多儀器機都唔做得

我第一胎就有,第二胎無咁講究啦。因為知道經皮膚去奶得好少好少

大宅

2020勳章

nono__chuu 發表於 20-2-12 00:43
我買錯左Gel plus gel plus係咪無用架

都可以用

別墅

ar_ching05 發表於 20-2-12 03:45
我第一胎就有,第二胎無咁講究啦。因為知道經皮膚去奶得好少好少

但怕唔怕埋身餵BB都會掂,如果佢隻手仔掂到跟住掂落隻眼度好大鑊個喎

別墅

Pinki.chan 發表於 20-2-12 11:33
但怕唔怕埋身餵BB都會掂,如果佢隻手仔掂到跟住掂落隻眼度好大鑊個喎
...

如果餵奶唔好全身搽好啲

大宅

2020勳章

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
Pinki.chan 發表於 20-2-12 11:33
...

你唔係搽腋下咋咩?咁唔會掂到,同埋搽完咁耐都吸收哂啦

大宅

2020勳章

回覆樓主:

激光去色素最快,或者用
家用果酸peeling 水貨店有得買,Exuviance 或 Neostrata ProSystem ,如果初初用10-20%,用完會紅腫唔舒服,可以買30%,度數越高效果越快,不過唔建議自己冇醫生情況用到40%以上,容易傷到皮膚,用呢種果酸peel記得買埋’中和液’配搭使用

別墅

ar_ching05 發表於 20-2-15 01:55
你唔係搽腋下咋咩?咁唔會掂到,同埋搽完咁耐都吸收哂啦

我見你話你全身搽麻,同埋果酸唔會吸收晒,佢會殘留響你皮膚,小朋友皮膚咁嫩普通護膚品都會敏感啦何況有果酸,咁多種護膚品成份最刺激就係果酸,如果接觸到好危險㗎,除非你沖涼洗乾淨佢,餵母乳同懷孕一樣都係要好小心,好多嘢唔食得同唔用得,如果咁樣小朋友皮膚誘發咗敏感之後都好容易變得敏感㗎啦,呢個係你自己小朋友,有咩都係你自己對佢負責架咋,點解餵完人奶先搽呢?

大宅

2020勳章

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
Pinki.chan 發表於 20-2-15 03:10
我見你話你全身搽麻,同埋果酸唔會吸收晒,佢會殘留響你皮膚,小朋友皮膚咁嫩普通護膚品都會敏感啦何況有 ...

我梗係會對自己小朋友負責,多謝你既建議。我上網搵過資料亦問過醫生係可以用,我相信無人會害自己小朋友。而且,我搽完餵奶都好多個鐘,而且我唔係日日搽,一個星期先2次,近乳頭位亦唔會搽,小朋友跟本就掂唔到。我見樓主問,我先講自己做法,做唔做梗係自己決定。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊