夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

buda 發表於 20-1-9 23:44
我老婆想出軌,我們嘈交,佢就話立即離婚,點解我老婆可以咁絕情,同你地好唔同。
...

我老公出軌同埋人地成家去旅行,我咪仲慘!點解的人甘賤!好女人就遇到賤男,好男人就遇到賤女人!所以都唔知點算!為有自己開心,當佢透明

複式洋房

fishfish121 發表於 20-1-6 08:54
因為一離佢層樓要分比另一半, 唔理係咪對方出軌都好, 夫妻資產都要共分
...

但層樓不是要有2夫妻個名才可共分資產嗎?

子爵府

2019新春慶豚圓

~kammy~ 發表於 20-1-14 16:02
但層樓不是要有2夫妻個名才可共分資產嗎?

夫妻所有個人資產都要平分

大宅

朋友同佢c6共識不離婚,共同養樓養仔女,以小朋友行先直至18歲,星期六日family day,一年2次family trip,分房訓,各有拖友,底線係小三/小王吾准入屋。

子爵府

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
Cqy00 發表於 20-1-16 21:47
朋友同佢c6共識不離婚,共同養樓養仔女,以小朋友行先直至18歲,星期六日family day,一年2次family trip, ...

已經實行左幾多年?
仲要一年兩次family trip,真係勁。我覺得講就容易做就真係好難

珍珠宮

2020勳章 2019新春慶豚圓

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
旦仔 發表於 20-1-8 15:31
係唔係淨係何鴻燊先至擁有到四個老婆?
講到尾最緊要個男人有錢?

又唔一定要有錢。大把唔係有錢既男人都可以有小3

大宅

旦仔 發表於 20-1-17 07:22
已經實行左幾多年?
仲要一年兩次family trip,真係勁。我覺得講就容易做就真係好難
...

兩個細既都高小初中了,實行幾多年無問太入,但佢地理性知道仔女大左,想close都吾得,好彩兩個錫仔女,所以更珍惜。更重要係,佢地各有拖友,完全吾需要收埋,所以比較似親情。

子爵府

Cqy00 發表於 20-1-19 22:21
兩個細既都高小初中了,實行幾多年無問太入,但佢地理性知道仔女大左,想close都吾得,好彩兩個錫仔女,所 ...

佢哋各人拖友,拖友是單身還是有家室?
如果係單身女,咁就會想上位,到時咪又係風聲鶴唳!

別墅

2020勳章

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
回覆 Cqy00 的帖子

真心覺你朋友勁,自問無可能忍到咁樣各自修行嘅生活,如果大家搵到真愛,咁不如放生大家再好好解釋比仔女知。

男爵府

熱血勳章

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
RAY媽 發表於 20-1-8 00:17
大家都無其他選擇就可能得。你睇吓所謂復婚那一pair, 咪知道所謂原諒,都係表面,個心依然係會傷會嬲會有 ...

過來人。。完全同意。。
過左已經一年。。
我覺得而家只為叫做多個隊友而生活。。
要完全重新開始。。真係要好多好多年。。
但我覺得重點係出鬼一方有幾大承擔力去承受後果。。

男爵府

發表於 前天 21:05 |顯示全部帖子
我識得男性朋友,佢出面追左第二個,呃住新歡冇家庭,最後被老婆發現扮同女友分開,實際上每天返工就氹個女朋友,女朋友發現佢有家庭佢就氹叫個女朋友等佢仔女大左安排去外國讀書,個呀媽跟住走左就可以同女朋友正式一齊...大婆知道佢老公出過軌,唔離婚繼續一齊,但個老公愛既係出面個女人,只係等仔女大先走,我都唔明個女人點架會接受到出軌老公

男爵府

2020勳章

發表於 昨天 21:29 |顯示全部帖子
Cqy00 發表於 20-1-19 22:21
兩個細既都高小初中了,實行幾多年無問太入,但佢地理性知道仔女大左,想close都吾得,好彩兩個錫仔女,所 ...

咁ok吇。每人对焝姻家庭要求不同,佢地夾到ok

男爵府

2020勳章

發表於 昨天 21:31 |顯示全部帖子
dala 發表於 20-1-22 21:05
我識得男性朋友,佢出面追左第二個,呃住新歡冇家庭,最後被老婆發現扮同女友分開,實際上每天返工就氹個女 ...

因為人有惰性,唔想唔敢改變。自己呃自己以為拖下拖下無野,忍受垃圾關係。總有一刻會醒的

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊