潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

2020勳章

desmond100104 發表於 20-1-8 14:58
聽講吸濕大笨象有人試過漏水,整壞晒啲袋。我而家都只係大櫃放啲防潮包,手袋只入塵袋(無入盒),塵袋口 ...

搵到方法保存好就好

珍珠宮

2020勳章 王國教室勳章

nardochoi 發表於 20-1-6 13:42
Chanel d quality 下降,近年成日比人鬧

我都咁諗,二十幾,幾十年前嗰啲好粗用都無事,近呢十年買,袋同鞋都好易爛

大宅

2020勳章

Joey8 發表於 20-1-8 09:30
但我試過之前有個LV冇放發左毛

So far 我d CC 用完包番好再放入盒,無發霉

wcpcelia    發表於 20-2-5 12:30

侯爵府

2020勳章

Aley1204 發表於 20-1-8 19:19

因我唔係成日用,用左二次花左已好心痛,放櫃入面好擔心發毛

大宅

2020勳章

luvysl_blythe 發表於 20-1-6 13:40
我個gb 個底直頭花到呀媽都唔認得。。已經唔理了

哈哈,係!花咗可以盡情用,唔洗就住…

大宅

2020勳章

desmond100104 發表於 20-1-8 14:58
聽講吸濕大笨象有人試過漏水,整壞晒啲袋。我而家都只係大櫃放啲防潮包,手袋只入塵袋(無入盒),塵袋口 ...

我試過,不過係發生喺衣櫃。有一日見到衣櫃有水流出嚟咁奇怪,打開一睇,完來係吸濕器裂咗漏出嚟(吸濕器係硬膠,可能跌過裂咗少少都睇唔出)。好彩果格係掛褸,只係櫃嘅底板濕咗無損失。
經過果次,我會用個薄膠袋袋住個吸濕器,但唔會封口,咁就可以上面吸濕下面防漏。

大宅

2020勳章

baby_CH 發表於 20-1-8 10:09
其實sa都唔建議盒內落防潮,相信有原因嘅,放吸濕大象唔知得唔得,香港始終濕,自己經驗放出嚟通風好d無咁 ...

同意,每次用完都掛起佢通吓風,唔好即刻收埋,都會keep得好啲

複式洋房

Aley1204 發表於 20-1-8 19:19

same here

複式洋房

係有人甘黑心架
琴晚落雨,我係月台行去前d位置等車,有個中年女人,短頭髮,戴眼鏡,企左係前面個卡等車,佢離遠一直已經望住我個袋。之後,佢本身一直企係度,我經過佢身邊時,佢勁大動作拎住把縮骨遮,沖去我個方向,問佢隔離個友人話:「你個n95好令,係邊度買架。」佢講個陣係成個人沖埋我度,手舉高縮骨遮係佢心口正前方,用把濕既縮骨遮既尖位特登刮落我個chanel cf袋度。
本身我都唔覺佢特登,但之後佢跟住我卡車上車,我就覺得佢似特登。我係佢前面個卡月台等車,佢係隔離卡。上車,佢特登走入黎我個卡上車,佢幾個友人就係原本佢地等車個卡上車,個女人入左車廂邊行邊望住我,又拎住把遮骨遮舉起心口前方,個陣我企左門邊,隔離都企左人,無位涉埋黎,之後佢先行返後面,去返佢班友人個卡車。

別墅

Maymay15 發表於 20-1-26 10:04
係有人甘黑心架
琴晚落雨,我係月台行去前d位置等車,有個中年女人,短頭髮,戴眼鏡,企左係前面個卡等車, ...

咁鬼賤格架!!

男爵府

係有人甘黑心架
琴晚落雨,我係月台行去前d位置等車,有個中年女人,短頭髮,戴眼鏡,企左係前面個卡等車, ...
好變態,真係唔知d人咩心理,見你用靚少少袋專登撞埋黎。
鞋都係,果日明明一大條路,個女人專登係我後面踩甩我對鞋,成隻甩左出黎。(我重要著係駁帶果對v flats,可想而知幾大力)成條路根本無咩人,專登行我後面去踩甩佢

大宅

2020勳章

tashalammm 發表於 20-1-26 12:20
鞋都係,果日明明一大條路,個女人專登係我後面踩 ...

憎人富貴厭人貧

複式洋房

回覆 tashalammm 的帖子

以前我都唔信架,而家信有好多依種心理唔平衡既人。佢係你後面,真係好難防到。

大宅

2020勳章

係有人甘黑心架

有病

子爵府

係有人甘黑心架

咁痴線 好黑心呀
你個cf有無事呀?

大宅

2020勳章

tashalammm 發表於 20-1-26 12:20
鞋都係,果日明明一大條路,個女人專登係我後面踩 ...

有啲人係咁,自己過緊唔差既生活,但無得過更好既生活就破壞

複式洋房

回覆 簡單小小姐 的帖子

無事牛皮應該襟掛
好彩唔係羊皮

子爵府

Maymay15 發表於 20-1-28 00:43
回覆 簡單小小姐 的帖子

無事牛皮應該襟掛

咁就好喇

首頁

尾頁