自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

有時我真的覺得bf好自私,佢之前病時都成日唔戴口罩,又話自己係氣管敏感唔係病,講真我鬼識分你係病定咩。

同佢食飯,佢咳雖然唔係對住我,但佢擰面咳外面,其實一樣會傳染,難道佢覺得我唔會吸到佢噴出黎既空氣?

勸佢戴返,因為除左怕傳染比人,其實自己病緊時都怕人地傳染比自己,但佢就發脾氣,話係味唔戴口罩就唔可以黎見你?我好無奈囉

已刪除用户

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

子爵府

bivian_bivian 發表於 20-1-6 13:26
佢唔鍾意戴口罩,咁你帶囉

講得岩,不過佢見到我戴實發脾氣 話我歧視佢

珍珠宮

我直頭話未好返吾好同我出街住

斷估佢吾會病半年掛

公爵府

回覆樓主:

自私無分男女,有唔少女人喺巴士咳都唔戴口罩……

我老公好自覺,少少唔舒服自己戴口罩,怕傳染比對仔女,e+武漢肺炎,佢返/放工坐車自我保護戴口罩

子爵府

mymarigold 發表於 20-1-6 13:34
自私無分男女,有唔少女人喺巴士咳都唔戴口罩……

我老公好自覺,少少唔舒服自己戴口罩,怕傳染比對仔女, ...

味係囉,佢屋企仲有個小朋友,我上次都苦口婆心咁勸佢,一陣傳染左比小朋友就唔好啦,佢就反駁話,係小朋友病 傳染佢就真。

子爵府

sanjoe 發表於 20-1-6 13:34
我直頭話未好返吾好同我出街住

斷估佢吾會病半年掛

佢味發我脾氣囉,話而家唔戴口罩係味唔可以見你?我唔想搞到局面咁薑,所以最後話唔係。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔係, 不過肯自願戴的比例唔多

首頁

尾頁

跳至