想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

起碼成功率上我覺得會比香港高,同埋檢查係會做足d,唔會次次都好似唔想睇你咁

別墅

sleepykoneko 發表於 20-1-8 11:09

Pm你

Please pm

別墅

我都簡左係台灣做, 價錢對我嚟講唔係太重要, 最重要係成功率同埋技術
我簡個間嘅服務好好,有人一直follow住,醫生都好好人

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

stepupnie 發表於 20-1-31 17:55
我自己係香港做follow都好好呀,護士follow得我好密,打完針突然唔舒服都可以即刻去搵醫生
如果台灣做,萬 ...

請問你香港搵邊位醫生?

民房

jackiepeng 發表於 20-1-7 17:12
喺台北做緊 , 抽卵+植入一次大概21萬台幣($54000), 機票住宿另計 你參考下
...

請問你有無醫院資料提供?

別墅

如樓主唔使返工,可考慮台灣。如要返工,香港做。如jm所講,台灣做不一定比HK平,同埋有乜事都要飛過去見醫生。除非你整個療程可留向台灣,唔係撲來撲去會辛苦。不過,如卵少需要取卵多次,台灣手術费會比HK平三成以上。

別墅

無論台灣定HK做,開始前要用D時間養卵。卵子質素好,會提高成功率。

複式洋房

brightiger 發表於 20-1-6 15:00
先講背景:
過埋生日就37歲了, 結婚5年, C6事業終於踏上軌道, 所以我地計劃生BB, 試左 8個月, 無bingo

我係台灣做 超高齡 41 本身甲坑卵巢多襄加老公丁丁吾活躍 一次放兩粒D5雪胎 bingo 孖 而加15週 老公有三個朋友全部係台灣做但都不是全部一次中(最後全中) 被告知台灣技術成熟過香港
先下定決心 辭職後即飛

別墅

我覺得台灣既技術要係香港做到既話,唔止10萬幾,台灣做除左技術之外,價錢,服務都好過香港~

洋房

2020勳章

manymani 發表於 20-1-9 16:52
我係台灣同香港都做過,做左三年,頭兩次係台灣做唔成功……因聽講台灣技術好,台灣都做唔到可能真係唔得, ...

JM, 我都想check免疫?可唔可以PM我詳情?感謝

大宅

2020勳章

jeki 發表於 20-1-9 14:02
回覆 brightiger 的帖子

我選擇了在台灣做ivf,因我是超超齡,現在等下一個 cycle 植入,之前問過台灣醫師 ...

請問你會去那間做? 現在係咪去唔到台灣?
我因為想要多一個攪到三年小產三次,諗緊點好,係咪ivf呢?

洋房

MUDB 發表於 20-2-10 23:46
我係台灣做 超高齡 41 本身甲坑卵巢多襄加老公丁丁吾活躍 一次放兩粒D5雪胎 bingo 孖 而加15週 老公有三個 ...

洋房

koalange 發表於 20-2-1 12:25
如樓主唔使返工,可考慮台灣。如要返工,香港做。如jm所講,台灣做不一定比HK平,同埋有乜事都要飛過去見醫 ...
绝对同意,技术已经好成熟,分别真不大。心境很重要,我老婆第四次才成功,关键是胚胎放入后着床与否,身体状况、尤其精神压力影响很大。如果经济许可,唔返工係好D。我地经历,第一次做完太太听医生话鬼婆做完照返工,佢第二天同朋行成日街,着埋高跟鞋,又返工,总之唔成功。千万别喝中药,我太太第二次喝了增太多hormone就要终止ivf。第三次乜都无准备又唔得。第四次叶酸及维他命于做前兩个月开始吃,做后卧床兩周,依家个女12岁,我叫佢花名钻菠啰:)。另外去台湾及泰国做可能當旅行心情轻鬆D,始终在香港周边家人朋友有期望好大压力。我心裡感激太太及要俾所有要做ivf的女士们,面对先生及夫家期望、自己父母的担忧及自己给自己的压力,真很勇敢!要告诉先生,他给予的支持及谅解对妳很重要,这事要共同面对的。

複式洋房

2020勳章

laulong112233 發表於 20-2-16 09:16
請問你會去那間做? 現在係咪去唔到台灣?
我因為想要多一個攪到三年小產三次,諗緊點好,係咪ivf呢?
...

係啊!我做 IVF,台灣瑋哥。以我呢個年紀唔應該再嘥時間去做 IUI⋯⋯ 最近爬過文,如果年紀大的話去搵台灣愛X翁翁好似較好。

別墅

manymani 發表於 20-1-9 16:52
我係台灣同香港都做過,做左三年,頭兩次係台灣做唔成功……因聽講台灣技術好,台灣都做唔到可能真係唔得, ...

請問你可唔可以PM我你係邊間診所睇醫生,因為我都check到有免疫問題,又高齡都想準備IVF

洋房

norikolei 發表於 20-1-28 09:44
我揀左台灣,暫時飛左2次,初診即日,抽蛋前一晚去第二日抽之後飛翻黎,下個月準備植入啦
...
上面我都寫左我倆走过这路,今天同太太讲这blog, 佢係女人讲番佢感觉,话最好抽蛋后等三到六个月才植入。理由係抽蛋时会損整个生殖系统,会有好少量发炎,雖然康复唔難,始终年纪唔细,当时佢36岁唔同廾几,里面不是最好狀態。等里面復原多D,又同时补多D,成功机会大多好多,我地就咁OK左,记住殖入后卧床。

複式洋房

回覆 candyshk 的帖子

我都想知,我會揀係香港做,始終放心D

民房

sleepykoneko 發表於 20-1-7 15:04
我36歲開始ivf,第一次香港做失敗左,在養和做,當時research 話養和個lab好醫生又出名點知得一粒授精,放鮮 ...

請問你係台灣邊個醫生呀?方便透露一下嘛

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊