美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

我一向都係直髮,但耐唔時見到啲日本妹嘅頭咁靚就c foot 痕走去電髮。啱啱上星期六電完,又係as usual, 嗰晚就後悔。電完唔識搞,一洗完就唔攣又唔直咁。個頭除咗亂就無第二個形容詞。啲咩卷住嚟吹,慢慢等佢乾之類我都試過,總之就唔靚。

子爵府

咁大個人電過3次,一電完一定成個亞嬸頭咁,反而過幾個月直d會自然好多,就好睇好多了。但我唔會再電,接受唔到頭幾個月

大宅

Daisywong313 發表於 20-1-6 20:19
咁大個人電過3次,一電完一定成個亞嬸頭咁,反而過幾個月直d會自然好多,就好睇好多了。但我唔會再電,接受 ...

你都好啲,電得攣。我每次都係電到唔攣唔直咁,後面永遠似harry potter 妙麗個頭咁,兩邊就無啦啦攣咗。試過平貴salon 唔同師傅都係電到咁,我估係我髮質唔啱電髮。反而唔電啲頭髮好直好順,個個都以為我做咗負離子,其實係真係生出咁直。

大宅

好媽媽勳章

3blindmice 發表於 20-1-6 19:44
我一向都係直髮,但耐唔時見到啲日本妹嘅頭咁靚就c foot 痕走去電髮。啱啱上星期六電完,又係as usual, 嗰 ...

我電過兩次,唔夠一個禮拜就去拉直左

大宅

3blindmice 發表於 20-1-6 20:28
你都好啲,電得攣。我每次都係電到唔攣唔直咁,後面永遠似harry potter 妙麗個頭咁,兩邊就無啦啦攣咗。試 ...

你d頭髮係咪好幼?
我頭髮幼身又軟又塔,係唔come攣!
但就好直!
朋友頭髮又硬又粗,電完成年都仲好攣

大宅

粉紅的喵 發表於 20-1-7 06:34
你d頭髮係咪好幼?
但就好直!

都唔係架,我啲頭髮都幾粗幾硬,但就係唔受得電,電極都唔攣,尤其是後面。個髮型師係用開嘅,佢電過都知唔come, 所以嗰日已經特登叫佢後面落細啲嘅卷,電耐啲,但都係唔攣唔直咁,淨係嗱到又黃又乾。

尋日放工忍唔住問個同事我個頭係咪好肉酸,佢第一句就答你自己卷架,睇嚟要練多啲。我話電架,佢就話點解有啲攣有啲直。嬲嬲哋尋晚洗完頭吹番直晒算啦,駛咗咁多錢,唔靚仲要搞到髮質差晒。唔再fancy 啲日本妹微曲髮勒,我應該呢世都整唔到。

子爵府

你試下問你個C FU, 要點GEL才好睇. 我知有D要吹下佢, 用手指翹下佢, 才有造型.

男爵府

日本妹係自己用電髮棒夾,所以出黎效果係一束一束咁,你電完洗完頭吹果陣無set嘅話,頭髮係散開曬一條條各自哋luen,所以一定做唔到果隻效果,我諗你試下一邊吹一邊用手指卷下佢等佢繞埋一束定咗型,然後再到第二束,咁樣分區整會好啲

水晶宮

粉紅的喵 發表於 20-1-7 06:34
你d頭髮係咪好幼?
但就好直!

我都係又軟又pat,但唔電仲核突、好少頭髮咁、但係好唔come

大宅

ice_seiya 發表於 20-1-7 11:39
日本妹係自己用電髮棒夾,所以出黎效果係一束一束咁,你電完洗完頭吹果陣無set嘅話,頭髮係散開曬一條條各 ...

試咗啦,唔知係我手殘定咩,就係點卷住吹都係唔靚,側邊都還勉強ok, 後面卷極都係直。同整完後個頭一舊舊咁,唔識形容,睇落一啲都唔自然。

首頁

尾頁

跳至