美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Del

子爵府

子爵府

唔知點解我開post都唔會有人應......版主麻煩刪除此post!謝謝

子爵府

好似同空氣講野咁

男爵府

回覆 kiki0524 的帖子

你咪揾番个医生減咯。你有冇問个医生仲乜減唔到

男爵府

減肥係女人终身事業。我好耐之前都有去林医生食藥減。佢係减到,不過長期食药及食蛋肉,好難维持。林医生要放工時間才睇減肥,地點又唔就腳。我轉左九龍区个医生。

子爵府

siucl 發表於 20-1-7 21:42

你咪揾番个医生減咯。你有冇問个医生仲乜減唔到

多謝你肯覆我

子爵府

siucl 發表於 20-1-7 21:47

減肥係女人终身事業。我好耐之前都有去林医生食藥減。佢係减到,不過長期食药及食蛋 ...

睇林醫生係減到!正如你所講長期只食肉同蛋真係好難keep!食到心理都側埋一邊!情緒麻麻哋!唔睇佢自己又冇辦法減到

男爵府

你問番林医生仲有冇其他方法或食療。你可以试下中医減肥?
我就怕苦药味

營養師有冇试过?為起係貴边睇医生㗎。

運動或急行你有冇试过。

複式洋房

其實真係老套講句NO PAIN NO GAIN 做運動只係幫到少少
最重要係改變自己飲食習慣 開頭係難少少 但真係有效果!
我之前又肥又腫, 真係由上年的起心肝減 TOTAL 減左10磅~
雖然係無戒曬口 會食零食煎炸野 但我會做番個平衡,
譬如: 早午餐自己整, 晚餐出街食 同埋KEEP 住每餐7分飽~~

子爵府

bethillylee666 發表於 20-1-8 15:00
其實真係老套講句NO PAIN NO GAIN 做運動只係幫到少少
最重要係改變自己飲食習慣 開頭係難少少 但真係有 ...

多謝妳覆我呀我盡量返工帶飯!夜晚嗰餐要減下分量!因為收工夜!返到屋企食完粒幾鐘後又要訓了!

大宅

有個方法我覺得幾有效,而且唔使錢,不過正唔正確就知,冋您分享下
早上食一隻雞蛋,中午下午食肉為主,但食飯之前要食好多菜,然後食肉食飽,再食¼碗飯
每日只係做半個鐘頭運動,可以跟網上減肥導師,鋪張瑜伽蓆在地上做運動
我覺得好有效!

子爵府

hihi_BB 發表於 20-1-8 19:49
有個方法我覺得幾有效,而且唔使錢,不過正唔正確就知,冋您分享下
早上食一隻雞蛋,中午下午食肉為主,但 ...

多謝你同我分享呀等我試一試先謝謝你

大宅

kiki0524 發表於 20-1-9 01:11
多謝你同我分享呀等我試一試先謝謝你

加油呀!但講多次我真係唔知對身體好唔好㗎,因為始終太多肉........只是我覺得唔使錢又成功

補充少少,個次序一定要係*1菜2魚3肉4飯*因為我睇個電視日本的那套恐怖醫學,佢話食菜先,d纖維會令到後尾啲肉同飯冇咁易吸收

*總之1菜先同4飯最後*就最緊要,2,3次序有時我都唔會太跟
買張瑜伽墊,努力跟網紅做運動啊初初開始我每天做45分鐘,現在我每天*認真地*做20分鐘運動

最後,這個減肥方法及次序就係好似新酮減肥法及食肉減肥法,剛食完飯你會有一下血糖低好肚餓,仲想不停食澱粉質,這即一定要好好控制,過一陣就會冇飢餓感㗎啦

希望你能成功

子爵府

hihi_BB 發表於 20-1-9 02:05
加油呀!但講多次我真係唔知對身體好唔好㗎,因為始終太多肉........只是我覺得唔使錢又成功

補充少少, ...

多謝妳呀妳真係好人大家一齊加油(emoji)(emoji)(emoji)

複式洋房

或者你可以臨瞓食夜X酵素 萬寧買個隻... 淨係對食飯/甜野有用 最好都係唔好比咁大壓力自己同埋飲多D水!

子爵府

bethillylee666 發表於 20-1-9 12:31

或者你可以臨瞓食夜X酵素 萬寧買個隻... 淨係對食飯/甜野有用 最好都係唔好比咁大 ...

多謝妳

侯爵府

kiki0524 發表於 20-1-7 01:45
已經肥到65kg!本來12月尾join個食代餐5+1既Plan!每個月$3xxx幾蚊!仲要食3-4個月先減到20磅!先生知道咗梗 ...

點解唔做運動?
D肌肉firm著衫先會靚

大宅

kiki0524 發表於 20-1-7 01:45
已經肥到65kg!本來12月尾join個食代餐5+1既Plan!每個月$3xxx幾蚊!仲要食3-4個月先減到20磅!先生知道咗梗 ...

咁你不如試吓呢個,我去食日本藥,不過都貴貴地,但我依家去買衫嗰啲sales成日都以為我係瘦瘦地,我話唔係呀,我都仲係要減,所以我覺得呢隻幾好食,身邊朋友都話我瘦左好多,

子爵府

bb2015 發表於 20-2-29 13:43
咁你不如試吓呢個,我去食日本藥,不過都貴貴地,但我依家去買衫嗰啲sales成日都以為我係瘦瘦地,我話唔係 ...

可唔可以介紹俾我呀!我真係需要減!

首頁

尾頁

跳至