自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

男爵府

97+01 發表於 20-1-7 13:52
攪到BK好悶

男爵府

Dragonmama2012 發表於 20-1-7 14:43
仔女留學,管教,外遊,買樓租樓,申請户照,飲食,揾工請人......無孔不入

好似武漢仲未有最新公佈。
睇報紙今日武漢有4隻機抵港,有個抵港人士仲好威威話去過個市場、好少事

男爵府

ice_seiya 發表於 20-1-7 13:09
點解呢啲某啲會員總係鐘意咩都扯埋“黃絲、黑衣人”度,佢哋嘅世界係咪只有呢呢樣,唔講呢樣就唔識講嘢?
...

應該係

禁止訪問

珍珠宮

口罩都無得賣,防條鐵咩

男爵府

回覆樓主:

真係好多人搵/買口罩。我見藥房好多人問有冇口罩賣。
我琴晚即刻叫老公去執笠倉買盒細size比阿女返學(佢日日用,好快用曬)

男爵府

回覆樓主:

我今日行咗好多間藥房先買到2包口罩,唉

複式洋房

angela0228 發表於 20-1-7 09:56
大家記得好好保護自己,勤用番梘洗手,出入戴口罩

一定要戴口罩啊 隻菌散播得好快

珊瑚宮

回覆樓主:

自己嚇自己先最恐怖
香港證實本地感染未?
注重個人衛生, 有病睇醫生, 呢d日常都要做啦

禁止訪問

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

mymarigold 發表於 20-1-7 13:30
佢哋真係好煩,乜 post 都拉社會運動講, 有時唔係唔比佢地講,大佬尊重下人,唔好成日騎劫人哋個post 先 ...

係啦,所以而家好小追post

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

唔止肺炎,仲有鼠患,美伊打仗,澳洲森林大火。
香港政府後知後覺,做錯做漏反應慢...例必否認,唔接受任何批評,傳染病專家丶專科醫生早前已經呼籲加強防疫,又話台灣澳門防禦工作做得比香港多,今日林鄭仲死撐話香港無武漢肺炎相關個案,佢似係生存係平行時空,完全唔知道外面世界發生緊咪事。

禁止訪問

瑪瑙宮

回覆樓主:

食野味,好多人唔知食野味既病菌幾嚴重,仲要大陸好多呢類野味冇檢疫,

呢幾日香港口罩都周圍冇貨,大型連鎖店,更加冇,就算有貨既小商戶都抬高個價。今日響商場見到一間藥房貼出門口,

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

瑪瑙宮

廷廷媽 發表於 20-1-7 13:26
天災, 人禍, 疫症將會越來越密, 地球比人類已經蠶食得7788, 人類係真正的蝗蟲.... ...

澳洲一個山林大火,燒左3個月都未停,死傷動物多到計唔到,住附近既居民都要暫時離開。

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

瑪瑙宮

lihomahk 發表於 20-1-7 13:41
怕,衹好做好本份,唔好比網傳的消息誤導嚇怕,要沉著應戰

呢類問題睇電視新聞報導應該比較真實。

瑪瑙宮

白糖糕 發表於 20-1-7 13:50

岩岩睇有線新聞,清遠有個街市成個動物園咁,仲有果子狸:dizz ...

內地好多街市,可能表面賣普通餸菜,但如果熟門路,真係佢地搵都搵比你。

瑪瑙宮

cherron416 發表於 20-1-7 14:00
咪係囉...
唔好咩都攞嚟相比。
當年上面唔係有忍瞞、今日唔會咁緊張

當年九龍灣個屋苑,要封左成座大廈,又死左人,都係內地人黎香港探親,去左呢座大廈,某單位,去左個大便,就因廁所隔氣喉既問題,就出事。

瑪瑙宮

回覆樓主:

係有病既人唔會帶口罩架,診所有病人咳咳咳,都唔會自我檢點,冇病既人先會帶口罩預防。
有次去診所,有個亞婆係咁咳,咳左好耐,我就話,亞婆,你可唔可以帶番個口罩呢?亞婆話,我係而家先咳之嘛!我話,你已咳左好耐,唔係一兩聲咁少,而且診所姑娘枱面有得提供,任病人攞架,個姑娘都頂唔順,即時比個口罩個亞婆,亞婆咪cc地氣帶住囉。

公爵府

牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

唔驚得咁多,各安天命

首頁
12345...9

尾頁

跳至