自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2021勳章

tinnytinny 發表於 20-1-7 18:49
其實如果真係有心做既..
買張墊係屋企睇 youtube 做都得..
我識人咁樣減到仲瘦過未生前..

有無video分享下,我就係想係屋企自己做,唔使限住時間去上堂。

大宅

hnh_mami 發表於 20-1-7 19:21
有無video分享下,我就係想係屋企自己做,唔使限住時間去上堂。

唔係我跳啊....我只係識人咁做..
佢好似係跳鄭多燕...

伯爵府

2021勳章

回覆樓主:

yoga youtube: yoga with Adriene
zumba youtube 好多都好易跳

子爵府

2021勳章

最近識位老人家,喜歡運動,生活健康,最後敵不過病魔.....

子爵府

回覆樓主:

我係青年中心参加緊伸展班,我玩那班同學一半以上係長者,佢地啲筋勁柔軟,仲可以做到大字馬,真係好厲害,我都甘拜下風,我啲筋硬到痺。

子爵府

pairwin 發表於 20-1-7 18:19
一向有自己拉吓,也有上公司一D hea yoga. 点解叫Hea. 因為冇人執咁滞。

呢輪的起心肝比月費上,嘩,效果 ...

無錯,有人教啱姿勢,效果真係唔同。

子爵府

牛年勳章 2021勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 bero 的帖子

我都係

公爵府

2021勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

回覆樓主:

我都有做Yoga

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

hopeusee 發表於 20-1-7 13:47
人到中年,呢排開始做yoga, 當中都有長者,佢地講左句筋長一吋,命長一年,佢地好積極上堂。我也提自己要ke ...

我做完瑜珈果日,真係會成個人鬆晒,行步路都輕鬆好多。d年紀大過我既仲勁過我,真係軀魔人咁款。
不過自已係屋企真係冇心機做,係要有老師同學一齊玩才認真。

子爵府

2021勳章

人到中年,呢排開始做yoga, 當中都有長者,佢地講左句筋長一吋,命長一年,佢地好積極上堂。我也提自己要ke ...

我KEEP左運動10年了,結論係運動是必須的,唔信?做左你就會明

珍珠宮

2021勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

運動對任何年齡人士都需要
我自己早晚yoga拉筋、
跑步、游水隔日做
運動融入生活、日常生活一部分、
習慣成自然、慣左每天運動、只要有日冇郁、就會好似缺少了野、心思思

大宅

2021勳章

maymay220hk 發表於 20-1-8 16:28
運動對任何年齡人士都需要
我自己早晚yoga拉筋、
跑步、游水隔日做

正,好想做到運動係生活一部份。
我只係每曰上山落山接送小朋友,唔坐車當運動左

男爵府

2021勳章

tinnytinny 發表於 20-1-7 18:49
其實如果真係有心做既..
買張墊係屋企睇 youtube 做都得..
我識人咁樣減到仲瘦過未生前..

啱呀!做運動邊洗錢架!最重要係有冇心去做。

男爵府

2021勳章

evergreenj 發表於 20-1-7 23:31
最近識位老人家,喜歡運動,生活健康,最後敵不過病魔.....

活得輕鬆開心就夠,無需要長。
係人都要走

伯爵府

2021勳章

我踩開單車,無事WOR.學人係屋企拉下啦,拉幾日就要睇醫生.可能要好慢咁開始.人太硬掛?吾介意俾錢上堂,但時間吾得.無法.唯有短命些啦.

男爵府

做左師奶,真係覺得自己成日坐好肥,前兩年開始都keep住一星期跑一次步,半小時個人都輕鬆d。
瘦就無瘦到,不過就無再肥落去

珊瑚宮

2021勳章

要, 年紀大都唔好懶.

首頁

尾頁

跳至