在職全職

跳至

首頁

尾頁

洋房

突然被辭職。

人到中年,已到中高層,多年在職場感受到人情冷䁔; 有兩個孩子,究竟,我應該繼續找ㄧ份中高層的工作、找份hea工、還是在家教導小孩?

老公ㄧ向都叫我去佢間小型公司做sales,但從未做過佢果行,可能D客户未必有信心。

如果提早退休,唔係"大使",都夠應付日常開支,因ㄧ向有低風險的投資。

男爵府

概然生活冇問題,已經拼搏多年,不如先陪伴小朋友幾個月再冷靜決定將來方向
好多媽媽都好想可以揀,耐何經濟壓力
人生不只有工作

男爵府

經濟無問題,揾份無咩壓力既工又可以多D時間陪小朋友

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

2pigmama 發表於 20-1-7 23:36
突然被辭職。

人到中年,已到中高層,多年在職場感受到人情冷䁔; 有兩個孩子,究竟,我應該繼續找ㄧ份中高層的 ...
乜都搵下先,如果許可,我唔想2公婆一齊返工,好多拗撬。

如果你想做返中高層,會勁辛苦。因為空降的中高層,一定係上一手攪唔掂,低層無叻人,或者老闆變態,才要外求。

瑪瑙宮

無經濟壓力, 又唔想做番中高層咁困身辛苦, 可以做下展會 part time.

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

小朋友幾大?

你問得佢地應該都需要你去照顧? 你自己又想唔想繼續拼搏職場? 如果經濟唔係問題, 咪搵份hea 工.

首頁

尾頁

跳至