親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

陪月勳章

隨了酒店自助餐,巴黎人附近早/午餐有乜抵食呢?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

佢個商場同埋隔離/sheraton 商場有好多食肆, food court, 麥記等等...

唔知邊度係抵食, 見啱就去食咋...

大宅

陪月勳章

回覆樓主:

問多樣,我好耐冇去,如果住香港,又帶往小朋友,坐船定坐車去好?

公爵府

muimui5 發表於 20-1-9 23:44
問多樣,我好耐冇去,如果住香港,又帶往小朋友,坐船定坐車去好?
住香港區, 坐船會方便D.

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

muimui5 發表於 20-1-9 23:44

住港島區就搭船好. 不過都要睇你地怕唔怕暈船浪.

金x飛航d 船拋d.... 我仔細個時坐金X飛航冇事但老公坐到暈船浪, 坐另一間時老公冇事個仔暈船浪.

大宅

陪月勳章

bosch 發表於 20-1-10 08:04
住港島區就搭船好. 不過都要睇你地怕唔怕暈船浪.

金x飛航d 船拋d.... 我仔細個時坐金X飛航冇事但老公坐 ...

個囡會暈喎,仲有乜選擇?
我聽人講坐 A12 去人工島,然後駁乜車?

瑪瑙宮

muimui5 發表於 20-1-10 08:09
個囡會暈喎,仲有乜選擇?
我聽人講坐 A12 去人工島,然後駁乜車?

呢d 車至可以去到口岸.
https://www.hzmb.gov.hk/tc/transport/local-public.html

去到口岸出境後, 可以去買港珠澳巴士(金巴) 車飛, 之後跟指示牌去巴士站搭巴士就得, 好容易.

仲有其他方法搭車去澳門, 但我未試過.
https://www.weekendhk.com/845563/%e6%be%b3%e9%96%80/%e6%b8%af%e7%8f%a0%e6%be%b3%e5%a4%a7%e6%a9%8b-%e6%be%b3%e9%96%80-%e5%b7%b4%e5%a3%ab-%e4%ba%a4%e9%80%9a/2/

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至