自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Yuki_Yeung 發表於 20-1-9 19:28
唔好意思原來我記錯左,原來佢係臨危受命,講聲sorry先 咁佢除左有經驗之外,都冇乜專科知識,學j ...

唔洗sorry wor!
不過楊都係勁人、做過醫院管理局行政總裁亦係腸胃肝臟科,只係SARS死者家屬斥厚顏無恥,而楊永強認錯屈服辭職。起碼講得出做得到⋯⋯
不過問心,陳局局長我就感覺唔到佢有咩能耐,尤其今次嘅問題,已經高下立見

珍珠宮

畀面勳章

Yuki_Yeung 發表於 20-1-9 19:24
但佢曾經試過比澳門拒入境喎,有呢個擔心好奇怪咩?

jm提議袁國勇同柯同何栢良呢2位專家喎,既然有其他更 ...

一單還一單,咁究竟係泛民話去大陸考察跟住臨時集體退團,定係大陸唔畀佢哋入境?
澳門拒入境?滋事分子個個都唔歡迎㗎喇,梁國雄舊年年都畀日本拒入境喎,唔通日本又係受控於中共?
有更適合嘅人咪一齊去囉,點解你覺得郭家麒唔去得? 佢係議員又係醫生,又咁叻質詢,你好話佢係門外漢

公爵府

2018復活節勳章

banbanmm 發表於 20-1-9 19:47
一單還一單,咁究竟係泛民話去大陸考察跟住臨時集體退團,定係大陸唔畀佢哋入境?
澳門拒入境 ...

我無講過郭家麒唔去得,只係話佢唔係適當嘅人選,咁佢事實係門外漢,我有講錯咩?我只係普通市民,邊有能力左右大局,唔比佢去?

呢個topic係討論梗武漢疫症喎,一單還一單?我又唔係討論梗時政,更加唔了解大陸考察團集體退團,跟據你嘅講法,你覺得我適合去比評價?

我有講過澳門受控於中央?

話不投機半句多 多謝指教

珍珠宮

畀面勳章

Yuki_Yeung 發表於 20-1-9 20:00
我無講過郭家麒唔去得,只係話佢唔係適當嘅人選,咁佢事實係門外漢,我有講錯咩?我只係普通市民,邊有能 ...

咪講咗囉,郭家麒好係威係勢咁質詢陳肇始,所以建議佢一齊去。

話不投機半句多,以後唔好屈人啲冇講過嘅說話就好啦, 例如袁國勇不及郭家麒呀, 屈得好過份。

珍珠宮

S_family 發表於 20-1-9 15:22
謝通知,已即時揾英文版send俾老闆,轉頭去關心下內地廠,下星期佢地放春節假期(office果d廿幾號先放),希 ...

FYI。雖然是新病毒,武漢已經有八位患者出院。

1月8日,武漢市8名不明原因的病毒性肺炎患者治癒出院。

8名患者之前在武漢相關醫院診治,後均集中收治在武漢市金銀潭醫院。經醫療機構診療救治,已經連續多日無發熱、肺炎等臨床表現。臨床專家診斷後,認為符合出院標準,可以出院。

首頁

尾頁

跳至