懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

manymani 發表於 20-1-10 11:19
……爆到一肚紋真系著泳衣好肉酸

真係成個人無自信….好在我本身唔喜好游水
但搽唔搽分別都幾大,我有朋友有做措施預防,無咩爆紋出黎

大宅

2020勳章

Dangchan 發表於 20-1-9 16:01
真係人人唔同...有d唔搽野一條紋都無...
要爆就會爆...搽幾多野都無用...
我一知自己有左就日搽夜搽( ...

同你一樣!
一開始就日搽夜搽(clarins 油+ Cream),肚又超細,重左13-14磅左右(本身都唔肥),但去到35周發現爆左!

複式洋房

產前產後都要搽,我陀住BB果時都有keep住搽,但肚唔算大所以無爆紋,反而係生完喺醫院乾,手痕R咗就出咗兩三條紋,好彩唔明顯

洋房

我27weeks 發現左有4條紋一直都有搽油!激死我 ,個肚開始大得快 就會有機會出紋架啦!

大宅

hihihigi 發表於 20-1-10 15:41
同你一樣!
一開始就日搽夜搽(clarins 油+ Cream),肚又超細,重左13-14磅左右(本身都唔肥),但去到35周 ...

我都系已經日查夜查clarins油+膏。2個令月就查。點知去到37週時bb開始長肉,系肚臍附近圍住爆左一埋,已經盡哂力出都無辦法、想知有無邊款產後可以淡紋?

伯爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓

回覆樓主:

我冇搽過,一條紋都無喎
不過我個肚唔算大,生完都無鬆晒皮。

洋房

manymani 發表於 20-1-9 11:49
我衣家18週,重未有
無搽任何護膚,無做任何防妊娠紋手段
但我堂家姐話佢12週已經開始搽野防妊娠紋

我覺得睇但肚幾大,有d人細d就少d紋

大宅

2020勳章

Jessica0322 發表於 20-1-12 01:57
我都系已經日查夜查clarins油+膏。2個令月就查。點知去到37週時bb開始長肉,系肚臍附近圍住爆左一埋,已經 ...

我覺得生完係會冇咁明顯.. 我19年10月尾生嘅.. 可能純粹係因為開刀條疤痕太明顯,顯得妊娠紋冇咁明顯。
不過我生完都有查trilogy rosehip oil (有時有時間就早晚查,太忙都會一日查一次),唔知關唔關事。

大宅

hihihigi 發表於 20-1-12 17:12
我覺得生完係會冇咁明顯.. 我19年10月尾生嘅.. 可能純粹係因為開刀條疤痕太明顯,顯得妊娠紋冇咁明顯。
不 ...

Thx,我試下先,我差不多都坐完月了,都系開刀生,又要顧條疤又想去紋,開刀疤你有買野查嗎?我肚臍d除左有d紋仲有d黑色素好深(emoji)‍♀️

大宅

2020勳章

Jessica0322 發表於 20-1-13 01:33
Thx,我試下先,我差不多都坐完月了,都系開刀生,又要顧條疤又想去紋,開刀疤你有買野查嗎?我肚臍d除左有 ...

疤痕我用dermatix ultra, 係醫生開嘅,但係我唔覺得有咩明顯改善。
肚臍/中間條線我冇理喇,我本身皮膚較深色,都唔抱咩期望...

別墅

2020勳章

magyanyan 發表於 20-1-10 14:54
仲有少少,不過都唔係好顯眼

可以介紹嗎?同埋我大脾有啲橙皮紋,有無用?

別墅

Jessica0322 發表於 20-1-13 01:33
Thx,我試下先,我差不多都坐完月了,都系開刀生,又要顧條疤又想去紋,開刀疤你有買野查嗎?我肚臍d除左有 ...

可以試下bio oil,我係主要用黎除妊娠紋,不過去色素都好有用,可以淡化黑色素

別墅

kikicheuk 發表於 20-1-13 10:24
可以介紹嗎?同埋我大脾有啲橙皮紋,有無用?

bio oil橙色支油,橙皮紋同妊娠紋都消到

別墅

2020勳章

magyanyan 發表於 20-1-13 10:33

邊度有得買?

別墅

kikicheuk 發表於 20-1-13 12:26
邊度有得買?

好多地方都有,最方便就萬0/ 屈記

別墅

magyanyan 發表於 20-1-13 10:33

尼隻好多媽媽搽,我生第2胎都系搽佢,第1胎個陣懶無搽結果生完爆左好多,家姐話系關遺傳,但我第2胎個陣搽左之後真系少好多

別墅

joseelee 發表於 20-1-13 17:58

尼隻好多媽媽搽,我生第2胎都系搽佢,第1胎個陣懶無搽結果 ...

係呀,我個陣無搽都係靠佢補救依家d紋淡得七七八八

複式洋房

2020勳章

joseelee 發表於 20-1-13 17:58

尼隻好多媽媽搽,我生第2胎都系搽佢,第1胎個陣懶無搽結果 ...

我都去試下先希望唔會爆紋啦

別墅

hihihigi 發表於 20-1-10 15:41
同你一樣!
一開始就日搽夜搽(clarins 油+ Cream),肚又超細,重左13-14磅左右(本身都唔肥),但去到35周 ...
搽左都有機會爆,但唔搽一定好易爆
同埋搽左就算爆都爆得無咁勁

別墅

Nbs 發表於 20-1-12 10:28
我冇搽過,一條紋都無喎
不過我個肚唔算大,生完都無鬆晒皮。
都關遺傳事架

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊