懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
回覆 manymani 的帖子

我12週開始搽,宜家24週暫時未有肚紋

複式洋房

我8w開始搽bio oil,宜家27w個肚暫時未有紋
但你記得搽埋胸,到左20w左右發現個胸爆紋先醒起我漏左搽胸我重左30磅,變左蚯蚓胸但個肚好光滑

複式洋房

2020勳章

pingchi0119 發表於 20-1-15 00:36
回覆 manymani 的帖子

我12週開始搽,宜家24週暫時未有肚紋

jm搽邊隻

複式洋房

2020勳章

simchoi1031 發表於 20-1-15 06:24
我8w開始搽bio oil,宜家27w個肚暫時未有紋
但你記得搽埋胸,到左20w左右發現個胸爆紋先醒起我漏左搽胸:gos ...

胸都會爆紋但好似好少聽jm講

別墅

manymani 發表於 20-1-15 10:00
胸都會爆紋但好似好少聽jm講

都有人會爆到上胸架,不過少,我無搽都無野

大宅

2019新春慶豚圓

我冇搽過,生完一條紋都無

複式洋房

2020勳章

horh_2001 發表於 20-1-15 14:41
我冇搽過,生完一條紋都無

咁勁

伯爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓

人人唔同,我生左都冇爆肚,但大脾就唔知幾時爆左

複式洋房

我覺得關遺傳事......我媽媽生咗3個,我婆婆生咗7個,個肚都仲係白白淨淨,一條紋都無。(佢哋都無搽過任何野,果個年代根本無呢個意識)
我大肚果陣太懶,只係搽咗兩個星期cream,都無爆紋,希望下一胎都唔爆啦

大宅

2020勳章 2019新春慶豚圓

里維爾 發表於 20-1-15 21:23
我覺得關遺傳事......我媽媽生咗3個,我婆婆生咗7個,個肚都仲係白白淨淨,一條紋都無。(佢哋都無搽過任何 ...

Same same我阿媽無。我都無。
收到試下裝就查下,無買野查。
不過生第二胎個肚會大得快啲,希望keep到。

洋房

Dangchan 發表於 20-1-9 16:01
真係人人唔同...有d唔搽野一條紋都無...
要爆就會爆...搽幾多野都無用...
我一知自己有左就日搽夜搽( ...

想請問搽邊隻牌子的膏比較好?

大宅

2019新春慶豚圓

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
manymani 發表於 20-1-15 16:23
咁勁

我覺得係遺傳,我媽生三個都無紋。雖然自己無爆紋,但多左個肚腩

別墅

Miumiugirl921 發表於 20-1-15 23:17
想請問搽邊隻牌子的膏比較好?

我推介bio oil

複式洋房

2020勳章

s_for_samantha 發表於 20-1-15 22:44
Same same我阿媽無。我都無。
收到試下裝就查下,無買野查。
不過生第二胎個肚會大得快啲,希望kee ...

我暫時無爆紋,但怕防不勝防
搽左都爆就無計,但好過唔搽

大宅

好無好介紹? 我見到BK mall 妊娠紋按摩油做緊特價, 唔知好唔好用呢

https://mall.baby-kingdom.com/8809516973844.html

大宅

我搵到有隻妊娠紋按摩油有緊特價 bkmall賣緊好平, 想試下, 唔知好唔好用呢
https://mall.baby-kingdom.com/8809516973844.html

大宅

我搵到有隻妊娠紋按摩油有緊特價 bkmall賣緊好平, 想試下, 唔知好唔好用呢

manymani 發表於 20-1-9 11:49
我衣家18週,重未有
無搽任何護膚,無做任何防妊娠紋手段
但我堂家姐話佢12週已經開始搽野防妊娠紋

別墅

gramy7299 發表於 20-1-16 14:53
好無好介紹? 我見到BK mall 妊娠紋按摩油做緊特價, 唔知好唔好用呢

https://mall.baby-kingdom.com/880951 ...

呢隻未試過,我就推介Bio Oil橙色支油

複式洋房

manymani 發表於 20-1-9 11:49
我衣家18週,重未有
無搽任何護膚,無做任何防妊娠紋手段
但我堂家姐話佢12週已經開始搽野防妊娠紋

每個人唔同,我見肚果時冇爆妊娠紋,就冇搽野,但去到懷孕中期就爆左幾條紋,我朋友介紹我搽CARUN既油同膏,而家D紋都退得7788,所以真係要早D勤力搽野

別墅

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
leeyukping 發表於 20-1-16 17:23
每個人唔同,我見肚果時冇爆妊娠紋,就冇搽野,但去到懷孕中期就爆左幾條紋,我朋友介紹我搽CARUN既油同膏 ...

係呀,唔好以為見肚無就唔搽,肚紋呢d唔知幾時會爆

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊