網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

醒目開學勳章

請問你們怎樣付款,我係新手,只用淘寶,未用過京東

翡翠宮

回覆樓主:

呢期直送香港用Mastercard好,減¥10;另外銀聯、VISA、JCB;有大陸銀行户口,有京東支付、微信支付。

大宅

最安全,用oepay master card

男爵府

醒目開學勳章

感謝各位

複式洋房

回覆 lyh80115 的帖子
lyh80115 發表於 20-1-9 19:47
呢期直送香港用Mastercard好,減¥10;另外銀聯、VISA、JCB;有大陸銀行户口,有京東支付、微信支付。
...
c姐我申請左oepay,但係見到mastercard付款限額得3千,請問係咪提交身份資料就可以升級限額?
同埋京東我洗唔洗填左自己地址落去先如果買手機的話係咪最好揀番單件直送上門,同其他貨一齊集運再自提係咪唔多安全因我想買多個無線耳機呀

翡翠宮

IgesroiViv 發表於 20-1-13 08:37

c姐我申請左oepay,但係見到mastercard付款限額得3千,請問係咪提交身份資料就可以升 ...

我Mastercard張圖下面有得改每日限額到$6000呀,你無得提升的話可能要先實名。

京東設定一個香港地址先,揀自營商品直送香港就有保障啲,一齊落單都得,會打包埋一箱,但有時考慮到各自用券可能著數啲,都有可能分開落單慳錢。

具體睇中邊啲貨?可以幫你望下點買最著數。

複式洋房

lyh80115 發表於 20-1-13 09:52

我Mastercard張圖下面有得改每日限額到$6000呀,你無得提 ...
c姐我交左資料而家都變6千蚊了請問用oepay付款的話係咪只限於京東app內購買,同支付寶一樣免手續費嗎?
如果張單多過4千係咪只可以揀直送上門呢

翡翠宮

IgesroiViv 發表於 20-1-16 06:10

c姐我交左資料而家都變6千蚊了請問用oepay付款的話係咪只限於京東app內購買, ...

O!epay張mastercard係任何接受mastercard嘅網站都可以付款。

京東直送香港訂單你會見到「國際卡支付」及八達通,揀國際卡就用Mastercard,揀八達通就直接用O!epay,兩者都係扣O!epay餘額。分别在於Mastercard比O!epay廣範接受啲,好少網站接受O!epay,尤其香港以外網站。

京東任何支付方式都無收手續費。

翡翠宮

IgesroiViv 發表於 20-1-16 06:10

c姐我交左資料而家都變6千蚊了請問用oepay付款的話係咪只限於京東app內購買, ...

可唔可以送自取點以結算為準,唔係以4千為界。

複式洋房

lyh80115 發表於 20-1-16 08:05
O!epay張mastercard係任何接受mastercard嘅網站都可以付款。

京東直送香港訂單你會見到「國際卡支付」及 ...
話說我諗住趁有coupon買個藍芽耳機但係下單既時候唔俾我揀自提點,無論我填詳細地址定就咁打新界xx區都冇,咁係咪代表呢樣野冇得自提呢

翡翠宮

IgesroiViv 發表於 20-1-18 00:16

話說我諗住趁有coupon買個藍芽耳機但係下單既時候唔俾我揀自提點,無論我 ...

純粹因為自提點收爐,昨天乜都無得揀自提點,只可以直送上門。

複式洋房

lyh80115 發表於 20-1-18 14:44
純粹因為自提點收爐,昨天乜都無得揀自提點,只可以直送上門。

原來係咁..咁冇辦法啦
想問下如果我想買兩樣野但係又想分coupon用(即是要分兩張單),又唔想佢分兩次送可以點禁呢..

翡翠宮

IgesroiViv 發表於 20-1-18 15:30

唯有短時間內一齊付款。我早幾日落咗2單,係一齊到自取點。

複式洋房

lyh80115 發表於 20-1-18 16:17
唯有短時間內一齊付款。我早幾日落咗2單,係一齊到自取點。

送上門都可以用此方法嗎,唔想比兩次廿雞佢其實京東係咪得官方直送冇官方集運架,第一次買野唔見佢結算時有得好似淘寶咁揀..eg到倉付運費先合單

翡翠宮

IgesroiViv 發表於 20-1-18 16:27

一般會一齊送卦,不過唔敢話100%,尤其618、雙11。

自營商品無官方集運,只有個別商店有京東官集。但呢啲我會用私集,平啲,又可以集任何網站。

首頁

尾頁

跳至